Forum » Loža » Kako med prostozidarje
Kako med prostozidarje
Yohan del Sud ::
Kako bi lahko prišel v kakšno prostozidarsko ložo? Ima kdo idejo? A ti merjo IQ ali kaj?
abcde7 ::
To tud mene zanima, mislim da morš bit na kašnih direktorskih položajih, al pa lastnik kake družbe pa te povabjo... Drgač je pa tud članarina...
Koci ::
ti ne pripročam - tam so ponavadi sami tako kot so Kučan, razni direktorji, bančniki in podobno, skratka nič pametnega. Ponavadi se gredo samo snobovstvo ali pa načrtujejo kakšne ne preveč lepe načrte
Koci ::
he,he preveč risanke gledaš. Socer pa probaj, sm ko prideš tam reci da maš jahto, dva merđota in tri hotele na Jamajki, drugače nimaš šans
abcde7 ::
Mislm da sta dve vrsti prostozidarjev-eni so dobri eni slabi! Dobri iščejo samo veze, boljše službe, več moči...
Slabi pa naročajo umore(Kramberger) !
Sicer ni potrjeno, to sem nekje slišal
Slabi pa naročajo umore(Kramberger) !
Sicer ni potrjeno, to sem nekje slišal
poweroff ::
Prostozidarji v ZDA so čisto nekaj normalnega. Kao neko društvo.
V Evropi pa so bili precej povezani z Močjo (nori so bili politiki, bančniki,...). Je pa zadeva še religiozno obarvana - verujejo v razsvetljenske vrednote. Zato jih Cerkev preganja.
Valjda - kjer je moč, so tudi težnje po njeni zlorabi.
Pri nas v Sloveniji bi rekel da nimajo kakšne posebne moči... bolj je le fama iz preteklosti. Drugače pa imajo v Dragomerju pri LJ svoj tempelj.
Samo če mene vprašaš je zadeva bolj smešna - odrasli ljudje se igrajo... da si malo popestrijo dolgočasni vsakdan in v življenje vnesejo pridih skrivnostnosti... to so ostanki srednjega veka.
V Evropi pa so bili precej povezani z Močjo (nori so bili politiki, bančniki,...). Je pa zadeva še religiozno obarvana - verujejo v razsvetljenske vrednote. Zato jih Cerkev preganja.
Valjda - kjer je moč, so tudi težnje po njeni zlorabi.
Pri nas v Sloveniji bi rekel da nimajo kakšne posebne moči... bolj je le fama iz preteklosti. Drugače pa imajo v Dragomerju pri LJ svoj tempelj.
Samo če mene vprašaš je zadeva bolj smešna - odrasli ljudje se igrajo... da si malo popestrijo dolgočasni vsakdan in v življenje vnesejo pridih skrivnostnosti... to so ostanki srednjega veka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Zemlja spiralno okoli Sonca?Oddelek: Loža | 1754 (1438) | Ziga Dolhar |
» | Sorodstvene vezi predsednikov ZDA (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 15343 (10124) | Gandalfar |
» | Kaj je to takoimenovan ''prostozidar''?Oddelek: Loža | 6702 (5772) | strictom |
» | Prostozidarji ?Oddelek: Loža | 3532 (3124) | dobaluka |