» »

Na Jamajki že tretjič ušli podatki iz baze za covid-19

Na Jamajki že tretjič ušli podatki iz baze za covid-19

Slo-Tech - Na Jamajki so onemogočili dostop do spletne strani in pripadajoče aplikacije JamCOVID, ki je namenjena omejevanju epidemije covida. V varnostnem incidentu, ki je že tretji zapovrstjo, so ušli podatki več kot pol milijona obiskovalcev tega otoka, ki jim je bila odrejena karantena. Stran se je kasneje vrnila.

Aplikacija JamCOVID se uporablja za lažjo obravnavo potnikov, ki pridejo na Jamajko in jim ministrstvo za zdravje odredi karanteno. V bazi so imena vseh potnikov in naslov, na katerem morajo preživeti 14-dnevno karanteno. Varnostni raziskovalci pa so ugotovili, da so bili ti podatki dostopni kar iz brskalnika, saj baza ni bila zaščitena z geslom, temveč je bila odprta na internet. Jamajška vlada odgovarja, da se je nepooblaščen dostop sicer zgodil, a ni šlo za množično odtekanje podatkov.

To ni prvi varnostni incident s to aplikacijo. Minuli teden je bilo tudi na Jamajki na internetu dostopnih več podatkov o 70.000 negativnih rezultatih testov na covid in več kot 425.000 podatkov o potnikih, ki jim je bilo odobreno potovanje na Jamajko. Nekaj dni pozneje so ušli še zasebni ključi in gesla.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karantena po potovanju

Oddelek: Loža
262395 (1221) MisterM
»

Hramba prometnih podatkov kot orodje boja proti piratstvu?

Oddelek: Novice / Zasebnost
468009 (6745) M.B.
»

C# oz. CSharp

Oddelek: Programiranje
122965 (2603) Microsoft
»

Kako med prostozidarje

Oddelek: Loža
72657 (553) poweroff
»

Sanski sistem

Oddelek: Kaj kupiti
342231 (1666) Loki

Več podobnih tem