» »

Fenneca ne bo na iPhone in Symbian

Fenneca ne bo na iPhone in Symbian

Iskanje po spletu, zaznamkih in zgodovini hkrati

vir: Mozilla.org
Mozilla.org - S predstavitvijo Opere za iPhone so mnogi verjetno popolnoma smiselno predvidevali, da bi kaj podobnega lahko storila tudi Mozilla s svojim mobilnim Firefoxom, Fennecom. Slednji je že na voljo za Maemo, Windows Mobile in v alpha različici za Android. Pri Mozilli so za iPhone že predstavili Firefox Home, orodje za sinhronizacijo zaznamkov, zavihkov in zgodovine na osebnem računalniku, kjer teče Firefox, ter na iPhonu, a bo pri tem tudi ostalo.

V sporočilu na uradnem blogu so člani ekipe Mozilla namreč najavili, da bi bil Fennec za iPhone morda mogoč, a izjemno zahteven. Zato se bodo raje posvetili razvoju in dodajanju funkcij v Firefox Home, ki se bo tudi nekoliko razširil. V prihodnosti namreč lahko pričakujemo še različici za Symbian in Blackberry. Pri Mozilli so bili presenečeni nad pozitivnim odzivom uporabnikov Firefox Home, ki so očitno navdušeni nad hrambo podatkov v oblaku, s čimer so dosegljivi povsod, kjer imate internetno povezavo.

V prihodnjih različicah Firefox Home lahko očitno pričakujemo sinhronizacijo gesel, boljšo integracijo z aplikacijami na mobilnih telefonih (brskalnik, Google Maps, Youtube, itd.), brskanje po socialnih omrežjih kar iz Firefox Home, itd. Obstaja še možnost, da bodo razvili Firefox Home za iPad, po katerem je bilo že nekaj povpraševanja.

1 komentar

r0ks0n ::

Za Windows Mobile so ustavili razvoj, če se ne motim in je na voljo le alpha 1.1?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox OS

Oddelek: Mobilne tehnologije
459032 (7220) SLO_Matej
»

Firefoxa za iOS in Windows RT ne bo

Oddelek: Novice / Brskalniki
124819 (3692) kronik
»

Firefox za Windows Mobile odpovedan

Oddelek: Novice / Windows Mobile
215541 (4696) der_Alte
»

Izšel Firefox for Mobile 1.0

Oddelek: Novice / Windows Mobile
308312 (6645) destroyer2k
»

Firefox Fennec alpha tudi za Windows Mobile

Oddelek: Novice / Windows Mobile
304192 (3013) PrimozR

Več podobnih tem