» »

Potres brez učinka za Elpido, nasprotno za NEC

Potres brez učinka za Elpido, nasprotno za NEC

Lahko pride do pomanjkanja krmilnikov

vir: VR - Zone
VR - Zone - Splošno mnenje analitikov sledeč uničujočemu potresu na Japonski je bilo, da bo industrija pomnilnika, tako delovnega kot bliskovnega NAND, močno prizadeta. Japonska naj bi bila dom kar 40 % svetovne proizvodnje teh čipov, iz različnih industrijskih področij iz Japonske pa dobivamo poročila, da začasno upočasnjujejo oz. celo ustavljajo proizvodnjo v nekaterih obratih. Tako bo vsaj dokler se japonska infrastruktura (tako energetska kot transportna) ne vrne v svoje običajne tirnice.

Napovedim o prizadeti industriji pomnilnika lahko dodamo še zmanjšano proizvodnjo krmilnikov za priključke USB 3.0, katerih glavni dobavitelj je NEC. Njihova zaloga je bila močno omejena še pred potresom, poročajo pa celo, da bi krmilni čipi, ki se uporabljajo neposredno na matičnih ploščah tako osebnih kot prenosnih računalnikov ter v dodatnih razširitvenih karticah, lahko celo v celoti pošli. Govora je o prvi generaciji čipov, zato NEC priporoča proizvajalcem naprav, da uporabijo čipe iz druge generacije, ki bodo kmalu šli v proizvodnjo. Proizvodnja tretje generacije naj ne bi bila prizadeta, saj se bo začela šele v septembru, ko naj bi bila Japonka že popolnoma ustaljena v običajne tirnice.

Obenem smo prejeli spodbudne novice iz Elpide, kjer predstavniki trdijo, da potres na njihovo proizvodnjo ni imel praktično nikakršnega vpliva. Zaloge čipov imajo dovolj za nemoteno prodajo do konca julija, obenem pa s skoraj polno zmogljivostjo obratujejo kar tri njihove tovarne, ena v japonski Hirošimi, tajvanska podružnica Rexchip Electronics Corp. ter druga podružnica na japonskem, Akida-Elpida, ki je zadolžena za končno montažo in testiranje. Obenem so s partnerji dognali, da naj bi bila dobava delov od zunanjih dobaviteljev do avgusta stabilna, torej pomanjkanja na trgu pomnilnika zaradi izpada proizvodnje pri Elpidi, največjemu proizvajalcu pomnilnika na svetu, ne bi smelo priti. Posledično lahko pričakujemo, da se cena pomnilnika v prihodnjih mesecih ne bo bistveno spreminjala.

1 komentar

jeanmike ::

Glede japonske obnovitve cest: http://g1.globo.com/tsunami-no-pacifico...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potres na japonskem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
432181971 (146583) Mipe
»

Elpida v škripcih, trg pomnilnika se konsolidira

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
95127 (4442) vidz81
»

Sony Ericsson skromno, a dobičkonosno

Oddelek: Novice / Rezultati
104917 (4453) 49106
»

Sony ustavlja pet tovarn na Japonskem

Oddelek: Novice / Ostale najave
84038 (3198) fiore
»

Potres na Japonskem povzročil motnje v dobavi silicija

Oddelek: Novice / Ostale najave
114287 (3336) Skorpijon

Več podobnih tem