» »

Google bo zaradi nove ranljivosti prej ugasnil Google+

Google bo zaradi nove ranljivosti prej ugasnil Google+

Slo-Tech - Googlovo, resnici na ljubo ne preveč uspešno družabno omrežje, bodo tako pokončali že aprila in ne šele avgusta prihodnje leto, je na blogu zapisal David Thacker, njihov podpredsednik, zadolžen za vodenje projektov. API dostop do omrežja pa bodo zaprli še nekoliko prej, v naslednjih treh mesecih. Razlog je odkritje nove ranljivosti in to skoraj natanko dva meseca potem, ko so smo poročali o odkritju prve.

Tokrat naj bi imeli zunanji razvijalci nepooblaščen dostop do osebnih podatkov 52,2 milijona uporabnikov, med njimi so ime, e-poštni naslov, poklic ter starost, in to ne glede na to ali so imeli na svojem profilu odkljukano, da podatkov ne delijo z javnostjo. Varnostno vrzel so tokrat odkrili pri Googlu sami, med rednim varnostnim pregledom, uporabnike pa je ogrožala šest dni med 7. in 13. novembrom. Thacker sicer zatrjuje, da ni nobenega dokaza, da jo je v tem času kdo od razvijalcev odkril in jo zlorabil. So pa menda že začeli obveščati uporabnike in stranke iz večjih podjetij, ki jih je hrošč neposredno prizadel.

Slednji bi namreč lahko pomenili slab PR za bodočnost Googla+; ta bo aprila ukinjen samo za običajne uporabnike, iz njega pa nameravajo napraviti izdelek za velika podjetja, ki bo deloval v okviru njihove naročniške storitve G Suite.

3 komentarji

vjreh43WAEFS ::

O ne, kje bom pa sedaj preživljal prosti čas?! :'(

:))

Netrunner ::

Jaz sem mislil da je google+ že davno šel v pokoj :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

GreenT ::

Haha,...se spomnim takrat, ko je ven pršu, ko so vsi govoril...ja...facebook je zgodovina, msn msnger je zgodovina, irc je zgodovina,.... google+ je tu!!!

Sicer ne paše direkt v to temo,...ampak ko je MS ukinil MSN mesinger sm dejansko zgubu kontakt s kar precej folka. Skypa večina folka noče uporablat, je neroden in v večini sistemov ga je pać treba peš zalaufat. Tega se nobenmu ne da. Dočim mesinger je tiho čepel v kotu .....in delal in bil uporaben!

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: GreenT ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Si je Google zakuhal svojo Cambridge analytico?

Oddelek: Novice / Zasebnost
105438 (3933) Unilseptij
»

Odkritih 13 kritičnih ranljivosti AMD Ryzen in EPYC procesorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
10832742 (26071) rdecaluc
»

Tudi Facebook žrtev napada, a brez škode za uporabnike

Oddelek: Novice / Varnost
145727 (4628) techfreak :)
»

Oracle: HP plačuje Intelu, da ta ne pokoplje Itaniuma

Oddelek: Novice / Tožbe
3913285 (11246) Bistri007
»

Dobitnik Turingove nagrade Charles Thacker

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
73560 (3163) driver_x

Več podobnih tem