» »

Microsoft toži Samsung, tokrat zaradi obresti

Microsoft toži Samsung, tokrat zaradi obresti

Slo-Tech - Med poletnim zatišjem pravne službe ne počivajo in Microsoft je v petek vložil tožbo zoper Samsung, v kateri podjetju očita nepravočasno poravnavanje obveznosti iz patentnega dogovora pred tremi leti. Samsung trdi, da je Microsoft s prevzemom Nokie sam kršil dogovor.

Microsoft in Samsung sta bojno sekiro zakopala leta 2011, ko sta sklenila dogovor o navzkrižnem licenciranju in določila višino licenčnine. Microsoft ima namreč v lasti cel kup patentov, ki jih uporablja vsaka naprava z Androidom. Zato se je z večino proizvajalec dogovoril o višini licenčnin.

Sedaj Samsungu očitajo, da jeseni ni pravočasno poravnal svojih obveznosti, sedaj pa noče plačati s pogodbo dogovorjenih zamudnih obresti. Tožba se torej ne nanaša na spore glede patentov, ampak glede spoštovanja že dogovorjenega. Microsoft namiguje, da se Samsung upira plačevanju, ker se je od leta 2011 prodaja njihovih androidnih telefonov početverila, kar bi pomenilo tudi štirikrat višjo licenčnino, ki je določena glede na prodajo.

Taka je Microsoftova plat zgodbe, medtem ko Samsung uradno ne komentira zapleta, razen da ga bodo preučili. Po Microsoftovih navedbah so jim kot uradni razlog navedli Nokiin prevzem, ki jo je Microsoft kupil. Samsung naj bi trdil, da je Microsoft s tem prekršil patentni dogovor iz leta 2011. Problem je seveda denar in točna dikcija patentnih dogovorov. Microsoft je ob prevzemu Nokie v prevzemni pogodbi določil, da se njegov dogovor s Samsungom razširi tudi na Nokiine naprave in obratno, da dobi vse Nokiine patentne in sporazume z ostalimi podjetji. To bi pomenilo, da se bodo Samsungovi stroški dvignili, česar pa nočejo.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft samo od Samsunga dobi milijardo dolarjev licenčnin letno

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
156662 (4570) LedStorm+++
»

Microsoft prevzema mobilni del Nokie (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8730206 (25329) vostok_1
»

Microsoft želi 15 dolarjev za vsak Samsungov pametni telefon (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
6118917 (16263) BlueRunner
»

Rambus in AMD podaljšala dogovor o licenciranju

Oddelek: Novice / Procesorji
53134 (2640) Jst

Več podobnih tem