» »

Valve v Counter-Striku ne bo več dovolil preprodaje ključev

Valve v Counter-Striku ne bo več dovolil preprodaje ključev

Slo-Tech - V priljubljeni igri Counter-Strike: Global Offensive igralci najdejo zaboje s koristnimi dodatki, za odprtje katerih potrebujejo posebne ključe. Te lahko za pravi denar kupijo od založnika ali pa od drugih igralcev na tržnici Steam Community Market. Slednjo možnost je Valve sedaj onemogočil, in sicer ključi niso več prenosljivi. Razlog je boj proti prevaram.

Kot pojasnjujejo v Valvu, so dolgo časa večino transakcij izvedli legitimni uporabniki, a se je to v zadnjem času začelo spreminjati. Internetni kriminalci so odkrili, da je to dober način za pranje denarja, zato so v zadnjem času praktično vse transakcije izvedli ti. Preprodajo ključev v CS:GO so uporabljali za pranje in unovčenje nezakonito pridobljenega denarja. Zato se je Valve odločil, da novi ključi ne bodo več prenosljivi, torej jih tudi prodajati ne bo več možno. Omejitve veljajo le za nove ključe, medtem ko za obstoječe obstaja vse po starem. Vseeno to pomeni, da kmalu ne bo več česa prodajati, saj bodo stari porabljeni. Valve priznava, da bo s tem prizadel tudi nekaj poštenih igralcev, a pravi, da je prioriteta boj proti prevaram. To ni prvi primer, ko so zlikovci izrabljali CS:GO. V preteklosti smo bile priče nepoštenim reklamam za loterijo.

1 komentar

PaX_MaN ::

Aplavdiram ker ste zavajajoče oglaševanje označili za kriminal, a poteza je podobna kot če Spar nikomur ne bi dovolil plačati s papirnatim denarjem, ker je sem ter tja nekdo kupil s ponarejenim bankovcem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CS:GO Danger Zone

Oddelek: Igre
9991 (833) vostok_1
»

Evolve (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
10013906 (9408) ahac
»

Steam bo konkuriral Twitchu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
205341 (3130) HighBane
»

Prihaja Counter Strike: Global Offensive (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11014004 (8995) hojnikb
»

Microsoft se skupaj z Nigerijo bori proti prevaram

Oddelek: Novice / Zasebnost
53107 (2858) Looooooka

Več podobnih tem