» »

Japonska pripravljena skupaj z EU in ZDA regulirati tehnološke gigante

Japonska pripravljena skupaj z EU in ZDA regulirati tehnološke gigante

Reuters - Novi vodja japonske komisije za varstvo konkurence (FTC) Kazuyuki Furuya je dejal, da je Japonska pripravljena skupaj z ZDA in Evropo regulirati tehnološke gigante in preprečiti zlorabo prevladujočega tržnega položaja. Japonska se pridružuje globalnim poizkusom regulacije ponudnikov digitalnih platform, kot so Google, Amazon, Facebook in Apple (GAFA). O davku na digitalne storitve, ki ga na primer uvaja Francija in nekatere druge evropske države, še ni komentarjev..

To med drugim pomeni, da bo FTC zelo podrobno preverjal vse namere o prevzemih drugih podjetij ali morebitne združitve. Tak primer je Fitbit, ki ga kupuje Google in že leto dni tečejo postopki preverjanja skladnosti prevzema, a še vedno niso končana. Ker se podjetja obnašajo povsod po svetu podobno, je globalno sodelovanje ključno, je dejal Furuya. Tako bodo EU, ZDA in Japonska sodelovale pri pripravi pravil o prenosu podatkov. Japonska se zavzema za prepoved izvoza osebnih podatkov v države, ki ne zagotavljajo ustrezne zaščite. Prav tako bi morali pred iznosom podatkov od uporabnikov dobiti dovoljenje. Dogovor želijo sprejeti do junijskega vrha G20.

To je precej nenavadno, glede na to da je EU prepovedala iznos podatkov v ZDA. Japonska se med tem zanima za podobno ureditev, kot jo v EU zagotavlja GDPR. Skupno vsem trem državam pa je strahospoštovanje pred Kitajsko, ki s svojimi Baidujem, Alibabo in Tencentom (BAT) postavlja resen igralec.

4 komentarji

fikus_ ::

Začetek je že, sedaj se morajo pa se dogovorit za enotne ukrepe.
Za začetek to, da podatki ostanejo v regiji,kjer se zbirajo. Tako bodo še drugje po svetu postavili datacentre. Poleg tega je potrebno preprečiti privilegije pri plačevanju davkov.

Lonsarg ::

Dokler davka na dobiček ki ga od multinacionalk ni možno pobrati ne ukinejo niso naredili nič. Davek na dobiček je zatiranje majhnih firm ker ga velike ne plačujejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Zimonem ::

Davek ni problem, ampak špioniranje. Saj koalicija je na kupu.
https://www.theverge.com/2020/10/12/215...

HulkHogan ::

Tako kot so zregulirali Windowse a? To vse skupaj ni nič drugega kot teater za rajo. V ozadju se pretaka preveč miljard da ne bi mogli kupiti politike.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Freedom House: Koronakriza krči svobodo na internetu

Oddelek: Novice / Zasebnost
265500 (4238) Uporabnik
»

Facebook se ne strinja z grozečo prepovedjo iznosa osebnih podatkov v ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7315178 (12269) techfreak :)
»

Microsoft zmagal: ameriška sodišča ne morejo zahtevati dostopa do podatkov v tujini

Oddelek: Novice / Tožbe
197714 (6500) sheldon
»

Prve globe kot posledica razveljavitve varnega pristana osebnih podatkov

Oddelek: Novice / Zasebnost
83729 (2582) Unknown_001
»

Primer Snowden: Rusija je vedela za prihod, malomarna zaščita v NSA

Oddelek: Novice / NWO
2810807 (7868) PaX_MaN

Več podobnih tem