» »

Ostre besede v kalifornijskem sporu med Applom in Samsungom

1
...
3 4
5
»

bojsi ::

Looooooka je izjavil:

Sej res ne mores?
Ce hoces met stacuno, kjer lahko folk proba naprave rabis mizo.Sedezi so pac obvezni(apple stacune, ki sem jih videl imajo ob stenah se steklene vitrine z vec izdelki...bo to tud patentirano?).
Oblect zaposlene v iste majice to tud ni na applovem travniku zrastlo.Je bla ameriska mornarica in mcdonalds v tem poslu se preden je Steve Jobs svet preprical, da celo kaj pametnega pocne.


Pozabil si sarcasm on/off, bo kdo še za res vzel tole :)

MasterBlaster ::

Medtem je pa sodišče v južni koreji izdalo prepoved obema :D http://www.bbc.co.uk/news/business-1936...
Tk je pa pika .

Icematxyz ::

Smo se pa vsaj znašli v promocijskem videu Rogerja Fidlerja to pa je torej tudi nekaj.

Icematxyz ::

Porota je relativno hitro sprejela svojo odločitev in dodelila podjetju Apple najmanj milijardo dolarjev odškodnine, Samsung ni uspel z nobenim od svojih zahtevkov.

Samsung pravi, da je današnja sodba izguba za potrošnike v ZDA, Apple govori o vrednotah, Microsoft (neuradno) promovira WP.


Delnica Apple



Vrednost delnice podjetja Apple je narasla po odločitvi porote.

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Hehe, Samsung pred poroto v USA nima nobenih pogojev, to je jasno :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Limit-sky ::

Jap, to se vidi že na prvi pogled.
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

para! ::

Michael Gartenburg, research director at Gartner, said the verdict could have major ramifications for the wider smart device sector.

"Apple patents being upheld will force the rest of the industry to both innovation and differentiation," he told the BBC.

"That will be a good thing for consumers in the long run. Anyone who was even thinking about borrowing a technology or design from Apple will think twice about it now.

"Apple's point was that it was possible to create an experience that doesn't look like its designs and only Nokia and RIM Blackberry are really doing that right now."


BBC
Death before dishonor!

Zheegec ::

Žalostno je, da za nek dizajn in razporeditev ikon (podoben po izgledu in funkcionalnosti, kot Simbyan leta 2001) dobijo hude odškodnine - katero koli podjetje že. Za bistvene 1G/2G/3G/4G, WLAN in ostale patente pa inovatorji ne dobivajo praktično nič.
Komu bo moral pa Apple plačevati, ko bo imel aktiven desktop :):)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

para! ::

Žalostno je, da za nek dizajn in razporeditev ikon (podoben po izgledu in funkcionalnosti, kot Simbyan leta 2001) dobijo hude odškodnine - katero koli podjetje že.

Lih zato, ker zadeva ni bistvena in se torej da narest drugač, je nesramno (očitno tud nelegalno), da jo do take mere kopiraš. Kasnejši izdelki podjetja Samsung dokazujejo točno to. SGS2 ni niti od daleč podoben iPhoneu, čeprav so ikonce tud razporejene tako kot so. Celotnega paketa (kljub ikonam) ne moreš zamešat s konkurenco. SGS3 je še korak dlje.

Za bistvene 1G/2G/3G/4G, WLAN in ostale patente pa inovatorji ne dobivajo praktično nič.

FRAND?

Tole (ne vem, če je predmet spora), je primer očitnega kopiranja. Če v eni sapi zatrjujejo, da so inovativni, je tu dokaz, da niso:
 Samsung

Samsung


 Apple

Apple

Death before dishonor!

Furbo ::

Ja pa bo spet kakšen ozkoglednež pribil, da drugam kot v škatlo telefona ne moreš dati.
Pa so bili skoraj vsi moji telefoni Samsungi, ampak do Appla so bili v bedibednih škatlah, pakiranje je bilo povsem drugačno.
Precej podobno temu, kako dobiš pakirana jajca. :D
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

D3m ::

Embalaže primerjate? Ne mi reči, da ima Apple patent celo v potiskani embalaži. Ga pa pokate nekateri. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

para! ::

D3m, primerjava je vseeno na mestu. Jasno pa, da zadeva (upam vsaj) ne spada pod patent. Sama po sebi ni problematična (embalaža), nakazuje pa na mindstate Samsunga v tistih časih.
Death before dishonor!

D3m ::

Žal te moram razočarati, v tem primeru embalaža ni na mestu. In ne, ne spada pod patent.
|HP EliteBook|R5 6650U|

MasterBlaster ::

Samo se vidi rutina. Včasih so bili samsungi pakirani kot nokije. Zdaj so pa našli novi vzor.
Tk je pa pika .

Furbo ::

D3m je izjavil:

Žal te moram razočarati, v tem primeru embalaža ni na mestu. In ne, ne spada pod patent.


Poizkusi enkrat narediti nekaj novega, drugačnega, pa boš videl, kako se boš počutil, ko te bo en poševnooki lepo skopiral.

Saj ni govora o patentu, ampak o načinu 'dela', ki ga imajo ti tipi.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Icematxyz ::

Hitrost sprejetja odločitve s strani porote po vsem, kar je znano nakazuje, da je bilo verjetno res vse skupaj le stvar rutine in da je porota predvsem želela dati jasno in nedvoumno (črno belo) sporočilo podjetju Samsung in to že od samega začetka bi pa vseeno morda rekel, da je Samsung imel vsaj za iPad močne argumente in da je kot kaže porota to tudi upoštevala.

Apple verjetno te zmage ne bo uporabil le za kakšno razpravo o vrednotah, ampak pričakujem, da bodo šli v to, da ali dobijo od podjetja Samsung in drugih Android proizvajalcev (znatno) pristojbino, ker vseeno ocenjujem, da se za to vseskozi gre ali pa bodo morda res na to zmago gledali bolj kratkoročno in želeli prepovedati prodajo Android naprav na tržišču v ZDA vsaj za začetno obdobje iPhone 5, oziroma morda bodo torej želeli doseči kar oboje.

Samsung v praksi že ima odgovor/strategijo za podjetje Apple in to je pristop, ki so ga ubrali s Samsung Galaxy S III, katerega bo Apple zagotovo v prihodnje tudi želel izrinit s tržišča na račun kakšne "programske zmogljivosti". Torej Samsung menim, da ima odgovor in to je strategija, ki so jo ubrali s Samsung Galaxy S III in to je ponuditi original in bom kar rekel boljšo napravo na tržišču, kot jo torej v nekem trenutku nudi podjetje Apple.

Google verjetno ne bo počival in če bi recimo Apple dosegel prepoved prodaje Android naprav na tržišču v ZDA imam občutek, da ne bo tako težko česa takšnega doseči tudi za kakšen izdelek podjetja Apple. Nenazadnje, če postaviš merila, da z razporeditvijo/obliko ikon, "bounce-back" in "zoom efekti" lahko dosežeš prepoved prodaje na tržišču tako kompleksne naprave, kot je pametni telefon potem nas verjetno čaka v bližnji prihodnosti kar nekaj takšnih prepovedi in to ne le za Android naprave.

boolsheat ::

Microsoft in Apple imata nekakšen pakt o nenapadanju in skupnega sovražnika Google. Google je preveć naivno vstopil na trg mobilnih telefonov, verjetno zaradi tega, ker še sam ni pričakoval tako hitre rasti platforme.

Seveda so ostali zavohali denar, najprej Microsoft, ki z Androidom služi več kot z Windows Phone operacijskim sistemom, sledil je Oracle, ki je na srečo izgubil in sedaj še Apple. No Google bo sedaj Apple verjetno pojedel, v ognju imajo 11 patentov Motorole s katerimi lahko dosežejo prepoved prodaje iNaprav v ZDA.

Zanimivo je kaj je nastalo iz nekako "free open source" Androida. Microsoft ponuja proizvajalcem Windows Phone pod cenejšimi pogoji, kolikor pride licenčnina za uporabo Androida, ki jo morajo proizvajalci plačati Microsoftu.

Če bodo Motoroline tožbe neuspešne je prav precej verjetno, da Androida kmalu ne bo več na trgu. Vemo za Googlov Lab X, ampak tisto še ni tako blizu. Že sedaj po tej zgubljeni tožbi se precej govori, da zna Samsung zapustiti Android platformo in se osredotočiti bodisi na svojo Bado in WP in celo BB10. Google si ne more privoščiti izgube tako pomembnega partnerja zato je mislim, da povsem možno, da tudi Google ustavi svojo podporo za načeti Android in se posveti nečemu svežemu. Možnosti je tudi tu precej imajo svoj že malce pozabljeni Chrome OS, potem je tu še Tizen, ki ga razvijajo pri Samsungu(!) in Intelu.

Icematxyz ::

"Stock Android" ne krši teh patentov in pa znan je seznam naprav za katere bo Apple poskusil doseči prepoved prodaje na tržišču v ZDA:

Pregled Naprav



Ars


Galaxy S 4G
Galaxy S2 AT&T
Galaxy S2 Skyrocket
Galaxy S2 T-Mobile
Galaxy S2 Epic 4G
Galaxy S Showcase
Droid Charge
Galaxy Prevail


Rešitev za kakšen Droid Charge bi torej bila "Stock Android"!

@titov

Glede dela, da bi lahko videli tudi prepoved prodaje kakšne naprave s strani podjetja Apple na tržišču v ZDA se načeloma strinjam, da bi to bilo zelo možno, ampak predvidevam, da se bo raje sedaj z novimi Android napravami na tržišču skušalo preprosto povečati tržni delež. Samsung se bo osredotočal predvsem na Android in WP8 naprave z vidika, da postanejo na tem področju z WP8 (tržni delež) primerljivi podjetju Nokia.

Bada in Tizen pa sta trenutno z vidika podjetja Samsung postavljena na "drug tir". Torej vsaj letos ne pričakuj naprav s strani podjetja Samsung s tema dvema OS.

Naslednja generacija iPhone in najverjetneje iPad mini, področje, kjer pa so že na voljo uspešne Android naprave je torej pred vrati in zanimivo bo videti, če bo zadeva tako uspešna, predvsem iPhone, kot so bile prejšnje generacije ali ne. Sam menim, da ima Apple sedaj težje delo, kot ga je imel v preteklosti. Bomo videli, ker nenazadnje gre za podjetje Apple in seveda bodo naredili vse, da presenetijo. Občutek imam kvečjemu, da bodo na tržišču (zelo) konkurenčni izdelki s strani "konkurentov" nekoliko prej, kot je to bilo v preteklosti in da bo imel Apple s strategijo enega izdelka na nek precej dolg interval več težav. Android pa sam zaenkrat ocenjujem, da še ne gre nikamor in da se mu Google ni pripravljen odpovedati in tudi tako velikega ponudnika Android naprav, kot je Samsung bi lahko nadomestili drugi partnerji, ampak Samsung jim tega zagotovo ne bo olajšal. Bomo videli!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Icematxyz ()

SmeskoSnezak ::

Google si ne more privoščiti izgube tako pomembnega partnerja zato je mislim, da povsem možno, da tudi Google ustavi svojo podporo za načeti Android in se posveti nečemu svežemu


Take bedarije pa ze dolgo nisn prebral. Zaradi par patentov pa ja ne bodo opustili androida, kvecjemu ce je android taki open source, naj enostavno spremenijo dele kode in sprogramirjo drugacno obnasanje... Al je tak tezko sprogramirat zadeve malce drugace? In isto velja za ikone...
@ Pusti soncu v srce... @

CHAOS ::

Se mi zdi, da bo tole bolj kratkega veka: Why the Apple v. Samsung Ruling May Not Hold Up.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

boolsheat ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Google si ne more privoščiti izgube tako pomembnega partnerja zato je mislim, da povsem možno, da tudi Google ustavi svojo podporo za načeti Android in se posveti nečemu svežemu


Take bedarije pa ze dolgo nisn prebral. Zaradi par patentov pa ja ne bodo opustili androida, kvecjemu ce je android taki open source, naj enostavno spremenijo dele kode in sprogramirjo drugacno obnasanje... Al je tak tezko sprogramirat zadeve malce drugace? In isto velja za ikone...


Če bi bilo tako enostavno potem zakaj Microsoft služi pol miljarde $ na leto z Androidom?
http://www.zdnet.com/blog/open-source/w...

Oracle tudi še ni odnehal in sigurno se bo našel še kak patent troll.

http://www.zdnet.com/oracle-and-google-...

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Take bedarije pa ze dolgo nisn prebral. Zaradi par patentov pa ja ne bodo opustili androida, kvecjemu ce je android taki open source, naj enostavno spremenijo dele kode in sprogramirjo drugacno obnasanje... Al je tak tezko sprogramirat zadeve malce drugace? In isto velja za ikone...


"Stock Android" ne krši teh patentov, ampak bi pa verjetno Apple tudi, če bi Samsung uporabljal "Stock Android" poskusil doseči enako/podobno s kakšnim drugim patentom, ampak pustimo sedaj to.

Drugače pa podjetju Apple, kot kaže zaenkrat ni uspelo zmanjšati odvisnosti pri nabavi komponent od podjetja Samsung, katero so želeli doseči s ekskluzivnim dogovorom o dobavi komponent s podjetjem TSMC in pa nove iPhone in iPad (mini) naprave bodo kot kaže tudi (vsaj) na začetku imele močno konkurenco s strani Android naprav na tržišču.

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

V ločeni tožbi v kateri želi Apple iz tržišča iz ZDA izriniti Galaxy Nexus dodaja Apple na seznam naprav, katere prav tako želi izriniti iz tržišča v ZDA:



Galaxy S III
Galaxy S III (Verizon)
Galaxy Note
Galaxy S II Skyrocket
Galaxy S II Epic 4G Touch
Galaxy S II
Galaxy S II (T-Mobile)
Galaxy S II (AT&T)
Galaxy Nexus
Illusion
Captivate Glide
Exhibit II 4G
Stratosphere
Transform Ultra
Admire
Conquer 4G
Dart
Galaxy Player 4.0
Galaxy Player 5.0
Galaxy Note 10.1
Galaxy Tab 7.0 Plus
Galaxy Tab 8.9


TheVerge

Icematxyz ::

Icematxyz ::

Apple bi še rad dodatnih 707 milijonov dolarjev in ne morejo se sprijazniti z dejstvom, da je porota presodila, da Galaxy Tab 10.1 ne krši njihovega oblikovnega patenta in želijo novo presojo.

Isotropic ::

ne vem, ce je taprava tema, ampak
http://hothardware.com/Reviews/GameChan...
zgleda, da se res ne marajo s samsungom. je bilo pa tut pri njih tko, da je apple sofinanciral izgradnjo faba, za katerega je potem pac dobil ekskluzivo (cisto svojo proizvodno linijo)

Icematxyz ::

Da nekaj smo že omenili tudi torej že v tej temi in če se ni nič spremenilo, TSMC je zavrnil ponudbo, ker želi ohraniti prožnost pri odločitvah, kakšne tipe čipov bodo lahko proizvajali v prihodnje.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung ostaja glavni dobavitelj procesorjev za Apple

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4715684 (13870) Poldi112
»

Apple proti Samsungu dosegel Pirovo zmago

Oddelek: Novice / Tožbe
2512984 (10852) FlyingBee
»

Ostre besede v kalifornijskem sporu med Applom in Samsungom (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22662456 (54063) Icematxyz
»

Google, HTC o zadevi Apple proti Samsung

Oddelek: Novice / Android
2311643 (9237) bojsi
»

Samsung kriv naklepnega kopiranja, Applu mora plačati 1.05 milijarde dolarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
340109361 (99895) Keyser Soze

Več podobnih tem