» »

Racije v preiskavi nemške strani Kinox.to

Racije v preiskavi nemške strani Kinox.to

Spiegel Online - Nemška policija je minuli teden izvedla več hišnih preiskav, pri katerih so iskali dokaze, ki bi bremenili upravljavce priljubljene spletne strani Kinox.to za brezplačno gledanje filmov na internetu. Osumljencev, ki jih poleg kršitve avtorskih pravic bremenijo tudi požigov in izsiljevanja, niso našli.

Spomnili se boste, da so pred tremi leti v eni največjih akcij v Evropi aretirali 13 ljudi, povezanih s stranjo Kino.to, in kolovodjo obsodili na štiri leta in pol dolgo zaporno kazen. Upravljavci strani so si namreč s svojim početjem pridobili več milijonov nezakonite premoženjske koristi. Kmalu po zaprtju strani kino.to je na spletu vzniknila stran kinox.to, ki je nudila zelo podobne storitve.

Glavna uma za stranjo kinox.to naj bi bila 21- in 25-letni brata iz Lübecka, ki pa jo med hišno preiskavo niso našli. Poleg tega so preiskali še pet drugih stanovanjskih in poslovnih prostorov v Düsseldorfu in Neussu, kjer so pridržali dva človeka. Zasegli naj bi tudi 1,3 milijona evrov denarnih sredstev na računu pri berlinski plačilnem posredniku (Zahlungsdienstleister), kolikor operaterji kinox.to dolgujejo neplačanih davkov.

Zgodba pa postane še bolj bizarna.
Kolovodje obtožujejo tudi drugih kaznivih dejanj. Konkurence naj bi se namreč poizkušali znebiti na nezakonite načine, tudi z izsiljevanjem in požiganjem, česar sta brata prav tako obtožena. Ko grožnje niso več zalegle, naj bi namreč tudi zažgala kakšen avto. Nihče ne ve, kje sta omenjena brata ta hip. Nekateri viri pravijo, da sta že zapustila Nemčijo, drugi špekulirajo, da sta v resnici mnogo starejša. Prav tako naj bi stala tudi za drugimi stranmi, in sicer vsaj za Movie4K, FreakShare in BitShare.

Stran kinox.to pa medtem nemoteno deluje in ima na prvi strani celo posmehljivo zahvalo nemškim organom pregona, ki da so ji priskrbeli odlično in brezplačno reklamo. Slednje je celo res.

2 komentarja

Vlayke ::

So res iskali dokaze, ki bi koga bremenili "brezplačnega gledanja filmov na internetu"? Kolikor vem, to približno nikjer ni problematično. Verjetno so težave drugje.

Mr.B ::

Sej so iskali, no "tudi požigov in izsiljevanja, niso našli"
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Štiri in pol leta zapora za nemškega upravitelja kino.to (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
8621705 (19672) Gregor P
»

Programerju spletne strani Kino.to štiri leta zapora

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
178173 (6228) MrStein
»

Eden izmed administratorjev kino.to dobil 2,5 let zaporne kazni

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
199493 (7196) Tarzan
»

Upravljavec strani Kino.to nezakonito pridobil več milijonov evrov

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
126670 (5535) digitalcek
»

Aretiranih 13 upravljavcev strani Kino.to

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
2714560 (12205) MrStein

Več podobnih tem