» »

Izšel je Firefox 9

1
2
3

veteran ::

Gumbe za zaznamke, prenose in zgodovino pa lahko posebej vneseš v vrstico z urlbarom.


Ne, nočem (majhnega) narisanega gumba za zaznamke, se mi zdi precej boljši napis "Zaznamki" - ker je večji (širši) in ga je lažje kliknit. ;)

Lahko potem prašam zakaj tako nujno rabiš menijsko vrstico, ki je popolnoma neuporabna (razn tega, da zaradi nje izgubiš približno 1 cm zaslona).


Nič ne izgubim (kar se uporabne višine zaslona tiče), ker meni+urlbar+searchbar lahko združiš v eno vrstico, ob tem je meni viden (skoraj v celoti, nekaj stvari sem odklopil).

Mimogrede, še en bug, ko vklopim ta gnusno oranžen gumb Firefox, za povrh je še v bold fontu, v naslovni vrstici okna ni več naslova strani - to so pridelali že v štirici, zdaj imamo verzijo 9, nič bolje. Na enem računalu je, na drugem ne, jaz naj pa ugibam, kaj ga muči. Če vklopim meni, se naslov strani zgoraj spet pojavi, sicer pa lahko gledam oranžno svinjarijo, zraven pa kup neizkoriščenega praznega prostora. :|P.S. Ob tem, ko sem pogledal tole temo v devetki, in napisal ta odgovor, je firefox še trikrat crknil. Upam, da bo kmalu 9.01.

Gray_Warden ::

veteran, saj ti veš da lahko poleg gumba vklopiš še napise. Tako da imaš gumb zaznamki, pod katerim je napis ZAZNAMKI.


kar pa se tiče tvojega problema z neizkoriščenim prostorom, pa za to obstaja dodatek, ki to odstrani:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo...

počakaj le toliko, da dodatek posodobijo, da bo deloval tudi pri firefoxu 9.

Naslov strani imaš itak napisal v urlbaru in v zavihku.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

veteran ::

če vklopiš napise na gumbih, pa res izgubiš uporabno višino brskalnika, ker dobiš napise na vseh gumbih - še na "naprej", "nazaj" (ta dva gresta lahko gor k tabom, sta pa žal nujna, ker obstajajo gnile spletne strani, ki so komplet narejene v flashu, tam pa mouse-gestures ne delajo), tudi statusna vrstica spodaj (status4evar) postane precej naporna s tako postavitvijo.

Rešitev je torej le popravek css, da bo samo namesto knofa Zaznamki napis. Pa oranžna gnusoba zgoraj, isto. Se mi pa zelo upira, da mora uporabnik takole reševati stvari, ki so v verziji 3.6 lepo delovale. :(

Predlagani dodatek pa očitno ni kompatibilen z mojo temo, tabi so zdaj sivi namesto črni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()

Gray_Warden ::

Groza.

Standardni problemi s firefoxom pač. Ima veliko dodatkov, ki stalno crkujejo. Brez dodatkov pa je neuporaben, grd zmazek.

Zato jaz brez premisleka uporabljam Opero, kjer se da _vse_ nastaviti brez instalacije dodatkov. VSE kar potrebujes, to imas že vgrajeno v Opero. Celo gumbe se da do potankosti nastaviti kot želi uporabnik. In to vse gumbe, za praktično vse funkcionalnosti.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

RuskiSnajper ::

mene najbol zanima stabilnost , peformance in poraba memory

Gray_Warden je izjavil:


Zato jaz brez premisleka uporabljam Opero, kjer se da _vse_ nastaviti brez instalacije dodatkov. VSE kar potrebujes, to imas že vgrajeno v Opero.


zelo dober primer optimistične domišlije

vse kar oni naredijo da lahko nastavlas - za kar morajo dodatno programirat. Lahko bi delal kaj bi čel če bi mel source = VSE. VSE kot vse kar je v operi, ne pa "vse" nasplošno.

Zgodovina sprememb…

__Ž__ ::

Lion29 je izjavil:

kaj imajo verzije veze? razvoj gre naprej.. kjera stevilka pa pise zraven, pa je naceloma cisto vseeno... da plugini pr novejsih verzijah ne delajo, pa so krivi razvijalci, ki ne posodabljajo zadev zadosti hitro...


To ima veze, da ne moreš recimo uporabljati e-davkov. In to, da še vedno crasha. In to, da ga je zdaj celo IE prehitel po varnosti.

Zanima me, katere budale vodijo ta projekt. Ker to ni razvoj, ampak izživljanje lastnega ega nad uporabniki, ki dejansko v 99.9% primerov nič od tega ne potrebujejo. Če bi imeli stabilno in prečiščeno verzijo, bi bilo pa tudi za razvijalce življenje 100-krat lažje.

Sims ::

"Upam, da bo kmalu 9.01. "

Je že 9.0.1.

FireSnake ::

__Ž__ je izjavil:

In to, da še vedno crasha.


Če si ti ne znaš administrirat računalnika še ne pomeni, da je browser kriv ;)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Karlos ::

Je že kdo ugotovil kaj je novega v 9.0.1. ?
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

Ales ::

__Ž__ je izjavil:

To ima veze, da ne moreš recimo uporabljati e-davkov. In to, da še vedno crasha. In to, da ga je zdaj celo IE prehitel po varnosti.

Zanima me, katere budale vodijo ta projekt. Ker to ni razvoj, ampak izživljanje lastnega ega nad uporabniki, ki dejansko v 99.9% primerov nič od tega ne potrebujejo. Če bi imeli stabilno in prečiščeno verzijo, bi bilo pa tudi za razvijalce življenje 100-krat lažje.


Jaz uporabljam e-davke. Firefox na linuxu (!), kar je verjetno ena od bolj zaj.. kombinacij za naše vrle razvijalce v javni upravi. Hint: ali dela ali ne, so odgovorni oni, ne Firefox.

Da bi pa IE koga prehitel po čem so pa bolj mokre sanje, kot kaj drugega. Ko bo IE10 prišel ven naj se javijo, da folk spet pogleda, IE9 je pa že konkretno povozil čas. Upam samo, da se ne bo IE9 izkazal za podobno dolgoživo sr.nje, kot je bil IE6. Jaz že zdaj delam kroge okoli njega, da lahko sploh kak projekt normalno pripeljem do konca, pa vse hujše je.

Stabilno verzijo Firefoxa, ki je že dolgo podprta, pa tudi imaš. 3.6.xx. Te moti, da je njena verzija na videz tako nizka? Hm... Hkrati te pa moti, da so te verzije tako visoke? Eh...?

smash ::

IE povozi FF po vsej črti...ko hoče človek garancijo, da bo nekaj delalo, odprlo, ne pomisli na nič drugega kot IE

pravtako IE 10 podpora za grafično pospeševanje trenutno povozi vse drugo

opeter ::

Včerja je išla že različica 9.0.1.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

McAjvar ::

smash je izjavil:

ko hoče človek garancijo, da bo nekaj delalo, odprlo, ne pomisli na nič drugega kot IE


Humorist.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

FireSnake ::

smash je izjavil:

IE povozi FF po vsej črti...ko hoče človek garancijo, da bo nekaj delalo, odprlo, ne pomisli na nič drugega kot IE


Hitro nam podaj reference ... drugače se pa skrij nazaj v luknjo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Gray_Warden ::

firesnake....ali pa ti podaj reference, da je ff boljši.

drugače pa se skrij nazaj v svojo lisičjo luknjo
Why so serious?

PARTyZAN ::

smash je začel diskusijo na to temo, zato naj tudi on prvi podpre svoje blodnje z zanesljivimi viri. Do takrat pa lahko mirno ignoriramo njegov prispevek.

Mitch ::

Šele 9? Ko bo zunaj verzija 36 bom počasi začel razmišljati o nadgradnji. Do takrat pa bom uporabljal verzijo 3.6...:D

Mipe ::

V bistvu so nove verzije FF-ja realno gledano tam okoli 4.x... zdaj pač povečajo cifro za vsako novo verzijo, ne več decimalk.

Gray_Warden ::

partizan, še enkrat poglej. To debato je odprl Aleš, kot fanatični uporabnik firefoxa.

Ales je izjavil:Da bi pa IE koga prehitel po čem so pa bolj mokre sanje, kot kaj drugega. Ko bo IE10 prišel ven naj se javijo, da folk spet pogleda, IE9 je pa že konkretno povozil čas. Upam samo, da se ne bo IE9 izkazal za podobno dolgoživo sr.nje, kot je bil IE6. Jaz že zdaj delam kroge okoli njega, da lahko sploh kak projekt normalno pripeljem do konca, pa vse hujše je.Zakaj je ie9 povozil čas? Kakor je videti, je ff povozil čas, saj se vleče ven z višjimi številkami, da je videti kot da je že precej napredoval, v resnici pa je ff9 nekje na stopni ff 4.05 in nič drugega.

torej, ff fanatiki. podprite svoje izjave z dokazi, ali pa se skrijte v svoje lisičje luknje. IE9 očitno niti pogledali še niste.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

In kaj ima veze če je še na stopnji FF 4.x ? Ok, imajo pač butaste oznčbe številk, tehnološko gledano pa je povsem aktualna zadeva v vseh pogledih.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

PARTyZAN ::

Gray Warden: Ti si trol ali pa idiot. IE9 ima izmed vseh naštetih brskalnikov daleč najslabše podprt HTML5, preizkusiš lahko sam na html5test.com, ali pa katerikoli drugi spletni strani, ki benchmarka podprtost spletnih standardov.

Zakaj te zanimajo številke brskalnika? Nepomembne so, dejstvo je, da so s hitrejšimi major releasi precej pohitrili razvoj, kar je zmaga za končnega uporabnika.

Ales ::

Eh, da bi bil jaz fanatični uporabnik česarkoli so blodnje. Vse, kar sem jaz izrazil, je moje mnenje, bazirano na izkušnjah. Če imaš ti to za fanatizem, okej... Kr mej. Ampak poglej malo kdo sem, pa boš verjetno tudi sam videl, da so moja leta "fanatizma" glede nečesa tako trivialnega kot je nek ubogi browser že par desetletij mimo. Te dni približno enakovredno uporabljam Firefox in Opero, občasno tudi Chromium. IE pa na žalost tudi gledam.

Žal... in to IE8 in 9. Morajo pač projekti vsaj približno delovati na njih. Žal rečem zato, ker razmeroma sodoben IE9 ne podpira nekaterih html5/css3 tagov, ki so vsem postali samoumevni. Na sam html5test.com sicer ne dajem kaj veliko, ampak dober pokazatelj trenutnega stanja IE9 je dosežek 141 točk v primerjavi z 179 točkami ostarelega Firefoxa 3.6.xx in vsemi modernejšimi browserji, ki so prilezli že dodobra čez 300 točk. IE10, ki še ni niti izšel, je tam nekje na 300. En bučni aplavz, res.

Skrbi me, da bodo Windows 7 uporabnike zaklenili na max IE9 in bomo razvijalci še dolgo časa delali salte in stoje na glavi. Hvala bogu za projekte, kot je npr. css3pie. Ta sicer prinača čisto svoj kup problemov, mapak vsaj da se kaj na hitro narediti z IE.

alphasaphir ::

Ales: torej uporabljaš linux, glede na to da je govora o chromIUM? Kako ti dela IE9?


Osebno imam najraje Opero, ampak se nekaj tepe z disper.jem in zato uporabljam
Firefox pa se da čudovito prilagodit, nekaj časa par addonov in zgleda čisto drugače, po želji.


Glede članka: Mozilla Composer - to je zdaj SeaMonkey?

Bistri007 ::

Ales je izjavil:

Skrbi me, da bodo Windows 7 uporabnike zaklenili na max IE9 in bomo razvijalci še dolgo časa delali salte in stoje na glavi. Hvala bogu za projekte, kot je npr. css3pie. Ta sicer prinača čisto svoj kup problemov, mapak vsaj da se kaj na hitro narediti z IE.

IE10 bo izšel za Win8 in Win7. Vista bo na IE9, XP na IE8.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

technolog ::

Ales: torej uporabljaš linux, glede na to da je govora o chromIUM?


A si prizadet? Kaj ma pa chromium veze z linuxom?

Kar se mene tiče ima IE zelo slab reputation. Najbolje bi ga bilo preimenovat.

alphasaphir ::

technolog je izjavil:

Ales: torej uporabljaš linux, glede na to da je govora o chromIUM?


A si prizadet? Kaj ma pa chromium veze z linuxom?

Kar se mene tiče ima IE zelo slab reputation. Najbolje bi ga bilo preimenovat.


Nisem prizadet, si ti primitiven?

Narobe sem sklepal pri poplavi vseh browserjev. Mislil sem, da je chromium samo za linux. Moja napaka.

Ales ::

Res že dolgo uporabljam linux na desktopu. Windows in IE8/9 pa samo za testiranje spletnih aplikacij.

Bistri007 je izjavil:

IE10 bo izšel za Win8 in Win7. Vista bo na IE9, XP na IE8.

No, me veseli. Če bi Win 7 ostali na IE9 bi bilo res kritično. Saj sem bil prepričan, da bo IE10 na voljo, potem pa sem zadnjič hotel namestiti IE10 Preview za testiranje ene strani in vztraja pri dolpotegu predogleda Windows 8 z IE10 vred. Sam IE10 pa ne gre. No, nisem se imel časa prav dolgo ukvarjati s tem, mogoče sem kaj spregledal ali pa bo to kasneje drugače.

edit:

Našel: "We will release an IE10 Beta and Release Candidate on Windows 7 prior to IE10's general availability," Microsoft promised in the blog comments, without explaining why the preview wouldn't work on Windows 7.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

RockyS ::

PARTyZAN je izjavil:

Gray Warden: Ti si trol ali pa idiot. IE9 ima izmed vseh naštetih brskalnikov daleč najslabše podprt HTML5, preizkusiš lahko sam na html5test.com, ali pa katerikoli drugi spletni strani, ki benchmarka podprtost spletnih standardov.

Zakaj te zanimajo številke brskalnika? Nepomembne so, dejstvo je, da so s hitrejšimi major releasi precej pohitrili razvoj, kar je zmaga za končnega uporabnika.Pa se ti zavedaš da je IE9 prišel ven pred nekaj leti? FF pa štancajo kot kitajci Lphone.

Gray_Warden ::

rockyS sori samo ie9 je prišel ven letos, marca 2011.

Vseeno pa je razlika, ali neka reč pride ven marca ali decembra.
Why so serious?

Bistri007 ::

Ales je izjavil:

Sam IE10 pa ne gre. No, nisem se imel časa prav dolgo ukvarjati s tem, mogoče sem kaj spregledal ali pa bo to kasneje drugače.

edit:

Našel: "We will release an IE10 Beta and Release Candidate on Windows 7 prior to IE10's general availability," Microsoft promised in the blog comments, without explaining why the preview wouldn't work on Windows 7.

Saj sem mislil to napisati, pa nisem hotel dolgoveziti. IE10 pišejo z Win8 v mislih - novi frameworki, WinRT ipd. - potem bodo pa backportali na Win7. To daje najboljši izkoristek časa razvijalcev in koda je boljše kakovosti.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

PARTyZAN ::

RockyS je izjavil:

Pa se ti zavedaš da je IE9 prišel ven pred nekaj leti? FF pa štancajo kot kitajci Lphone.


A je moja krivda, da MS ne ponuja up-to-date brskalnika? IE je bil v primerjavi s konkurenco "zastarel", ko je izšel (9 mesecev nazaj).

Tilen ::

IE9 je, za razliko od predhodnikov, zelo dober brskalnik.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

PARTyZAN ::

Dober v primerjavi s predhodniki, ki so bili zelo bogi in so imeli ogromno prostora za izboljšave. V primerjavi z alternativami je revščina.

dzinks63 ::

Dober ga šopajo, že 10.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

win64 ::

sem namestil 12a in opazil, da po novem ni potreben več ponoven zagon ob namestitvi dodatkov.

HTML5 ni še dorečen, tako da primerjave kompatibilnosti niso na mestu.
Moj rezultat: 315 + 9
Rekord pa je: 342

matejdro ::

To že ni bil prej potreben. Samo dodatek mora biti tako spisan, da ne rabi restarta.

MrStein ::

A idiotizma z URL-jem na desni še niso odpravili?
(retorično vprašanje, ker niso - niti v 9.0.1)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Saso_C ::

KSZ.

Je kdo uspel usposobiti slovar slovenskega jezika za FF in Thunderbird 9.01? 0.1.1.1 mi namreč ne deluje več.

Icematxyz ::

MrStein je izjavil:

A idiotizma z URL-jem na desni še niso odpravili?
(retorično vprašanje, ker niso - niti v 9.0.1)


Pa sploh nameravajo?

Bistri007 ::

Saso_C je izjavil:

KSZ.

Je kdo uspel usposobiti slovar slovenskega jezika za FF in Thunderbird 9.01? 0.1.1.1 mi namreč ne deluje več.


Pojdi v mapo C:\Program Files\Mozilla Firefox\dictionaries .
Tam moraš imeti datoteki sl.aff in sl.dic (dela na FF 9.01, TB ne uporabljam).
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

MrStein ::

Icematxyz je izjavil:

MrStein je izjavil:

A idiotizma z URL-jem na desni še niso odpravili?
(retorično vprašanje, ker niso - niti v 9.0.1)


Pa sploh nameravajo?

Nekaj kao...
(saj veš, kak to gre s temi open soursarji ;))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Icematxyz ::

Nekaj kao...
(saj veš, kak to gre s temi open soursarji ;))


Aha, torej je šlo za retorično vprašanje. ;)

Bistri007 ::

Icematxyz je izjavil:

MrStein je izjavil:

A idiotizma z URL-jem na desni še niso odpravili?
(retorično vprašanje, ker niso - niti v 9.0.1)


Pa sploh nameravajo?


http://lmgtfy.com/?q=firefox+url+on+rig...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Icematxyz ::

Bistri007 je izjavil:

Icematxyz je izjavil:

MrStein je izjavil:

A idiotizma z URL-jem na desni še niso odpravili?
(retorično vprašanje, ker niso - niti v 9.0.1)


Pa sploh nameravajo?


http://lmgtfy.com/?q=firefox+url+on+rig...


Ah, ta razprava že ima zgodovino. Celo "bug report" smo si že ogledali in vse ostale relevanten podatke v preteklosti (prejšnje teme)...

Icematxyz ::

Je pa nov "feature" na vidiku za prihodnje teme. Za tiste, ki jih to veseli.

Gumb naprej ni viden, če v zavihku še "nisi bil" naprej, ko pa si bil, pa se seveda "pojavi". Odkod, se bodo verjetno vprašali nekateri in zakaj tako in ne drugače!

Bistri007 ::

Icematxyz je izjavil:

Ah, ta razprava že ima zgodovino. Celo "bug report" smo si že ogledali in vse ostale relevanten podatke v preteklosti (prejšnje teme)...

OK, ampak na prvem linku piše:

Yes, the Shift+Ctrl+X is the key combination to switch the Bidi input mode.

S to kombinacijo tipk preklapljaš med levim in desnim. Sicer te težave nimam, ampak kaj je "big deal" tu?
8-O
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Icematxyz ::

S to kombinacijo tipk preklapljaš med levim in desnim.


Mislim, da je uporabnik @MrStein ciljal na nekaj drugega. Delovanje prikaza poti povezave pri prehodu z miško čez povezavo.

...ampak kaj je "big deal" tu?


Word. Drugače pa, da ne bom spet česa... grem raje ven s te teme in se vidimo/slišimo spet v temi o FF 10, če bo kaj zanimivega.

MrStein ::

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.c...
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.c...
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.c...

In ja, vprašanje je retorično, ker toliko izkušenj že imam, da vem, da bodo to drkali in tiča podajali iz leve v desno roko, pa nazaj, vsaj še eno leto, zelo verjetno pa dve ali več.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Icematxyz ::

In ja, vprašanje je retorično, ker toliko izkušenj že imam, da vem, da bodo to drkali in tiča podajali iz leve v desno roko, pa nazaj, vsaj še eno leto, zelo verjetno pa dve ali več.


Bom le ponovil to, kar sem napisal v prejšnji temi. Seveda si ga lahko podajajo levo/desno glede na to, da ne gre za hrošča, ampak je zadeva načrtno tako narejena.

MrStein ::

Ne, načrt je bil, da URL ne bi prekrival iskalnega pojma. Samo pri dosegu tega cilja kapitalno failali.

Ampak, zaradi mene imaš še lahko dalje zaprti obe očesi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Firefox 18

Oddelek: Novice / Brskalniki
225912 (4348) d4vid
»

Firefox 20 bo končno uredil privatno brskanje kot se šika

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
164691 (3059) gumby
»

Firefox 10 je zunaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6217219 (13670) Icematxyz
»

Izšel Firefox 3.5 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
17318045 (12020) urban99
»

Prihaja Firefox 3.1

Oddelek: Novice / Brskalniki
274943 (3233) squngy

Več podobnih tem