» »

Ubisoft napaden, odtujena gesla

Ubisoft napaden, odtujena gesla

AllThingsD - Ubisoft je danes sporočil, da so napadalci uspeli vdreti v njihov računalniški sistem in odtujiti osebne informacije uporabnikov, ki imajo odprt račun pri Ubisoftu. Napadalci so pridobili uporabniška imena, elektronske naslove in šifrirana gesla. Zaradi tega pri Ubisoftu vsem svojim uporabnikom svetujejo, da spremenijo svoje geslo na njihovi strani in drugod, kjer so uporabljali isto ali podobno geslo. Drugih podatkov niso odtujili.

Koliko uporabnikov je bilo v vdoru prizadetih, Ubisoft ni znal povedati, zato priporočila veljajo za vse. So pa lahko uporabniki sorazmerno pomirjeni, saj Ubisoft ne hrani bančnih podatkov, kot so številke kreditnih kartic, tako da tovrstne škode ne more biti. Ubisoft je že začel preiskavo in uvaja ukrepe, da se tovrstni incidenti ne bodo ponavljali. Povedali pa so še, da napadalci niso prizadeli sistema Uplay (soroden Microsoftovemu Xbox Live), ampak neimenovane "internetne sisteme".

2 komentarja

huelz ::

Server error

The website encountered an error while retrieving http://uplay.ubi.com/. It may be down for maintenance or configured incorrectly.

Se kdo to dobi?

BorutK-73 ::

Sem dobil mail pred 2 dnevoma naj geslo menjam in je izgledal legit ampak sem raje vseeno zbrisal mail in pustil geslo tako kot je. Je pa gmail prepoznal prevaro in poslal mail v vsiljeno pošto.:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ghost recon fufture solider

Oddelek: Igre
6935 (798) detroit
»

Bo Ubisoftov DRM deloval? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
12419842 (16443) BaToCarx
»

Ubisoftovi strežniki za DRM že padli (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6120285 (17849) Kenpachi
»

Prvi popravek za Ubisoftov DRM

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
175208 (4193) filip007
»

Prince of Persia: Next Gen (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
586134 (3744) laught

Več podobnih tem