» »

Apple večji od Microsofta

««
6 / 6
»
»»

Jaka83 ::

Kdo bi si pa želel pregledovat maile, ko si na pizzi? A ti hodiš sam na pizzo in nimaš prijateljev? Bošček, potem pa res rabiš iPad za družbo. ;)

Sploh pa, če si res tako zelo želiš pogledat maile, to še vedno lahko zelo hitro in efektivno storiš na telefonu ... saj veš, tisti iPhoney al kako se že reče, ki je tako superioren za gledat maile in browsat po netu. :)

Skratkta potrdil si mojo trditev, da je iPad pač pointless fashion accessory in ga moraš imet samo zato, da vsi v lokalu (kjer čakaš na svojo pizzo) vidijo, da ga imaš. Kako bo šele potem sosed zelen od zavisti, ko mu bo Francka povedala, da te je videla pri Jankotu na pizzi z novim svetlečim iPad-om in da si bil tako kšajt, da ti še mize ni bilo potrebno pospravljat. HAHAHAHA, ej ne morš verjet, maile na pizzi bi čekiral.

sirotka ::

Misliš rečt, ti bi bil zelen od zavisti? Meni osebno bi pa bil lep dopolnilni gadget iphonu, če bi ga imel si lepo prodam MB proja in si kupim imaca.

Pač, če ga ti ne rabiš, nekateri (bi) ga.

Limit-sky ::

"Skratkta potrdil si mojo trditev, da je iPad pač pointless fashion accessory in ga moraš imet samo zato, da vsi v lokalu (kjer čakaš na svojo pizzo) vidijo, da ga imaš. Kako bo šele potem sosed zelen od zavisti, ko mu bo Francka povedala, da te je videla pri Jankotu na pizzi z novim svetlečim iPad-om in da si bil tako kšajt, da ti še mize ni bilo potrebno pospravljat. HAHAHAHA, ej ne morš verjet, maile na pizzi bi čekiral."

Seveda, veš kako so šele bili zavistni, ko sem novega MBP potegnil iz torbe. Se je jabuk svetil čez celo pizzerijo. Saj je bilo tudi z MBP možno gledat maile, forume in vse ostalo na pizzi ampak res ga ne bi vlačil velikokrat na usrano mizo. iPad bi mi to komot rešil.
Zdaj, če ti ne veš zakaj bi ga imel, potem bi res bil en navaden tepec, če bi ga kupil. Nekateri pa vidimo malo večjo uporabno vrednost izdelka, kot tisti, ki se stalno pritožujete, kako vas Apple omejuje.

Jaka83 ::

Še sam Kevin Rose (zagrizen Apple fanboy in founder of digg.com) je v eni od Diggnation epizod rekel, da ne vidi resne uporabnosti v iPad-u. Če hoče pogledat maile, to stori na iPhone, če želi browsat, rajši odpre MBP. Pravi, da je iPad neroden za držat, da ga težko držiš dalj časa v rokah/roki...

Skratka res je, ni iPad za vsakega, zato ne vem zakaj taka norija okrog ene take naprave.

Meni krivo maha med nogami a si ga kdo kupi ali ne, samo smešni ste mi nekateri, ki že imate iPhone, MB/MBP in bi imeli še iPad - poleg tega pa ga še zagovarjate, kot da je nekaj najboljšega odkar so izumili narezan kruh. To je tako kot da bi rekel, joj veš, mi tole stanovanje v Ljubljani ni čist OK, ker je 3 m dlje od službe kot tisto sosednje. Lubica, kaj če bi še tistega kupila.

CoolBits ::

Ma sej ni najboljši, ni šans, nihče to ne pravi! Pozna kdo kako dobro primerljivo alternativo?

Jaka83 ::

@CoolBits
Ma daj že nehaj s temi provokacijami. Zakaj bi sploh rabil neko alternativo za nekaj, kar lahko počneš z obstoječimi napravami.
Se bomo pač morali navaditi na tablete in jih po funkcionalnosti začet uvrščat nekje med dlančnike/pametne telefone in notebook-e.

Limit-sky ::

Jaz pravim, da odlično opravlja delo, za katero je namenjen. Se bi pa zarad iPada znebil kakšnega MBP in nabavil iMaca, kot je že zgoraj nekdo omenil. To pa zagotovo.

Bi pa rad preveril celotno ponudbo tabletov na trgu in primerjal njihovo zmogljivost in funkcionalnost. Se bi lažje odločil. Pa sem že večkrat prosil forumaše, naj mi posredujejo linke, da mi pomagajo pri odločitvi. Guess what?

Saj ko pridemo do konkretnih stvari o uporabnosti izdelka, pa kar naenkrat tisti, ki so ga že uporabljali ne morejo nič povedati.

stuff ::

aj ko pridemo do konkretnih stvari o uporabnosti izdelka, pa kar naenkrat tisti, ki so ga že uporabljali ne morejo nič povedati.

A res, vse kar sem sam prebral piše, da za njih ni uporaben, povedo da ne rabijo še ene takšne zadeve, ki je v obstoječih napravah ki jih imajo.

In če ti še vedno iščeš zakaj bi ga kupil in iščeš alternativo pomeni da ti nekaj fali....laptop, netbook, pameten telefon...če ti ne fali nič potem ga kupi in boš srečen z še eno navlako v hiši :)

Limit-sky ::

Jaz prav dobro vem, za kaj bi uporabil tablet. Ampak ne najdem tiste ogromne ponudbe boljših in cenejših izdelkov. Fali mi pa ravno to. Kompaktni, mali, lahek gadget, ki mi omogoča ravno to, kar potrebujem na poti. Pa doma bi se tudi kakšna pametna uporaba našla.

KaRkY ::

Za tiste ko bi radi eno alternativo iPadu Viliv X70 nima 10 ur avtonomije ampak vseeno je kr dobra avtonomija. Pa meni osebno še lepše zgleda mi zgleda bol Buissines varjanta ne pa neka igračka.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

Limit-sky ::

cool zadevca tale x70. Upam, da bo vsaj 10" kvaliteten TS tudi na voljo. XPje in dizajn pa ne bom komentiral. 3G in wifi-n pogrešam. Brez drugega lahko, brez 3G pa težko.

Shuli ::

Kul, spet 80% odgovorov na temo en velik flamewar.:|Drugace se pa vidi, da te lahko dobra poteza dvigne visoko med oblake(iTunes). Go Apple!>:D

galu ::

http://geizhals.at/a499273.html
Še vam je vedno iPad tako všeč?

Pa še video: !

p.s. Archos še ima USB-je, stane pa 2x manj kot Applov model 60gb.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: galu ()

CoolBits ::

Sam škoda, ko moraš povsod vlačit še adapter.
Nikjer ne najdem koliko mu zdrži baterija... verjetno je porazno pa ne napišejo raje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

Limit-sky ::

Tu se pa vidi, da dasktop os ni za TS gadgete. Skrolat po strani s stranskimi skrolerji je total fail IMO. Pa zoom nisem videl. Bo treba it sprobat nekam. Drugače pa izgleda lepo.

Shuli ::

CoolBits je izjavil:

Sam škoda, ko moraš povsod vlačit še adapter.
Nikjer ne najdem koliko mu zdrži baterija... verjetno je porazno pa ne napišejo raje...

Okoli 1:25 bluzi nekaj o treh urah avtonomije..

Zalost, da jim Apple nakaze kako je treba stvar izvest, trg pove kaj mu se manjka in vseeno bodo potrebovali 2 leti za izzid dobrega iPad "killerja".:|

techfreak :) ::

Archos ni nič kaj težji od iPada, ponuja full featured OS (če te starter verzija moti, lahko nadgradiš na Home verzijo), ima malenkost slabši dizajn in nižjo avtonomijo.

Na videu govorijo o 3 urah avtonomije, na strani pa piše približno 5 ur, kar je še vseeno veliko manj kot iPad.

Če bi moral izbirati bi v vsakem primeru izbral Archos, ker mi ponuja več kot iPad (glede programske opreme).

Limit-sky ::

Nekomu je full OS prednost, drugim pa spet ne.
Če si želiš winse na tabletu je tole dobra varianta za ubost.

techfreak :) ::

V mojem primeru (in očitno pri večini drugih uporabnikov tega foruma) je full OS nekaj nujnega.

Ampak kolikor je na videu videti vse skupaj malo "zašteka" ob prikazu navidezne tipkovnice, kar je pa en velik fail - tudi scrollanje se mi ne zdi tekoče. Poleg tega me moti drsnik, saj sem navajen Mac OS/iPhone premikanja z dvema prstoma.

Limit-sky ::

Za full OS jaz ne bi kupil tableta, ampak prenosnik. Če pa kdo rabi wins na tabletu, pa je seveda tole prava zadeva.

Je pa lepo videti, da se je nekaj začelo premikati na tablet področju. Bomo vsaj lahko konkretne primerjave pogledali. Počakajmo prve reviewe in teste, pa bomo videli, kje smo.

LordPero ::

Mene pa kar zmrazi ideja, da bi imel tablet z telefonskim OSom gor in vsemi omejitvami tega (aja, ne govorim nujno o Waknih, lahko pingvin na ARMu). Pol ne vem, zakaj bi imel tako tablico.
LordPero

nekikr ::

In zato je ne boš kupil. Fair enough. Enim pa to ustreza in jo bodo kupili. Tale prosti trg je super ;)

Lonsarg ::

Well, če bo the google way, potem bo itak vsak OS dober, ker boš imel vse resne aplikacije v oblaku:) Pa recimo tudi iPad postane uporaben, ko imaš doma 24ur prižgan server, na katerega se z remote desktop povežeš, pa maš cel OS, malo prek ovinkov haha.

techfreak :) ::

Lonsarg je izjavil:

Well, če bo the google way, potem bo itak vsak OS dober, ker boš imel vse resne aplikacije v oblaku:) Pa recimo tudi iPad postane uporaben, ko imaš doma 24ur prižgan server, na katerega se z remote desktop povežeš, pa maš cel OS, malo prek ovinkov haha.

Remote desktopa si ne bi želel, predvsem pa ne na trenutnem 3G omrežju.

Lonsarg ::

Mene nič ne moti remote desktop uporablat, včasih celo preko EDGE, da dam kak torent vlečt, al pa matematiko 7 da uporabljam na Milestone preko remote desktop. no velikost ekrana mogoče, to težavo talbeti rešijo. Itak pa take aplikacije rabiš samo izjemoma. Kak photoshop recimo tud:)
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kmalu bomo dobili prvo bilijon dolarjev vredno podjetje

Oddelek: Novice / Ostale najave
3212271 (9289) gruntfürmich
»

Apple ni največje podjetje na svetu

Oddelek: Novice / Ostale najave
4620473 (16571) driver_x
»

Apple vreden 700 milijard dolarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6017057 (13585) Invictus
»

Padanje Facebooka se nadaljuje, Apple postal najdražje podjetje vseh časov (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
25448438 (42583) spirit
»

Pogled na Applovo bilanco

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
253906 (3167) IceIceBaby

Več podobnih tem