» »

Zaradi računalniških težav po vsem svetu zamude pri letih

Zaradi računalniških težav po vsem svetu zamude pri letih

Slo-Tech - O zamudah in odpovedih letov zaradi računalniških težav smo že pisali in niso nič novega, a redko se zgodi, da so posledice kakšnega izpada tako globalne, kot so bile včeraj. Zaradi težav s sistemom Altea španskega podjetja Amadeus, ki ga uporablja več kot sto letalskih družb po celem svetu, so danes nastale zamude na letališčih po vsem svetu, od londonskega Heathrowa do Melbourna in Washingtona.

Altea je največji sistem za prijavo potnikov na letih, zaradi česar so posledice izpada najočitnejše. Čeprav so napako odpravili sorazmerno hitro, so se posledice in nakopičene zamude vlekle še več ur. Lufthansa je sporočila, da so težave odpravili v 30 minutah, Air France je imel težave 15 minut, druge družbe prav tako podobno, a je gneča na prijavi vztrajala več ur, številni leti pa so imeli zamudo. Na londonskem letališču Gatwick so poudarili, da gre za težavo letalskih družb in njihovega računalniškega sistema, ki z letališko opremo nima nič skupnega. Okrog treh popoldne je bila Altea spet normalno operativna.

Altea je program za prijavo potnikov na lete (check-in), ki ga je razvilo špansko podjetje Amadeus in ga danes uporablja 189 letalskih družb, med njimi tudi večina Star Allianca. Amadeus so v 80. letih ustanovili Air France, Lufthansa, Continental, Iberia in SAS, danes pa je zasebno špansko podjetje. Kaj točno je šlo narobe, še ni znano, pri Amadeusu pa pravijo, da je bila to "težava z omrežjem". Zaradi tega je bilo prizadetih več letališč zlasti v Evropi, a tudi na drugih kontinentih. Konkurenčni sistemi, med katerimi sta največja Sabre in Travelport, to pot niso imeli težav.

3 komentarji

dreta ::

Pomoje je povezano z zadnjimi izbruhi na soncu samo ne priznajo.

https://www.youtube.com/user/Suspicious...

opeter ::

Se kdo spomni filma Mreža s Sandro Bullock v glavni vlogi?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

konspirator ::

Niso bili Rusi ?
Ali vsaj SK/Iran ?
--


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ryanair (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7031809 (3495) nodrim
»

Odpovedi in zamude letov - kakšne so moje pravice?

Oddelek: Loža
183902 (2975) TehDucky
»

Presedanje, Lufthansa

Oddelek: Loža
255541 (4521) jernejl
»

Adria Airways postaja nizkocenovnik z napako (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7923531 (20776) alexa-lol

Več podobnih tem