» »

iPhone 4 v belem končno na voljo

iPhone 4 v belem končno na voljo

Ars Technica - Z današnjim dnem se končuje uganka, kdaj bo na voljo iPhone 4 v beli barvi. Ta je bil obljubljen že ob lanski predstavitvi iPhone 4 na Applovi konferenci WWDC, ko naj bi v trgovine prišel istočasno, kot črna različica, konec junija. Kasneje je po več prestavitvah izida Apple obljubil izid v letošnji pomladi, česar so se držali. Razloga za zamudo ne poznamo, a je možno, da je povezan s težavami senzorja za bližino, ki izklopi zaslon, ko mobilni telefon pritisnemo od uho med telefoniranjem. V primerjavi s prvimi prototipnimi belimi iPhoni je reža zanj nad zaslonom namreč oblikovana nekoliko drugače.

Sicer se razen barve ni spremenilo nič drugega, iPhone 4 je še vedno na voljo s 16 oz. 32 GB pomnilnika, v ZDA pri operaterjih Verizon in AT&T, kakor tudi drugod po svetu. Cena prav tako ostaja enaka črni različici, torej okrog 600 € za 16 GB različico in okrog 700 € za 32 GB različico pri naših zahodnih sosedih, če kupujete odklenjen aparat brez vezave pri operaterju. Poleg Italije bodo aparati jutri na voljo še pri severnih sosedih, v Avstriji, v Evropi še v Belgiji, na Češkem, Danskem, Finskem in Irskem, v Franciji, Luksemburgu in Nemčiji, na Nizozemskem in Norveškem, v Španiji, Švici, na Švedskem in v Veliki Britaniji. Sicer bo naprodaj še v Avstraliji, Kanadi, Hong Kongu, Macau, Singapurju, Južni Koreji in v ZDA ter na Japonskem, Kitajskem, Novi Zelandiji, Tajvanu in Tajskem.

14 komentarjev

RejZoR ::

Sam imam belega HTC Wildfire-ja in izgleda dost bolj luštno od ostalih barv. Enako tale beli iPhone. Mi je pa hecno, kako Apple naredi iz ene obične barve cel pomp samo zato ker so v štartu ponudili samo črnega.
Ob tem pa niso odpravili pomembnih napak črnega modela (antena recimo). Lol?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zmajc ::

Ne razumem kaj je na tem belem ajfonu tak posebnega da so rabili tak dolgo da so ga izdali.

nekikr ::

Bela barva je, kot vemo, nemogoča za izdelavo. Znanstveniki v bistvu niti niso dokazali, da bela barva sploh obstaja. Ampak Applu je uspelo. Po letu in pol so ne samo iznašli ampak tudi izdelali belo barvo in to si seveda zasluži objavo v vseh medijih.

levaky ::

Bolj si zasluži objavo, ker zna iz bele barve narediti tak hype... Tak marketing oddelek si verjetno želi vsako podjetje.

Matej

blackbfm ::

Zmajc je izjavil:

Ne razumem kaj je na tem belem ajfonu tak posebnega da so rabili tak dolgo da so ga izdali.

Ker je osvetlitev zaslona sekala čez ohišje. Pa ne-enakomerni odtenki med iphoni ali nekaj v tem smislu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

nekikr ::

Bolj si zasluži objavo, ker zna iz bele barve narediti tak hype... Tak marketing oddelek si verjetno želi vsako podjetje.

Sami niso naredili nobene pretirane reklame (še) za belo verzijo. So pa vsi mediji ugriznili (vključno s ST) v to jabolko, ker je zelo sočno in vedno kaj ven priteče. Applov marketing oddelek so v prvi vrsti Apple loverji/haterji. Prvi so zadovoljni z izdelkom in ga promovirajo naprej, drugi se mečejo na popek, da bi vesoljnemu svetu dokazali, da je njihov Samsung boljši (in za njih najbrž tudi je), zaradi te svete vojne pa mediji na veliko pišejo o vsaki malenkosti, ki pride izpod jabolčnih rok. Pa četudi gre samo za novo barvo.

MKrmec ::

Koncno grem lahko kupit nalepsi telefon na svetu!! NOT NOT

Bom kr Samsung Galaxy S2 počaku.

skika ::

Zadovoljen z svojim black beastom. Ta beli mi deluje malo fruity, sploh za deca.

smash ::

ta poteza je MOJSTROVINA..

enak izdelek druge barve, izdan čez eno leto

ljudje bodo prodajali črne in kupovali bele, sicer ne v velik številu, pa vendar zadostnem, da se bo poznalo pr financah

to bo potekalo kakšna 2-3 meseca, potem pa pride iPhone 5, še ena bomba, ko bodo prodajali te bele in kupovali zopet črne :)

MOJSTROVINA, da se nasmeješ...

3p ::

Jaz bom še malo počakal na zeleno.

simnov ::

Ja tako je Apple ve kaj je bela barva in kako je lahko lepa ostali tega ne vejo.

blackbfm ::

lol, eni (tisti ki si ne lastite iphona) pa imate probleme ja :P

eieieie1 ::

Pač slovenska zavistnost nepozna meja :D

RejZoR ::

Kera beda. Hočem roza iPhone in bom mogu čakat še dodatnih 8 mescev...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12436194 (30586) Lonsarg
»

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
19252783 (45025) malix
»

Bel iPhone šele prihodnjo pomlad

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
175804 (4861) Jst
»

Apple prenovil iPode

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3710023 (8651) matejdro

Več podobnih tem