» »

Mesečeva prst ni primerna za kmetovanje

1
2
»

DostMam ::

Zvezdica27 je izjavil:

fantje, fantje... od prve celice do današnjih zalog zemlje/prsti je vmes mnogo milijonov let, ne vem točno, morda celo milijarda? Survival of the fittest ...

Res moraš imeti muda, da že na začetku sam priznaš, kako nimaš pojma, uporabiš "učeni" tujejezični termin in veselo naprej razlagaš resnico.
V novici sploh ne gre za evolucijo. Gre za neuspeli pozkus uporabe prsti.

Zvezdica27 ::

lupčka in objemčka srček moj! Ich liebe dich!

Zdaj mam pa jazst dost dostmama. Kako unfollowaš neko temo na ST, da ne skače skoz gor? Se to da? Mi to lahko en uredi - komot zbrišete vse iz te teme, če bo to pomagalo

zz

cias ::

kuall je izjavil:

opažam eno analogijo: rastline so vzniknile uspešno, niso pa mogle rasti uspešno naprej. podobno je če imajo premalo svetlobe:


To nima nobene veze s svetlobo. Seme daš na vlažno vato da začne delat, samo ko potroši notranje zaloge rabi hrano iz zemlje. Ta Lunina zemlja ni nič drugega kot vata, nekaj da vzdržuje vlago.

Jazon ::

Markoff je izjavil:

Kje so dobili pesek z Lune, če je pristanek na njej menda posnel Kubrick...?

Jazon je izjavil:

Praktično vse marsovske sonde so poročale o vsebnosti klorovih spojin v toksičnih količinah (0,5%). V taki prsti ne raste nič.

Kaj niso našli posrednih dokazov, da je bilo na Marsu nekoč verjetno življenje? Pri taki zemljini to potem ne bi bilo mogoče?


Ja, pred leto so našli t.i. organsko spojino s C-H vezjo, ampak je obstajal resen sum na kontaminacijo. Nekaj v smislu, da je bil perklorat v testiranem vzorcu iz Marsa, ogljik pa je lahko prišel z Zemlje z roverjem, Vse skupaj pa naj bi potem skuhalo v napravi za vzorčenje. Zaznane količine tega metana so bile res majhne. Trenutno velja, da je metan marsovski in naj bi ponoči puhtel iz tal, podnevi pa pod vplivom uv žarkov razpadal do ogljikovega dioksida. Kakorkoli, za tvorbo metana v tleh se rabi najmanj mikrobe, razen če pod površjem živijo marsovske krave.

Lani so "odkrili" benzojsko kislino in amonijak.

BigWhale ::

kuall je izjavil:


pol pa še biološka snov. torej nič posebnega, razen biološke snovi, ki pa je tudi ni bilo na začetku evolucije v prsti, torej bi po moje prvotne rastline rastle v mesečevi prsti.


Prve rastline niso bili niti priblizno podobne trenutnim rastlinam. :) Zelo verjetno je slo za enocelicarje, ki so sele postopoma se razvili v rastline podobne danasnjim. Takrat je bila pa prst na Zemlji ze polna bioloskega materiala. Saj je bilo dovolj bakterij in drugih enocelicarjev.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mesečeva prst ni primerna za kmetovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5412676 (6971) BigWhale
»

Ljubitelji pikantne hrane (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Loža
1400242772 (27355) FireSnake
»

Poletela kitajska odprava za zajem lunarnega kamenja

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
185580 (3550) Bwaze6
»

V rastlinjaku na Antarktiki prvikrat pobrali pridelek

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4910892 (7626) BigWhale
»

Francija letos brez Monsanto koruze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
32574502 (68338) Icematxyz

Več podobnih tem