» »

Microsoft in Yahoo partnerja

Microsoft in Yahoo partnerja

Carol Bartz in Steve Ballmer podpisujeta dogovor

vir: CNet
Slo-Tech - Hladnotoplega spogledovanja med Yahoojem in Microsoftom, ki traja že več kot leto dni, je naposled konec. Izvršna direktorja podjetij, Microsoftov Steve Ballmer in Yahoojeva Carol Bartz, sta namreč včeraj podpisala dogovor o sodelovanju, ki za naslednjih 10 let ureja medsebojne obveznosti, začenši z letom 2010.

Microsoft bo poganjal Yahoojev iskalni stroj, medtem ko bo Yahoo postal ekskluzivni zastopnik podjetij pri dogovarjanju z oglaševalci. Skupaj imata podjetji približno 30-odstotni tržni delež na področju iskanju po spletu, tako da ju največji rival Google še vedno prekaša za več kot dvakrat. Ballmer je dejal, da uspeh v tem segmentu terja inovacijo in velikost. Z Bingom so poskrbeli za vrsto inovacij in novih funkcionalnosti, spojitev z Yahoojem pa naj bi jim pomagala doseči kritično maso uporabnikov. Carol Bartz dodaja, da se bo sedaj Yahoo lahko osredotočil na druga področja, ki bodo v prihodnosti igrala ključne vloge.

Yahoo ocenjuje, da bo z dogovorom na letni ravni povečal dobiček za pol milijarde dolarjev, zmanjšal izdatke za investicije za 200 milijonov dolarjev in povečal denarni tok za 275 milijonov dolarjev. Investitorji niso tako optimistični, saj je delnica Yahooja včeraj izgubila deset odstotkov vrednosti, medtem ko se Microsoftove niso občutneje premaknile.

Preden bo dogovor potrjen in veljaven, ga morajo potrditi še pristojne protimonopolne inštitucije. Da bi se to zgodilo s čim manj pretresi, se Microsoft in Yahoo na vse kriplje trudita pokazati, da bo njuno sodelovanje omejeno le na spletno iskanje, medtem ko bosta na ostalih področjih ostala tekmeca. CNet, Yahoo, Wired.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Yahoo se pripravlja na tožbo proti Facebooku

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
74568 (3452) magecu
»

V boj za Yahoo neuradno še Google

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
54159 (3549) Phantomeye
»

Vihar v Yahooju po razrešitvi Bartzove

Oddelek: Novice / Ostale najave
215636 (4352) SuperVeloce
»

Microsoftova ponudba stala Yahoo 79 milijonov dolarjev

Oddelek: Novice / Ostale najave
94262 (3447) Testman42
»

Yahoo ima novo šefinjo

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
335181 (3921) Ziga Dolhar

Več podobnih tem