» »

V Firefox prihajajo reklame

1
2
»

sirov_burek ::

Mesar je izjavil:

Po vsem tem moja vprašanja še vedno ostajajo.

Kakšna je škoda za uporabnika če se Mozilla nebo šla targetiranega oglaševanja in ne bodo zbirali podatkov o uporabnikih?

če imaš paket z omejenim prenosom podatkov, to da se ti prenaša neko bv sranje

lobo_feroz ::

A se tisti, ki gledate oglase zavedate, da jih sami plačujete?

Ne samo, da dovolite oglaševalcem, da vdirajo v vaše možgane, na koncu za njih še sami plačate!

PARTyZAN ::

Tin foil hat society, also chemtrails.

lobo_feroz ::

Če je to letelo na moj post - a misliš, da so naročniki oglasov tako neumni, da delajo v svojo škodo?

Ashrack ::

Pozdravljam to odlocitev Mozille
....

RejZoR ::

maremp je izjavil:

Zanima me, kaj je tako dobrega pri firefoxu, da po 5 letih chroma še vedno ostaja nek (konstantno padajoč) procent uporabnikov pri firefoxu?
Kaj je pa z chromom narobe? Odkar sem pred cca. 4 leti poizkusil chrome, ga ne zamenjam več na nič drugega. Kar se tiče enostavnosti uporabe je za moje pojme daleč pred ostalimi brskalniki, npr. direkten query iz polja za link je samo ena od stvari, ki je do sedaj nisem videl v ff ali ie (tukaj ne govorim o iskanju po googlu ali kateremu drugemu iskalniku, ampak o queryju na katerokoli stran, ki ima iskanje, npr youtube, amazon, ebay itd.). Obstaja odprtokoden projekt chromium, tako da tisti, ki so tako navdušeni nad spreminjanjem/prilagajanjem imajo tudi to možnost (sam znam programirati ampak ne vidim, kaj je poanta tega, but anyway...). Tudi kar se tiče web developmenta ima google dobra razvojna orodja, sam sem poizkusil firefox pa me sploh ni pritegnil, sem ostal pri chromu.


Enostavno, da si premaknem oz odstranim par gumbov ne rabim jebenih 25 extensionov kot v Chromu kjer potem še vedno ne moreš spremenit nečesa in rabiš še 26-i extension. naravnost kretensko. Syncanje RSS feedov in search enginov. Samo Firefox to dela out of the box. Extensioni so 100x boljši kot v Chromu, sploh ker dajejo feel, da gre za neko nativno zadevo in ne kot nek hack kot imam vedno feeling pri Chromu. Najbolj pa zamerim Googlu, da ne morejo porihtat enega jebenega Google Mail Notifierja, ki ga razvijajo sami. Gmail Watcher v firefoxu je čista poezija. Googlov checker pa čist VEDNO ob zagonu browserja ostane siv in pol moraš sam klikat, da se osveži, da vidiš če si dobil kakšen nov mail. Potem Spell checking je tud dost bolj zanesljiv in bolje delujoč v FF kot Chrome. In ko nakopičiš vse to kar enostavno ne moreš pogrešit, ni šans, da grem kmalu na Chrome.

Seveda pa tud FF ni brezhiben. Syncanje imajo obupno nezanesljivo, syncanje extensionov se velikokrat zjebe in ti določenih ne synca, je izmed najpočasnejših, rendering engine in sam GUI. Ampak to zaenkrat lahko spregledam, ker je vse ostalo svetlobna leta pred ostalimi.

Opera bi bila čista zmaga, če bi bila ista kot verzija 12.50 ampak s Chrome rendering enginom. Ampak bo na stara pota prišla verjetno nekje leta 2050 če bo posreči...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

paco ::

OT: Vsem ki pravite kako je profiliranje dobro za uporabnike: https://slo-tech.com/novice/t549463
It iz aj.

Mesar ::

Dobro je za oglaševalce, za uporabnike pa je LAHKO manj nadležno, seveda pa se lahko uporabi za izkoriščanje uporabnikov.
Your turn to burn!

ttommy ::

Me ne bo motilo, če bodo prikazane samo v novem oknu dokler se ne naloži nova stran.
Gamer

maremp ::

RejZoR: (da nebom quotal celega posta)
Kar se tiče extensionov, ne morem veliko komentirati, saj sam uporabljam samo tampermonkey (chromova izvedba greasemonkeya) in občasno (ko razvijam kakšno spletno stran) vklopim nekaj extensionov za pomoč pri razvoju, drugače pa ne čutim neke potrebe.
Za RSS feede sem začel uporabljati extension feedly (zdaj deluje tudi brez extensiona preko spletne strani), ki omogoča preprosto urejanje feedov in enostaven ogled ter tudi shranjevanje (za kasnejše branje itd.).
Maile berem izključno na telefonu, na svojem iphonu imam aplikacijo Mailbox, ki je odlična za ta namen, ponuja tudi sortiranje in postponanje mailov, kar je naravnost odlično. Zaenkrat imam še to srečo, da dobim dokaj majhno število mailov (< 50 dnevno), tako da lahko brez problema nanje odgovarjam iz telefona.
Za spell checking ne bom komentiral več kot to, da zame v chromu deluje, kolikor ga rabim za slo in ang, drugih jezikov pa ne uporabljam tako pogosto, da bi me karkoli motilo. Ko sem sam na hitro testiral, nisem opazil nobene bistvene razlike, prav tako v chromu še nisem doživel, da bi nezanesljivo deloval.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mozilla po 10 letih sodelovanja z Googlom podpisala z Yahoojem, ki bo nov privzet isk (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5320060 (16884) johnnyyy
»

Firefox naposled ne bo dobil reklam

Oddelek: Novice / Brskalniki
67466 (5834) azislo
»

Mozilla čedalje odvisnejša od Googla (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
9530553 (25887) mtosev
»

Firefox 4 bo dodal iskanje z Bingom

Oddelek: Novice / Brskalniki
73971 (3444) amigo_no1

Več podobnih tem