» »

Airbnb bo zaposlenim dovolil delo od kjerkoli

Airbnb bo zaposlenim dovolil delo od kjerkoli

The Wall Street Journal - Za razliko od večine tehnoloških velikanov, ki zaposlene počasi vračajo v pisarne, denimo Appla in Googla, bo Airbnb delo od doma nadaljeval do nadaljnjega oziroma ga celo razširil v delo od koderkoli. Podjetje je zaposlene obvestilo, da jim dopušča živeti in delati od koderkoli, ne nujno le od doma. Kdor želi, bo še vedno lahko prihajal v pisarno, ne bo pa to obvezno. Izjema bo le nekaj profilov, ki na daljavo svojega dela ne morejo opravljati, denimo tehnične službe.

Za zdaj dovoljujejo selitve znotraj države, medtem ko so čezmejne premestitve bolj zapletene in jih letos še ne bodo podpirali. Ob tem je povedno dejstvo, da plače zaposlenih ne bodo prilagajali standardu in stroškom v mestu, kamor se bodo preselili. Nedavno so nekateri velikani dvignili nemalo prahu z napovedmi, da bodo zaposlenim, ki se na primer preselijo iz Silicijeve doline v Teksas, ustrezno znižali plače, ker so v Teksasu življenjski stroški nižji. Airbnb je izrecno zagotovil, da bodo imeli en sam plačni sistem za celotno državo. Medtem ko bo razlika med ZDA in Francijo ostala, bodo znotraj ZDA ali znotraj Francije plače enake ne glede na lokacijo.

Bodo pa dopuščali začasne preselitve v druge države, in sicer do 90 dni na leto. Še vedno bodo potrebovali stalno prebivališče zaradi davčnih in drugih administrativnih razlogov, a krajša potovanja ne bodo predstavljala težav. Airbnbjevi zaposleni bodo lahko delali iz 170 različnih držav, pri čemer pa bodo morali za ustrezna dovoljenja poskrbeti sami, bo pa imel Airbnb tudi posebno skupino v kadrovski službi za pomoč. Da pa ne bi skupnost povsem razpadla, bodo organizirali več srečanj letno za svoje zaposlene.

1 komentar

Liammaison ::

It's good to see you! When you order your paper with https://expertpaperwriter.com/samedayes..., we will ensure you receive top-quality work from a native English speaking paper writer who has been hand-picked and trained by our award-winning managing editor.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Opkow ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo od doma se v Sloveniji očitno (še) ne bo uveljavilo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33744832 (10666) Baja

Morebitne pozitivne posledice Covid-19 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13012988 (6568) nirburu
»

Facebook bo tudi po pandemiji omogočal delo od doma

Oddelek: Novice / Ostale najave
397424 (5197) StarMafijec
»

Vrednost bližine delovnega mesta (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15012006 (8049) solatko

Več podobnih tem