Prijavi se z GoogleID

» »

Začasno izbrisani Tviti na Facebooku

Začasno izbrisani Tviti na Facebooku

TechCrunch - S Facebooka so te dni izginile vse objave uporabnikov, ki so jih ti objavili s pomočjo navzkrižnega objavljanja med Twitterjem in Facebookom. To se je zgodilo zaradi na novo vpeljanih API restrikcij za zunanje razvijalce, ki so jih pri Facebooku uvedli iz zasebnostnih razlogov. Posledično so zunanje storitve po novem zelo omejene pri poseganju na zidove Facebookovih uporabnikov in Twitter je zato preprosto izbrisal svojo FB aplikacijo. Kriva pa je - zadnje čase očitno že za čisto vse - afera Cambridege Analytica, saj je omenjeno podjetje prav prek Facebookove API platforme zbralo podatke o 87 milijonih uporabnikov in jih prodajalo naprej.

Izbrisane objave so danes že povrnili.

Spremembe so pri Facebooku precej potihem sicer vpeljali že z začetkom avgusta, pri čemer pa niso omejili navzkrižnega objavljanja za naprej, pač pa so brez kakršnegakoli opozorila izbrisali tudi vse stare objave, ki so nastale na ta način. Čisto lahko pa bi samo preprečili samodejno prenašanje objav s Twitterja, denimo prek vmesne potrditve s strani uporabnika. Funkcijo takega navzkrižnega objavljanja so sicer večinoma uporabljali tviteraši, ki na Facebooku v osnovi niso veliko objavljali, so pa na ta način s svojimi objavami prišli do precej večjega občinstva. Zato se je vse skupaj izteklo s precej manj glasnega ogorčenja, kot bi se lahko.

Facebook se zadnje leto otepa z zmanjšanim zaupanjem svojih uporabnikov, in tole, sicer začasno brisanje, jim ga bo vse prej kot povrnilo.

1 komentar

Saul Goodman ::

Meh, to omejevanje API-jev v imenu večje zasebnosti uporabnika je pesek v oči. v bistvu prehajajo na pay-to-play model. government in vsak entity z dovolj debelo denarnico bo te podatke dobil/kupil. ostali se bomo zajebaval in iskali obhode. :-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook ima resen problem: ljudje delijo čedalje manj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
10015763 (10424) marS
»

Facebook izvajal raziskavo na uporabnikih, ki tega niso vedeli

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
247926 (4422) Iatromantis
»

Instagram izgubil polovico uporabnikov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
205530 (3341) Unknown_001
»

Facebook prevzel Instagram

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
328397 (6209) gruntfürmich

Več podobnih tem