» »

WikiLeaks za Hollywood

WikiLeaks za Hollywood

Studijsko pripravljeni logotip hollywowdleaks.com. Domena je registrirana preko posrednika, gostuje nekje na strežniku v zvezni državi Washington in obljublja tudi kopije (mirrors). Za zdaj stran izgleda precej prazna.

vir: Guardian
Guardian - Haktivistična (heker + aktivist) skupina HollywoodLeaks je postavila posebno spletno stran za zbiranje insajderskih zgodb o velikih filmskih projektih. Podatke kanijo pridobivati tako z vdori v informacijske sisteme velikih producentskih in založniških hiš kot tudi s pozivanjem žvižgačev - delavcev v filmski industriji, ki bi bili pripravljeni pod pogojem anonimnosti izdati notranje informacije. Išče se vse od scenarijev prihajajočih hitov pa do kontaktnih podatkov (emaili, telefoni, facebook provili) zvezd, seveda pa se ne branijo tudi občasne gole fotke. Projekt je za zdaj objavil scenarij prihajajočega filma Rock of Ages in konktaktne podatke igralca Geralda Butlerja ter igralke in pevke Miley Cyrus. To naj bi bil šele začetek, zato naj bi bili vodilni v industriji že pošteno zaskrbljeni, sploh če bi se stran uspela prebiti do informacij kalibra LulzSec ali (bog ne daj) WikiLeaks.

Guardian v prispevku o skupini obširno razpravlja o marketinški strategiji Hollywooda, ki temelji na skrivnostnosti - skorajda mističnosti - in počasih, a natančno kontroliranih PR objavah slik, trailerjev, intervjujev in drugih zanimivih drobcev. Pri tem na veliko sodelujejo z novinarsko srenjo in ji posredujejo "ekskluzivne" informacije, kar spet dviguje pričakovanje v javnosti in potem obisk kinematografov. Argument britanskega časopisa je, da bi obsežne in zgodnje objave lahko znatno prizadele ta mehanizem in povzročile bistveno večjo škodo od pre-releasi screenerjev ali 0-day CAM/TS piratskih posnetkov iz kinodvoran.

Sledi še krajši diskurz o vseobsežni kontroli, ki jo imajo studiji nad igralci, tako med snemalnimi dnevi kot glede promocijskih in PR aktivnosti vmes in potem. Tako hud poseg v zasebnost in dostojanstvo naj bi bil nujen za vzdrževanje statusa zvezdništva, saj ga posameznik sam težko doseže (Charlie Sheen je nedavno poskusil, a mu ni uspelo zmagati). Manj uspešni akterji, padle ikone, slave lačni outsiderji in drugi talenti talenti se zato po sili razmer zatekajo k paparacom, pač v smislu, da jih vnaprej opozorijo, kje bodo in kaj (ne) bodo imeli oblečeno, ali v skrajnem primeru celo k pošiljanju fotk "iz osebnega arhiva". Ta ti. jet set na drva scena okupira tudi naše rumene medije in celo večje, bolj resne novičarske portale.

Projekt se sliši zanimiv že zaradi poslanstva - povečanja transparentnosti v industriji zabave - ker slednja pač živi zgolj in edino na naš račun. O nadaljnjih korakih skupine vas bomo še obveščali.

11 komentarjev

Ganon ::

No, to bi me pa ZELO zanimalo! :D

MrStein ::

Išče se vse od scenarijev prihajajočih hitov pa do kontaktnih podatkov (emaili, telefoni, facebook provili) zvezd, seveda pa se ne branijo tudi občasne gole fotke.

RumeniLeaks, torej?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ales85 ::

Kako si drznejo živeti zgolj in edino na naš račun... dajmo še proizvajalce koles, ki živijo zgolj in samo na naš račun, pa proizvajalci hrane, ti pa samo zaradi nas...

BigWhale ::

Jest predlagam, da zacnejo vdirat tudi v racunalnike od pisateljev in objavljajo njihove drafte!!!!! Ker to, da moram cakati tolk dolg casa da ugotovim s kaksnim uspehom bo Harry Potter izdelal zadnji letnik sole, je popolnoma nezaslisano!

jype ::

Žalostno.

Looooooka ::

pateticno.
Ze spoilerji najedajo...prespoiler je pa cisto prevec :)

mdural ::

wikileaks popolnoma razumem in v veliki meri tudi podpiram, čeprav včasih dajejo napačne vtise, ampak ok
zdaj nasilno poseganje v intimo ljudi, pa čeprav so to zvezdniki, kraje scenraijev itd, v tem ne vidim nekega smisla.
morda pa hočejo pasti hollywood, da v naše kine pride še kaj drugega razen tega čezlužja

PaX_MaN ::

Tale holivudliks nima povezave z wikiliksi...

antonija ::

Se bolj slisi kot da holywood dela relamo sam zase. Ce so *leaksi popularni, bojo pa nardili se svoj *leaks pa je problem resen. Predvsem je pa poscanga texta ze tko-al-tko prevec povsod in me nebi nic motilo ce bi se o tem pisalo manj, ne pa vec.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jst ::

Hollywood leak problem je tako easy rešljiv, da je kar smešno. Antiobveščevalno delo. V nekem studiu se napiše nekaj scenarijev, prestavi par reči, poslika in potem prebereš, kakšen bo en del filma. A v filmu tega sploh ne bo. To bi že samo en človek skrbel za te reči. Mogoče bi rekel, da rabi 35sek posnetek, ko nekgo nekoga ubije, vsi željni informacij to pogledajo, potem je pa v filmu čisto drugače. You get the pattern, don't you?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Iatromantis ::

So žgečljive fotke Scarlett Johansson del tega?

http://forum.phun.org/showthread.php?t=...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Španija sprejela protipiratski zakon Sinde (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
7523995 (21107) Iatromantis
»

Ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange aretiran (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Novice / NWO
575124328 (107506) Zheegec
»

Zakaj svet potrebuje WikiLeaks (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
11233039 (29656) antonija
»

Razbiti USB ključki s strojno podporo šifriranju podatkov

Oddelek: Novice / Zasebnost
484239 (2815) poweroff
»

Zaključek spopada optičnih medijev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
786628 (4842) @LOL

Več podobnih tem