» »

Podpora za strojno pospešeno predvajanje h.264, aac in mp3 v mobilnem firefoxu skoraj nared

1 2
3
»

Icematxyz ::

Glej opravi svoje delo ali pa ga torej ne opravi. Jasno?

Sem napisal dovolj jasno in argumentirano in preberi si kaj trdi uporabnik @Jst v svojem zadnjem in odgovoru, katerega navajaš in na kar sem mu sam ustrezno povezavo podal in kar je potrdil kasneje tudi sam preden mene obremenjuješ s tem. Razumeš torej, da ni moja dolžnost, da ti več kot enkrat argumentirano odgovorim na tvoje vprašanje in to sem storil in torej ali opravi svoje delo ali pa ga ne opravi, mene s tem ne obremenjuj več in najprej si preberi sploh celotno temo, kaj je kdo trdil, ker smo v tej kratki temi se dotaknili praktično vsega in že tukaj vidim, da sploh s tem nisi seznanjen, oziroma mi ni jasno, kako si lahko spregledal v celoti zadnji odgovor s moje strani, da nimaš kje namena spet natolcevat za kar smo se odločili, da torej ni več potrebe, ker je dilema razjasnjena?

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Dilema je vsekakor prisotna, ker če pogledaš nekaj zadnjih prispevkov, vidiš, da tudi Gandalfarja zanimajo te naprave. Nad polinkanim postom v predhodnem sporočilu je prav tako dovolj jasno navedeno tisto, kar hočemo videti. Natolcevanja smo videli dovolj.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Icematxyz ::

Dilema je vsekakor prisotna


Tukaj jaz torej ne vidim dileme:

https://slo-tech.com/novice/t531033/p36...

Torej ali opravi svojo nalogo, katero si se odločil, da boš torej opravil ali pač ne!

Gandalfar ::

Lej, jzt bi to jutr rad kupil. Komu moram koliko denarja dat?

Icematxyz ::

Kar je bilo za povedati z moje strani za potrebe razjasnitve dileme sem načeloma povedal in argumentiral na način, da sem podal ustrezne povezave in to od primera do primera in se ne čutim dolžan dva krat podajati argumentov za enako stvar ali nadalje izvajati "n+1" ponovitev, ker po tem več ni potrebe.

Oglasil sem se pa načeloma v tej temi le še za to, da sem podal dodatno razlago, da je ta dilema pa že čisto druga dilema in nisem je sam sprožil in tudi za to je jaz ne bom razreševal. In pa seveda še z nekaj argumenti sem razložil, da je zadeva bila popolnoma napačno zastavljena in predvidevam, da se je vsaj ta del na podlagi mojih argumentov razjasnil ostalo pa ni več moj problem.

Gandalfar ::

Bah, ta abstrakten odgovor mi nic ne pomaga pri nakupu novega telefona :(

Icematxyz ::

Si imel svojo priložnost pri razjasnitvi dileme, ki sem jo zastavil in nisi podal niti abstraktnega odgovora, povezave pa ne morem dati, da bi to argumentiral, ker je torej ni, se pravi abstraktnega odgovora (vprašanje je). Ni pa mi jasno, če že in to z vidika druge dileme, katero je začel nekdo drug in je sam ne bom reševal od kdaj točno se ignorirajo dejstva, podkrepljena torej z argumenti, to dilemo pa razreši sam pa če bo 0, abstraktna ali kaj drugega je meni načeloma vseeno, ker dileme nisem sprožil sam se mi pa zdi zanimivo, da na argumentirano zastavljen odgovor z moje strani spet ni bilo niti abstraktnega odziva, kar pa smo torej razrešili že s prvo dilemo in se opravičujem, da sem izvedel še enkrat eno manjšo ponovitev, ker sem pač preveril, kdo si že zasluži kanglico in lopatico in 90% jih je že kot vidim nazaj v peskovniku ostale kratkohlačnike pa bodo verjetno morali prevzeti kar starši in verjamem, da bo potem OK, oziroma nekako tako dvomim, da bodo brez igralnih rekvizitov zdržali dolgo nenazadnje vidim, da so v kotu že precej zdolgočaseni in da že imajo željo, da se vrnejo na peskovnik in to je pač korak, ki ga bodo naredili torej sami. Tukaj vidim, da je presenetljivo tiho. Zakaj le.

Gandalfar ::

Clovk hoce zgruntat kater telefon je kul kupit za development naprednih strani, ki podpirajo odprte kodeke - ce nisi opazil recimo video.kiberpipa.org servira content v webm, samo bo zajeban to zagotavljat v kul obliki, ce ne bomo imeli naprav.

V resnici je dost zanimivo vprasanje: a kdo subvencionira naprave za HTML5 razvijalce? Recmo Nokia pa BlackBerry jih zlo poceni dajo devom. Za Android pa se ugotavljam.

Icematxyz ::

Z vidika razvoja na področju spleta spremljaj temo HTML 5, kjer recimo dobiš informacijo, kdaj boš kot spletni razvijalec dobil prvo mobilno platformo namenjeno izključno spletnim razvijalcem in torej ustrezno napravo, ki jo bo poganjala za v žep in kdaj boš lahko izdelal HTML 5 igro, kjer bo se igralec lahko s soigralcem zraven pogovarjal preko avdio/video povezave. Posebne naprave namenjene razvijalcem tukaj ne rabiš, kakšna izraba strojnega kodirnika z vidika HTML 5 razvijalca in njegove spletne aplikacije, da na primer na SD kartici prekodira video iz enega v drug video format s pomočjo stojnega kodirnika v okviru Open Web pa trenutno še ni v igri, ker se prvi čip s podporo VP8 kodiranju v temi o WebM pojavlja pri koncu teme in naprave še torej niso na tržišču in tudi Open Web še trenutno ni na to pripravljen.

video.kiberpipa.org


Da med pionirji v Sloveniji na področju podpore pretoka Open Web video vsebin in to me veseli, ampak z vidika strojnega pospeševanja zaenkrat prepusti to napravi, če to torej podpira tako strojno, kot programsko in na kakšen način točno. Sem v tej temi podal primer za dva čipa, ki imata vgrajen strojni odkodirnik za VP8 in enega najdeš v tablicah in STB, drugega pa v telefonih in v temi o WebM imaš še več takšnih primerov in pristopov, cilj te podpore v čipih je zaenkrat tekoče odkodiranje 1080p VP8 videa in razbremenitev naprave in daljša avtonomija. Zadnji je podporo dodal Samsung v svoji zadnji generaciji SoC, ki bo poganjal tako Android, kot Windows RT naprave ter LG v nekaj modelov "pametnih televizorjev". Za informacije na tem področju spremljaj torej temo o WebM.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Tega Ascend-a, mimogrede, še vedno ni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Icematxyz ::

Za torej vse nestrpne, Kindle Fire HD 8.9" bi verjel, da si bo kak slo-tech uporabnik kupil in naj preveri, če se je Amazon odločil in torej podpira (strojno odkodiranje) 1080p VP8 videa, ker naprava (vgrajen SoC) to podpira!

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

"the 8.9-inch model will be released on November 20, 2012"

Dobro, si ti kaki časovni potnik, ki se mu je časovni stroj pokvaril al' kaj?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Icematxyz ::

MrStein je izjavil:

"the 8.9-inch model will be released on November 20, 2012"

Dobro, si ti kaki časovni potnik, ki se mu je časovni stroj pokvaril al' kaj?


Preden takšne pišeš preveri vsaj v tej temi, če je že bil podan primer (povezava) za kakšen SoC, ki pa se že nahaja v tablicah in STB na tržišču in to že nekaj časa, celo graf meritve porabe je priložen. Kindle Fire HD 8.9" sem pa omenil za to, ker se trenutno o njem dosti govori in gre torej za strojno opremo, ki bo kmalu zelo razširjena med uporabniki in če si ga kdo umisli naj preveri, če zmore predvajati 1080p VP8 video ali ne to pa je torej tudi vse. Niti nisem tebi odgovarjal, če si na to mislil, tista dilema je že zdavnaj razčiščena, če me sedaj nebi spomnil na to sploh ne bi vedel o čem govoriš.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTML 5 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
25458253 (47228) rustypac
»

Podpora za strojno pospešeno predvajanje h.264, aac in mp3 v mobilnem firefoxu skoraj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
11228859 (25748) Icematxyz
»

Firefox dodaja podporo za h.264

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
437909 (6127) Icematxyz
»

Izšel je Firefox 9 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
10730685 (24620) MrStein

Več podobnih tem