» »

Družbena omrežja proti neresnicam: do kam smejo?

Družbena omrežja proti neresnicam: do kam smejo?

Slo-Tech - Facebook je sporočil, da širi svojo politiko glede sovražnega govora, ki sedaj vključuje vse objave, ki zanikajo ali izkrivljajo dejstva o holokavstu. Že dlje časa so odstranjevali objave, ki kakorkoli odobravajo zločine iz sovraštva in množične poboje, kar vključuje tudi holokavst. Novost pa je, da je odslej prepovedano tudi zanikanje in izkrivljanje dejstev o holokavstu. Izvršni direktor Mark Zuckerberg je ob tem povedal, je šlo za težko odločitev med svobodo govora in trpljenjem, ki ga je povzročil holokavst, a se je po predočitvi podatkov o širjenju antisemitskega nasilja odločil za prepoved.

To pomeni, da za razliko od politike nepodpiranja proticepilstva, kjer so prepovedali le plačljivo oglaševanje, zanikovalci holokavsta na platformi ne bodo mogli objavljati ničesar. Facebook redno odstranjuje sovražni govor in je samo v drugem letošnjem kvartalu odstranil 22,5 milijona objav. Facebooku je sledil tudi Twitter, ki je prav tako razširil svoja pravila uporabe in odslej prepoveduje objave, ki zanikajo holokavst. To sicer ni zapisano izrecno, so pa prepovedana zanikovanja nasilnih dogodkov, kamor sodi tudi holokavst po trenutni interpretaciji Twitterjevih pravil, je povedala tiskovna predstavnica. Eden izmed razlogov so tudi rezultati študije, ki je pokazala, da kar četrtina mladih med 18. in 39. letom starosti v ZDA verjame, da je holokavst mit ali vsaj močno pretiran.

Google pa se je medtem odločil, da bo na YouTubu počistil z medicinskimi neresnicami. Odslej bodo dosledno brisali videoposnetke, ki vsebujejo dezinformacije v zvezi s cepivi proti covidu-19: na primer, da povzročajo neplodnost, da ubijajo ali da gre za čipiranje. Že doslej so odstranjevali neresnice o pandemiji in virusu, zlasti glede zdravljenja, simptomov, posledic in ukrepov za preprečevanje okužb. Od februarja letos so jih pobrisali 200.000. Dezinformacije bodo posnetki, ki vsebujejo trditve, ki so v nasprotju s konsenzom lokalnih zdravstvenih oblasti ali Svetovne zdravstvene organizacije. YouTube dodaja, da bodo vsebine, ki izražajo splošne pomisleke o cepivih, ostale. Andy Pattison, ki v Svetovni zdravstveni organizaciji skrbi za digitalne platforme, je potrdil, da se tedensko sestajajo tudi z YouTubom, kjer razpravljajo o trendih in problematičnih videoposnetkih.

Precej bolj kontroverzna pa je zgodba o članku, ki ga je NY Post objavil včeraj. Strokovnjak za dezinformacije in profesor na Univerzi Johns Hopkins Thomas Rid je v obsežni niti na Twitterju nanizal precej razlogov, zakaj je članek sumljiv. Zgodbo so začeli preverjati tudi drugi mediji in ugotovili, da je polna lukenj in neverjetnosti, viri pa vprašljivi. Odzvali so se tudi na družbenih omrežjih. Iz Facebooka so sporočili, da bodo zgodbo preverili, v vmesnem času pa omejili njeno širjenje. To pomeni, da bodo algoritmi manj pogosto kazali to povezavo drugim uporabnikom. Kasneje pa se je Facebook odločil, da bo v celoti preprečil deljenje povezave do te zgodbe. Sledil je tudi Twitter. Ni presenetljivo, da so republikanci na volilno komisijo tako naslovili vprašanje, ali gre za kršitev zakonodaje, in na podjetji poslali pismi z zahtevo po obrazložitvi. Trditve v članku medtem niso dokazane ali vsaj prepričljivo podprte. Senat je že napovedal, da bo Zuckerberga zaradi početja zaslišal.

99 komentarjev

«
1
2

vostok_1 ::

Haha. Ko bi ljudje le vedeli nekatere reči. :))
Ah, pustimo normijem, da še mal tavajo v temi.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Fritz ()

suzej ::

Vse kar je treba vedeti je, da podjetja kot so fb, google,... ne služijo koristi povprečnega človeka, ampak izključno koristim svojih gospodarjev.
Pridno umivajte roke, možgani so že oprani

hr_natakar ::

janezvalva ::

tole, da bodo cenzurirali vse objave, ki zanikajo ali izkrivljajo dejstva o holokavstu, je le smokescreen, da bodo lahko cenzurirali karkoli, kar jim ne bo dišalo.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

sigmundfreud ::

E, veš kaj me zanima...
Facebook briše vse dezinformacije v zvezi s holokavstom itd. v ZDA in Evropi seveda.

Zanima me, kako to funkcionira v arabskih državah (ki so naravni sovražniki Izraela in ne priznavajo ničesar v zvezi z njihovim trpljenjem). Jim nasprotno - tam predvajajo reklame o holokavstu?

Hočem rečt... da je @janezvalva ravnokar napisal bistvo.

c3p0 ::

Zdaj pa so naenkrat zaskrbljeni glede izvora podatkov in ali so takšni podatki lahko objavljeni, šli so v total panic mode. Ravno zaradi tega ne dvomim v resničnost podatkov in baje je to komaj začetek. Dvoličnost je enormna.

sigmundfreud ::

Še en primer, kako veš, da pri Facebooku ne gre za noben altruizem.

Nekoč sem na NewsFeedu naletel na sliko pištole, ki je prislonjena na glavo (obraza se ni videlo, samo stran glave). Zraven piše "Tag a friend who has to kill him/herself today." Med mladino to kroži ko zmešano (lih v času, ko se je zgodilo nekaj čudnih samomorov zaradi zlorab prek FB). Grem, prijavim neprimerno vsebino, izberem da gre za nasilje, itd.
Čez 4 ure dobim sporočilo, da je ekipa FB mojo prijavo pregledala in mi sporočajo, da objava ne krši pravil skupnosti.

Hvala lepa!!

c3p0 ::

Ne gre za altruizem, gre za agendo. In razni kvazi liberalci danes ploskajo tej enostranski cenzuri in očitni dvoličnosti.

WhiteAngel ::

suzej je izjavil:

Vse kar je treba vedeti je, da podjetja kot so fb, google,... ne služijo koristi povprečnega človeka, ampak izključno koristim svojih gospodarjev.


Nobenemu "gospodarju" ne služi. Tudi ne vem, na čigavem zelniku je zraslo, da mora FB skrbeti za neko družbeno klimo... Enostavno samo maksimizira dobiček ne glede na posledice za družbo. Vedno je. Če bi že hotel, bi enostavno bannal uporabnike, ki bi ga srali in zahteval osebni dokument ob registraciji. Ampak potem bi bilo manj časa zagonjenega ob senzacionalnih neresnicah in v splošnem manj uporabnikov, kar je manj $$$. Simple.

FireSnake ::

Oni lahko cenzurirajo/brišejo/serjejo na svoji strani kar jim volja.

Kako to lahko vpliva na nas? Če tega sranja ne gledaš je povsem vseeno kaj je tam gor.
Ali je FB slučajno kak uraden vir ali kako?

Gnojšnica, ki se tam gor nabira normalnega človeka ne bi smela ganiti.
No, v zgornjem stavku se skriva tudi ključ do problema.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Furbo ::

Trditve v članku medtem niso dokazane ali vsaj prepričljivo podprte.

LOL, dobesedno imajo maile, kjer sta se dogovarjala, ampak hej, copy/paste novinarstvo zdaj tudi na slotech.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Poldi112 ::

Če ti četrt populacije ne verjame v holokavst, polovica pa ne v evolucijo, potem nekaj enostavno moraš narediti glede legaliziranega laganja, ki se ga gredo čez lužo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

HulkHogan ::

Ko se moraš sklicevati na holokavst da lahko upravičiš svojo tiranijo, si pa res že "blizu cilja".

Poldi112 je izjavil:

Če ti četrt populacije ne verjame v holokavst, polovica pa ne v evolucijo, potem nekaj enostavno moraš narediti glede legaliziranega laganja, ki se ga gredo čez lužo.


Saj 3/4 populacije sploh ne ve za holodomor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HulkHogan ()

zmaugy ::

LOL, kateri ST nicki so ogorčeni nad tem, da so začela socialna omrežja pucat najbolj smrdljivi gnoj...:))
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Markoff ::

Zelo zelo ZELO hitro je FB prešel iz filtriranja zanikanja holokavsta (ki verjetno ne bo imel veliko nasprotnikov) do preiskovalne obravnave posameznih (sambogsigavedi kako izbranih /s) člankov, ki so, glej no glej, negativni do demokratskega predsedniškega kandidata.

Se kdo spomni, ali je FB z enako vnemo preverjal članke, ki so povezovali Trumpa s Putinom in trditve o ruskem vmešavanju v volitve, za kar se je izkazalo, da je vse en velik bulšit (da je Hitllary "we came, we saw, he died, wahahaha" Killton sama kriva za svoj klavrni poraz)?

FB je sam postal politični agitator, masovni cenzor, ki pa noče biti odgovoren za vsebine, za katere si jemlje pravico cenzuriranja.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

l0wc4 ::

Pač FB in Twitter pa še marsikateri lahko delajo karkoli želijo. So v lasti podjetij. Še vedno me nasmeje dejstvo, da nekdo zadeve kot je FB, TW in podobne uporablja v kakršen koli namen, razen za zajebancijo. A so ljudje resni? FB? TW? Dajte no. Lepše bi bilo, če bi ljudje pričeli razmišljati z lastnimi možgani in ne za vsako zadevo spreševali na Twitter in FB. Odkar se na socialnih omrežjih pogovarjajo in dogovarjajo politiki pa so itak izgubila svoj pomen. Moje mnenje je, da so to stvari za bedake brez lastnega mnenja.

HulkHogan ::

l0wc4 je izjavil:

Pač FB in Twitter pa še marsikateri lahko delajo karkoli želijo. So v lasti podjetij. Še vedno me nasmeje dejstvo, da nekdo zadeve kot je FB, TW in podobne uporablja v kakršen koli namen, razen za zajebancijo. A so ljudje resni? FB? TW? Dajte no. Lepše bi bilo, če bi ljudje pričeli razmišljati z lastnimi možgani in ne za vsako zadevo spreševali na Twitter in FB. Odkar se na socialnih omrežjih pogovarjajo in dogovarjajo politiki pa so itak izgubila svoj pomen. Moje mnenje je, da so to stvari za bedake brez lastnega mnenja.


Če ljudje razmišljajo z lastnimi možgani jih Twiter pa Facebook hitro cenzurirata.
Če začneš delati kakšno nekorektno matematiko te še slotech pobriše, v nekaterih državah greš sedet.

Toliko o lastnih možganih.

mn ::

Se mi pa zdi zanimivo, toliko enega zgražanja o zanikanju holokavsta (in zanikanje tega odurnega zločina je tudi samo po sebi odurno), ampak tukaj na slo techu imamo v samih pravilih zaukazano zanikanje nekega drugega holokavsta, ki se je zgodil med nami.

carota ::

Kaj to Trgu nebeškega miru se lahko piše, ali je to tudi cenzurirano?

facepalm ::

HulkHogan je izjavil:

l0wc4 je izjavil:

Pač FB in Twitter pa še marsikateri lahko delajo karkoli želijo. So v lasti podjetij. Še vedno me nasmeje dejstvo, da nekdo zadeve kot je FB, TW in podobne uporablja v kakršen koli namen, razen za zajebancijo. A so ljudje resni? FB? TW? Dajte no. Lepše bi bilo, če bi ljudje pričeli razmišljati z lastnimi možgani in ne za vsako zadevo spreševali na Twitter in FB. Odkar se na socialnih omrežjih pogovarjajo in dogovarjajo politiki pa so itak izgubila svoj pomen. Moje mnenje je, da so to stvari za bedake brez lastnega mnenja.


Če ljudje razmišljajo z lastnimi možgani jih Twiter pa Facebook hitro cenzurirata.
Če začneš delati kakšno nekorektno matematiko te še slotech pobriše, v nekaterih državah greš sedet.

Toliko o lastnih možganih.


Lahko je problem ravno v mozganih;)
Jaz problemov s socialnimi omrezji nimam. Niti accountov. Sem pa mnenja, da je ta cenzura cca 10 let prepozna. Fck it, vecina populacije ne zna razmisljat s svojo glavo, zato rabijo leaderja, da jih vodi in jih "varuje". Vcasih je to bil Jezus, danes so to influencerji in teoretiki zarot. Kdor zeli "ovcam" pomagati oz karkoli dopovedati je ironicno oznacen za ovco, ki sledi credi, ki jo vodijo politiki/korporacije/iluminati..
Covid je to se potenciral.
Zakaj verjet znanstvenikom in iskat njihove ugotovitve po internetu, ce pa ti fb user "nostradamus556" daje vsak dan na pladnju miljon dezinformacij?

gruntfürmich ::

četrtina mladih med 18. in 39. letom starosti v ZDA verjame, da je holokavst mit ali vsaj močno pretiran


World War II casualties @ Wikipedia

če nekateri mislijo in propagirajo, da so med 2. svetovno vojno nastradali samo židi, je to resnično močno pretirano.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Shegevara ::

gruntfürmich je izjavil:

četrtina mladih med 18. in 39. letom starosti v ZDA verjame, da je holokavst mit ali vsaj močno pretiran


World War II casualties @ Wikipedia

če nekateri mislijo in propagirajo, da so med 2. svetovno vojno nastradali samo židi, je to resnično močno pretirano.


Petek je, danes se po krščanskem običaju jé ribe. gruntfürmich nam je priskrbel rdečega sléda: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Red_her...

skrajnik ::

Poleg tega je bilo v teh dneh izbrisanih xxxx?? kanalov, objav, skupin, ki so se ukvarjal večinoma s politiko in samostojnim novinarstvom.
In ogromno kanalov, ki so se ukvarjal z političnimi teorijami in praksami zarot.
Dobrodošli v "Krasni novi svet", COVID-19(84) !

MrNighthawk ::

FireSnake je izjavil:


Kako to lahko vpliva na nas? Če tega sranja ne gledaš je povsem vseeno kaj je tam gor.
Ali je FB slučajno kak uraden vir ali kako?

Za marsikoga je FB edini in uraden vir informacij. Neizobražena raja pali na take zadeve in to zelo hitro. Pomanjkanje kritičnega razmišljanja in neke presoje to omogoča. Flat eartherji verjamejo, da vesoljci krožijo okoli zemeljske oble.


Gnojšnica, ki se tam gor nabira normalnega človeka ne bi smela ganiti.

Kar je za tebe gnojšica so za drugega "alternative facts" :))

Meridian ::

Strokovnjak za dezinformacije in profesor na Univerzi Johns Hopkins Thomas Rid je v obsežni niti na Twitterju nanizal precej razlogov, zakaj je članek sumljiv. Zgodbo so začeli preverjati tudi drugi mediji in ugotovili, da je polna lukenj in neverjetnosti, viri pa vprašljivi.

Appeal to authority.
Iz Facebooka so sporočili, da bodo zgodbo preverili, v vmesnem času pa omejili njeno širjenje. To pomeni, da bodo algoritmi manj pogosto kazali to povezavo drugim uporabnikom. Kasneje pa se je Facebook odločil, da bo v celoti preprečil deljenje povezave do te zgodbe. Sledil je tudi Twitter.

Judge, jury and executioner. Take stvari naj presoja sodišče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Meridian ()

49106 ::

zmaugy je izjavil:

LOL, kateri ST nicki so ogorčeni nad tem, da so začela socialna omrežja pucat najbolj smrdljivi gnoj...:))


Jaz sem ogorčen nad njihovo močjo in nad močjo kapitalizma. FB in drugi so že zdavnaj presegli nivo dozdajšnjega javnega prostora in pa tudi nivo nekaterih najmočnejših držav!

Večina dela v današnji obliki je sužnjelastnišvo. Rešitev je IMO dokaj enostavna. Obvezna enakovredna soudeležba vseh zapolsenih pri dobičku, torej ali so zdajšnji zaposleni tvoji enakovredni partnerji ali bodo enakovredni partnerji nekoga drugega. Takšna podjetja veliko prej dosežejo kritično maso, ker ja za širitev potrebno zaupanje, vsi sodelujoči bi bili pošteno plačani in ne tako kot zdaj, ko jih kapitalisti ropate priložnosti v zameno za miloščino. Imeli bi miljone manjših podjetij in (verjamem, da) niti enega velikega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

showsover ::

49106 je izjavil:

Rešitev je IMO dokaj enostavna. Obvezna enakovredna soudeležba vseh zapolsenih pri dobičku, torej ali so zdajšnji zaposleni tvoji enakovredni partnerji ali bodo enakovredni partnerji nekoga drugega. Takšna podjetja veliko prej dosežejo kritično maso, ker ja za širitev potrebno zaupanje, vsi sodelujoči bi bili pošteno plačani in ne tako kot zdaj, ko jih kapitalisti ropate priložnosti v zameno za miloščino. Imeli bi miljone manjših podjetij in (verjamem, da) niti enega velikega.

Najboljše, da kar z uspešnim zgledom pokažeš...

49106 ::

Pričakoval sem slaboumen komentar.

A si res lahko dolgoročno uspešen, če moraš dati 9-im partnerjem vsakemu 10% dobička, medtem ko kapilisti zaposlene plačajo z miloščino. Dokler bo sistem temeljil na sužnjelastnišvu, je moj predlog možen zgolj znotraj družine in morebiti najožjega kroga prijateljev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

mn ::

49106 je izjavil:

Pričakoval sem slaboumen komentar.

A si res lahko uspešen, če moraš dati 9-im partnerjem vsakemu 10% dobička, medtem ko kapilisti dajejo zaposlene plačajo z miloščino. Dokler bo sistem temeljil na sužnjelastnišvu, je moja predlog možen zgolj znotraj družine in morebiti najožjega kroga prijateljev.

Če sem za višje pokojnine, naj pokažem kar z uspešnim zgledom?


Z vsem spoštovanjem, slaboumen je predlog. Se strinjam, da je treba dobičke bolj enakomerno razporediti, ampak pobrati večino dobička tistemu, ki je tvegal da naredi kaj svojega in ga prerazporediti tistim, ki imajo zagotovljeno plačilo je neumnost. Zakaj bi se potem zakreditiral, tvegal hišo in postavil biznis, če bom moral razdeliti skoraj vse kar sem ustvaril če uspe. Če ne uspe, pa sem jaz tisti, ki je brez vsega.

Na napačni strani si se tega lotil.

Delavcem je potrebno dati vzvode moči. To je lahko dober sindikat (ki jih po moje v Sloveniji ni). Ne pozabite, na zadnjih protestih so se borili ZA prekarno delo (študentsko). Potrebno je tudi zmanjšati prelivanje denarja v davčne oaze. Stvar bi bila na svetovnem nivoju povsem izvedljiva. Pač močno obdavčiš nakazila v države, ki se gredo nečednosti. Pobrane davke lahko potem koristnejše porabiš. Poskrbeti za izvajanje zakonodaje. Premoženje neznanega izvora? Povej od kje, ...

Z obvezno razdelitvijo dobička si pa samo poskrbel, da dobička ne bo. 0 lahko razdeliš na veliko kosov.

showsover ::

49106 je izjavil:

Pričakoval sem slaboumen komentar.

A si res lahko dolgoročno uspešen, če moraš dati 9-im partnerjem vsakemu 10% dobička, medtem ko kapilisti zaposlene plačajo z miloščino. Dokler bo sistem temeljil na sužnjelastnišvu, je moj predlog možen zgolj znotraj družine in morebiti najožjega kroga prijateljev.

Ne moraliziraj o slaboumnosti ampak z lastnimi dejanskimi primeri pokaži.

Shegevara ::

49106 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

LOL, kateri ST nicki so ogorčeni nad tem, da so začela socialna omrežja pucat najbolj smrdljivi gnoj...:))


Jaz sem ogorčen nad njihovo močjo in nad močjo kapitalizma. FB in drugi so že zdavnaj presegli nivo dozdajšnjega javnega prostora in pa tudi nivo nekaterih najmočnejših držav!

Večina dela v današnji obliki je sužnjelastnišvo. Rešitev je IMO dokaj enostavna. Obvezna enakovredna soudeležba vseh zapolsenih pri dobičku, torej ali so zdajšnji zaposleni tvoji enakovredni partnerji ali bodo enakovredni partnerji nekoga drugega. Takšna podjetja veliko prej dosežejo kritično maso, ker ja za širitev potrebno zaupanje, vsi sodelujoči bi bili pošteno plačani in ne tako kot zdaj, ko jih kapitalisti ropate priložnosti v zameno za miloščino. Imeli bi miljone manjših podjetij in (verjamem, da) niti enega velikega.


Ekonomija manjših delavsko-vodenih podjetij je ekonomija manj kapitala, kjer imajo podjetja manj moči. So tudi manj učinkovita zaradi nerazvite ekonomije obsega. Tako se ne morejo kosat napram večjim igralcem v ničemer razen v družbeni solidarnosti pa še to ne vem, če res.

Kako boš svet prepričal naenkrat v nekaj, kjer bodo vsi izgubili gospodarsko moč. To kar govoriš je itak samo ena prazna fantazija ampak na dolgi rok bo vsak tka sistem propadel, ker ne obratuje v lastnem mehurčku ampak na svetovni sceni, kjer bo vedno nekje želja po še večji gospodarski in politični moči.

49106 ::

Shegevara je izjavil:


Ekonomija manjših delavsko-vodenih podjetij je ekonomija manj kapitala, kjer imajo podjetja manj moči. So tudi manj učinkovita zaradi nerazvite ekonomije obsega. Tako se ne morejo kosat napram večjim igralcem v ničemer razen v družbeni solidarnosti pa še to ne vem, če res.


Največji igralec mora biti država, Podjetja pa mikro, mala oz največ srednja, če si zaupate.


Shegevara je izjavil:


Kako boš svet prepričal naenkrat v nekaj, kjer bodo vsi izgubili gospodarsko moč.


Ravno obratno, vsi bodo pridobili, razen tistih nekaj kapitalistov.


mn je izjavil:


Z vsem spoštovanjem, slaboumen je predlog. Se strinjam, da je treba dobičke bolj enakomerno razporediti, ampak pobrati večino dobička tistemu, ki je tvegal da naredi kaj svojega in ga prerazporediti tistim, ki imajo zagotovljeno plačilo je neumnost.


Ni neumnost, tveganje je takšno, ker je kapital tako močen. Če je ta manj močan, je tveganje manjše. (kolko kapitala rabiš, da uspešno konkuriraš multinacionalki)


mn je izjavil:


Zakaj bi se potem zakreditiral, tvegal hišo in postavil biznis, če bom moral razdeliti skoraj vse kar sem ustvaril če uspe. Če ne uspe, pa sem jaz tisti, ki je brez vsega.


Aja, ne boš se (sam), oz se boste zakreditiral trije oz kolko vas pač je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

gruntfürmich ::

Shegevara je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

četrtina mladih med 18. in 39. letom starosti v ZDA verjame, da je holokavst mit ali vsaj močno pretiran


World War II casualties @ Wikipedia

če nekateri mislijo in propagirajo, da so med 2. svetovno vojno nastradali samo židi, je to resnično močno pretirano.


Petek je, danes se po krščanskem običaju jé ribe. gruntfürmich nam je priskrbel rdečega sléda: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Red_her...

namesto da se vedno sprašuješ samo površinsko 'kaj', se še kdaj malo vprašaj 'zakaj'...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

showsover ::

49106 je izjavil:

Največji igralec mora biti država, Podjetja pa mikro, mala oz največ srednja, če si zaupate.

Smo že videli, ni delovalo, globalno propadlo po 45 letih.

gruntfürmich ::

showsover je izjavil:

49106 je izjavil:

Največji igralec mora biti država, Podjetja pa mikro, mala oz največ srednja, če si zaupate.

Smo že videli, ni delovalo, globalno propadlo po 45 letih.
ne samo da ni delovalo, veliko danes največjih podjetji je zrastlo iz mikro garažnih zadev...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Propadlo je, ker je bilo premalo socializma, ne pa preveč. Šefe je bil šefe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

showsover ::

49106 je izjavil:

Propadlo je, ker je bilo premalo socializma, ne pa preveč. Šefe je bil šefe, ne pa partner.

Namenoma sem napisal globalno. Če takrat prisilno ni pomagalo, misliš, da zdaj bo s takšnimi forumskimi predlogi?

HulkHogan ::

facepalm je izjavil:


Zakaj verjet znanstvenikom in iskat njihove ugotovitve po internetu, ce pa ti fb user "nostradamus556" daje vsak dan na pladnju miljon dezinformacij?


Tko kot si bil kdaj "zanikalec" če si verjel svojim lažnjivim očem ko so kadilci kašljali, tako si danes "zanikalec" če ne verjameš v covid19 holokavst.

49106 ::

Namenoma sem napisal globalno. Če takrat prisilno ni pomagalo, misliš, da zdaj bo s takšnimi forumskimi predlogi?


Kje je bilo prisilno in globalno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

showsover ::

49106 je izjavil:

Namenoma sem napisal globalno. Če takrat prisilno ni pomagalo, misliš, da zdaj bo s takšnimi forumskimi predlogi?


Kje je bilo prisilno in globalno?

Ja, pismo, celoten vzhoden/socialistični blok, kaj bi še bilo potrebno? Pa malokdo je nad dejanskimi izkušnjami tako navdušen kot nekateri nad pričakovanji.

49106 ::

Globalno si rekel, baje namenoma. Ne zdaj s straw man argumentom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

showsover ::

Seveda, saj ni bilo samo Evropi, ampak tudi po Aziji, celo delu Srednje Amerike.
Se lahko fokusiramo na bistvene stvari?
Je delovalo ali ne?

Očitno ni bilo dovolj socializma, ali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

WhiteAngel ::

HulkHogan je izjavil:

Če začneš delati kakšno nekorektno matematiko te še slotech pobriše,


Nekorektna matematika? Huh? To potem ni več matematika ...

49106 ::

Eh, poln logičnih nesmislov si. Sem mislil, da boš samo toliko izkrivil in namesto konkujcije uporabil disjunkcijo, sedaj pa vidim, da so tvoji argumenti še bolj nesmiselni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

showsover ::

Messiah, ja, seveda.

List of socialist states @ Wikipedia

Pol planeta, ni uspelo.

49106 ::

A to je globalno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

showsover ::

Ja, tebi ni dovolj za preizkus sistema in za ugotavljanje, če deluje ali ne?
Razumem, premalo socializma.

Cruz ::

gruntfürmich je izjavil:

veliko danes največjih podjetji je zrastlo iz mikro garažnih zadev...
Pravljica.

49106 ::

Pojma nimaš kaj globalno pomeni. (od nekoga, ki se poslužuje predvsem strawmana, tega niti ne pričakujem)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook ne bo dovoljeval proticepilskih reklam (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10518278 (14349) imagodei
»

Družbena omrežja proti neresnicam: do kam smejo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
9913258 (11035) sgdjkdlsugi4
»

Facebook prilagajal pravila, vrstijo se oglaševalski bojkoti

Oddelek: Novice / NWO
378378 (6125) zmaugy
»

Družbena omrežja odstranjujejo zloglasni dokumentarec zaradi neresnic o covidu-19 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6411829 (8095) Reycis
»

Facebook in Twitter odstranjujeta neresnične izjave politikov o koronavirusu

Oddelek: Novice / Zasebnost
4610777 (8235) carota

Več podobnih tem