» »

Kazuo Hirai bo novi Sonyjev izvršni direktor

Kazuo Hirai bo novi Sonyjev izvršni direktor

CNet - Japonski koncern Sony je napovedal spremembo v vodstvu, saj bo 1. aprila položaj izvršnega direktorja zasedel Kazuo Hirai. Dosedanji prvi mož Sonyja Howard Stringer bo po ustaljeni navadi postal predsednik upravnega odbora brez izvršilnih pooblastil.

Hirai ni novinec v podjetju, saj je trenutno zaposlen kot vodja oddelka za zabavno elektroniko in predsednik Sony Computer Entertainmenta, tako da ima Sonyju že precejšen vpliv. Podjetje bo prevzel v zelo turbolentnih časih, ko se Sony spopada z ogromno izgubo in izgubo ugleda. Poslovnih rezultatov za leto 2011 sicer še ni, a pričakujejo izgubo okrog 90 milijard jenov (900 milijonov evrov). Prvikrat po dolgih 14 letih se je moral Sony z izgubo spopasti leta 2009, od takrat pa je postala del njihovega vsakdanjika, saj podjetje ni več poslovalo dobičkonosno. Lani jim je ogromno škodo povzročil vdor v PSN, zaradi katerega je bila storitev nedostopna več mesecev, Sony pa si je nakopal skupinsko tožbo zaradi malomarnosti in več milijard evrov stroškov. Omenjeni vdor in nadaljnji napadi, ki jih je bilo prek 20, so pošteno načeli ugled podjetja, stroške pa jim je povzročil tudi japonski potres.

Hirai torej prihaja v težkih časih. Kot je povedal, bo nadaljeval Stringerjevo vizijo prenovo proizvodnje televizorjev, ki je čutila posebej velike posledice krize. V programu prestrukturiranja nameravajo v letu 2012 prodati le 20 milijonov televizorjev (lani 40 milijonov), saj bodo zmanjšali lastno proizvodnjo LCD-jev. Decembra so že odprodali obrat za proizvodnjo panelov za LCD-je, saj se bodo posvetili področjem, kjer še imajo izrazito uveljavljeno ime - Sony je recimo lani odkupil celoten delež v Sony Ericssonu, poleg mobilne telefonije pa se omenjajo še fotoaparati in seveda igre. Povečati bo potrebno tudi sodelovanje med produkcijskim delom podjetja (založništvo) in deloma, ki skrbita za zabavno elektroniko in konzole, da bo PlayStation Network postal središče vseh zabavnih vsebin.

9 komentarjev

skika ::

Želim mu vso srečo. Upam, da mu uspe Sony spraviti v pravo pot saj menim, da je zelo dobro podjetje z ogromno potenciala.

krop ::

skika je izjavil:

Želim mu vso srečo. Upam, da mu uspe Sony spraviti v pravo pot saj menim, da je zelo dobro podjetje z ogromno potenciala.


+1
Pa seveda pričakujemo tudi ene par hudih zadev od sony-a ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krop ()

Griffith ::

Škoda. Se spomnim ko sem bil še mulc kaj je pomenil SONY. Vse trgovine so bile polne SONYjevih televizorjev in glasbenih stolpov.

Jst ::

Kar imam še po raznih throw-away predalih in je znamke Sony iz leta 1990-2000, še vedno deluje... Potem je pa šlo pa z vsako generacijo izdelkov samo navzdol. Škoda.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

RejZoR ::

Sony že dolgo ni več tisto kar je bil. Ajde, kompaktni fotkiči in telefoni so kar dobri ampak pri TV-jih pa so meni osebno najslabši. Slika je dost žalostna in največkrat zelo meglena pri SD signalu (bolj kot na LG-jih al pa Philipsih), Sony ima od vseh daaaaaaaleč najslabši USB playback video formatov (pol jih kar noče vrtit), podpora našim šumnikom za podnapise je neobstoječa, zvok ni neki hudega proti Philipsom z vgrajenim subwooferjem pa še predragi so. In upam da bo PS4 šel bolj po slavi PS2 kot pa PS3...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

puginho ::

Sony je bil včasih kot je danes Apple. Draga in kvalitetna elektronika. Potem so na podlagi uspehov postali požrešni in samozadostni, konkurenca jih je začela prehitevat. Mislim da so se stvari vseeno začele malo obračat in bo šlo na bolje. Še največji problem je njihova TV divizija kjer so dobesedno zaspali na lovorikah in jih je Samsung čisto povozil.

Seti5000 ::

zelo TURBOLENTNIH časih lol


turbulénten -tna -o prid. (e??) 1. knjiž., redko zmeden, nemiren: turbulentno stanje v državi / turbulentna doba 2. fiz., v zvezi s tok, gibanje v katerem so vrtinci in se plasti tekočine ali plina mešajo, vrtinčast: laminarni in turbulentni tok; turbulentno gibanje zraka ?

Magic1 ::

Nekdo ima danes turbolenco v glavi:D Težka noč?
Magic

FiR3F0X ::

puginho je izjavil:

Še največji problem je njihova TV divizija kjer so dobesedno zaspali na lovorikah in jih je Samsung čisto povozil.

Samo tako informativno, Sony v svoje LCD in LED televizorje vgrajuje Samsungove panele.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FiR3F0X ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sonyjev direktor se poslavlja

Oddelek: Novice / Ostale najave
238628 (7026) Vazelin
»

Sony Entertainment zaradi pretočnih videostoritev odpisal milijardo dolarjev

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
114503 (3746) globoko grlo
»

Sony z ogromno izgubo, a bolje od pričakovanj

Oddelek: Novice / Rezultati
207020 (5146) boolsheat
»

Sony sedmič zapovrstjo z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
134336 (3011) Truga
»

Sony v finančnih težavah na veliko odpušča

Oddelek: Novice / Ostale najave
4510565 (8404) fpbs

Več podobnih tem