» »

Firefox naposled ne bo dobil reklam

Firefox naposled ne bo dobil reklam

Kmalu

Sedaj

Slo-Tech - Mozilla je sporočila, da se ne bodo uresničile februarske napovedi, da bo Firefox dobil reklame. Tedaj je namreč precej bojazni povzročila napoved, ki so jo številni napačno razumeli. Mozilla je bila namreč napovedala, da bo prodajala oglasni prostor v praznem oknu, ki se prikaže z odprtjem novega zavihka. To bi bilo mogoče le na začetku, ko je Firefox nameščen sveže, kasneje pa bi si uporabnik lahko sam nastavil, katere hitre povezave oziroma bližnjice želi imeti.

Razlog je bil seveda finančne narave, saj Mozilla išče načine, kako zmanjšati svojo odvisnost od Googla. Prihodki od Googla, ker je njegov iskalnik privzeta izbira tudi v Firefoxu, so namreč previsoka postavka, njena prihodnost pa je zaradi Googlovega lastnega brskalnika postavljena pod vprašaj. Za zdaj Googlu stanje še ustreza, a zagotovil ni.

Ideja o vključitvi oglasov v okno za nov zavihek ni nova, saj to že od nekdaj počne Opera. Tudi ta omogoča prilagoditev po želji, medtem ko se po sveži namestitvi prikažejo povezave sponzorjev.

Mozilla se je sedaj odločila, da se tega ne bodo šli. Podpredsednik Johnathan Nightingale je povedal, da številni niso razumeli opisa novosti in so se neupravičeno bali, da bodo Firefox preplavili oglasi. Zato ne bodo prodajali tega prostora, ampak ga bodo poizkusili izkoristiti tako, da bodo imeli uporabniki čim več od njega. Ponujene povezave bodo čim bolj koristne - mešanica Mozillinih strani in drugih uporabnih strani na internet - ne bodo pa prejemali nobenih plačil za njihovo vključitev.

6 komentarjev

LJ4L ::

Mene osebno to nebi nic motilo. Bolje neki nemoteci verjetno nesledljivi oglasi kot pa brskalnik, ki je tesno povezan z raznimi NSA and CO.
LP from LJ

NubCake ::

Tudi sam nebi imel nič proti temu, upam, da si premislijo in zaslužijo nekaj denarja, da bodo lahko vzdrževali brskalnik še naprej :)

Glugy ::

Mene tud ne bi motil. Upam da bodo kljub temu našli kak uporabnikom prijazen finančni vir.

RejZoR ::

Eden izmed njih je tale...
https://sendto.mozilla.org

Sprašujem se samo zakaj zaboga imajo to skrito povsem na dnu svoje spletne strani v obliki textovnega linka s fontom velikosti 6. Če bi dal mal večji grafični knof z napisom DONATE na spletno stran in vsako podstran (za Firefox, Thunderbird, Seamonkey itd) s hitrim opisom kaj bi jim s tem omogočil, pa sem prepričan, da bi marsikdo doniral. Če sem iskren, uporabnik Firefoxa sem že več let, pa sploh nisem vedel, da lahko sploh doniraš na tak način (sem skoz mislil, da se financirajo zgolj preko Googla in sličnih kanalov), kar daje dokaj jasno sporočilo, da je zadeva enostavno preveč neopazna. Šele ko sem zdele vpisal "firefox donate" v Google mi je vrglo to stran od Mozille za donacije.

Vem, da jih to ne bo v celoti financiralo, ampak če dobijo en del od tega jim bo pa sigurno pomagalo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Maxtor2000 ::

Sedaj je privzet brskljalnik YAHOO na mozili...

azislo ::

Maxtor2000 je izjavil:

Sedaj je privzet brskljalnik YAHOO na mozili...


Iskalnik, ne "brskljalnik" (brskalnik pravilno). Hvala za info.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: azislo ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mozilla po 10 letih sodelovanja z Googlom podpisala z Yahoojem, ki bo nov privzet isk (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5319814 (16638) johnnyyy
»

V Firefox prihajajo reklame (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5920853 (16667) maremp
»

Mozilla zaključuje z razvojem Thunderbirda (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
12530685 (26631) Icematxyz
»

Izšel Firefox 3.5 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
17318438 (12413) urban99

Več podobnih tem