» »

Googlove izdelke bo mogoče uporabljati brez profila Google+

Googlove izdelke bo mogoče uporabljati brez profila Google+

Google+ - Ko je Google pred štirimi leti začel preizkušati svoje družabno omrežje Google+, je kazalo, da gre za zadetek v polno. Hitro so nabrali 18 milijonov uporabnikov, a je bila kasnejša rast počasnejša od pričakovanj in želja. Leto pozneje je imel sicer 900 milijonov uporabnikov, a je šlo za mesto duhov, saj je bila aktivna le majhna manjšina. Do letos je ta številka narasla na 2,2 milijardi, medtem ko je število aktivnih uporabnikov upadlo na 4-6 milijonov.

Glavni problem je bil, da Google+ ni znal ponuditi nekaj več od Facebooka, ki je bil v tem času že zelo uveljavljena storitev. Google je neuspešno poizkušal ljudi prisiliti k uporabi tako, da so naprej poenotili oziroma združili profile uporabnika na vseh Googlovih straneh, kasneje pa so k temu pripojili še Google+. Ker so želeli profile narediti javno vidne in so ob tem zahtevali še uporabo polnega imena, ljudje nad Google+ niso bili navdušeni. Integracija, ki je pomenila, da smo za komentiranje posnetkov na YouTubu potrebovali račun Google+, je bila univerzalno osovražena.

Zato so se pri Googlu odločili za edino smiselno potezo in sporočili, da račun Google+ ne bo več integriran prek cele palete storitev. Z drugimi besedami: YouTube in številne ostale storitve bo mogoče uporabljati s svojim profilom, ne da bi imeli Google+. Da se pripravlja reorganizacija smo lahko slutili že ob napovedi, da se poslavlja Google+ Photos, saj slike odhajajo v namensko aplikacijo Google Photos (ki nima zveze z Google+).

Čisto mrtev Google+ ni, saj dobiva novo storitev Google+ Collections, ki bo omogočala lažje deljenje in izmenjavo objav. Bo pa odslej - sprememba bo počasna in bo trajala nekaj mesecev - mogoče številne storitve uporabljati brez Google+ profila.

11 komentarjev

njyngs ::

No končno. Na koncu se ne bi čudil, če ga bodo za kako leto dni popolnoma odstranili.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

opeter ::

Vsaj ena dobra novica!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Shegevara ::

zame nažalost prepozno. sem se že prezgodaj sprijaznil.

Furbo ::

Končno konec posiljevanja s to navlako.
Lp,f

Truga ::

O, lej. Koncno bom lahko spet shitpostal po youtubih. :3

Glugy ::

Končno. So pa dolg rabl da so se odzval. Čredni nagon se vsaj pri Google+ ni vdal čeravno se je že vdal pri Facebooku z premalo zaščiteno zasebnostjo.

trololo2 ::

Kaj šele posiljevanje s Chromom na vsakem koraku. Npr. zadnjič ob ukinitvi Google Talk za Windows... Kar moraš zasovražiti ta reklamni imperij.

OK.d ::

Aleluja končno jim je potegnilo, da se na silo in z denarjem tudi ne da vsega narediti.
LPOK.d

bambam20 ::

vsej ugotovili so.

Thuban ::

končno.

Ideja google+ je bila izvrstna sicer ampak se je takoj izkazalo da bo neuporaben. Enostavno so vsi še vedno uporabljali Facebook.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

Qushaak ::

Imam en tak čudnen občutek, da Google v bližnji (in morda tudi srednji) prihodnosti "direktno na web-u" nima več idej. Več uspehov bo najbrž požel v avto industriji v navezi z Android-om. Sicer je janso tu spet omrežje in internet v ozadju, ampak ne "klasični web" (težko se bolj pravilno izrazim).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google kupil Fitbit (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5411652 (6781) winterriver
»

Prihodnost Skyneta po Googlovo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
307589 (5347) Markoff
»

Google+ noče umreti

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
277007 (4472) WamPIRe-
»

Google+ ne uspe prepričati uporabnikov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
269947 (5882) Furbo
»

Google+ zbral 18 milijonov uporabnikov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4913274 (10318) jype

Več podobnih tem