» »

De-Mail toži E-Post

De-Mail toži E-Post

vir: Heise
Heise - V Nemčiji je projekt De-Mail, ki ga skupaj vodita podjetje United Internet AG in Deutsche Telekom (sodeluje še nekaj drugih), namenjen varni izmenjavi elektronskih dokumentov med posamezniki, državnimi službami in podjetji na način, ki natančno evidentira pošiljatelja, prejemnika, avtentičnost sporočila in čas prejetja. Konkurenčno storitev E-Post je letos julija začela ponujati tudi Deutsche Post in pri tem bojda namerno sabotirati De-Mail, zato United Internet (oziroma njegova mati 1&1 Internet AG) in Deutsche Telekom tožita Deutsche Post na deželnem sodišču v Kölnu.

Deutsche Post naj bi namreč odklanjala postopek identifikacije na pošti (PostIdent), ki je v Nemčiji že več let standarden način identifikacije uporabnika pred pričetkom uporabe storitev, ki so povsem spletne (pri nas je bil tak primer ugotavljanje istovetnosti na pošti za odprtje računa pri Dibi). Uporabnik je pred dodelitvijo registriranega e-naslova dokazal svojo istovetnost na pošti, nato pa je lahko uporabljal spletne storitve.

S 1. januarjem so celo prenehali ponujati omenjeni postopek za Deutsche Telekom, ker ta tudi sodeluje pri De-Mailu in gre za konkurenco, poroča Süddeutsche Zeitung. V primeru, da bi jim pogodbo podaljšali, pa bi se moral Deutsche Telekom zavezati, da storitve PostIdent ne bo uporabljal za stranke De-Maila. Zato sedaj Deutsche Telekom razmišlja, da bi podpisal pogodbo o identifikacijo bodočih uporabnikov z bankami (torej bi dobili nekakšen BankIdent) ali pa bi vzpostavil mrežo lastnih točk.

Deutsche Post zavrača, da bi ravnali napak, kaj šele da bi kaj sabotirali. Gre pač za konkurenco, pravijo. Kako močno je sovraštvo med taboroma, pa smo lahko videli na nedavnem vrhu IT v Nemčiji, ki se ga Deutsche Post ni udeležila, ker je kanclerka Angela Merkel obiskala stojnico De-Maila. Obravnava je razpisana za 23. december.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Nemčiji bodo zaradi Prisma šifrirali e-pošto

Oddelek: Novice / Varnost
4713986 (10477) AndrejO
»

Nemško vrhovno sodišče dovolilo razkritje identitete p2p piratov

Oddelek: Novice / Zasebnost
256797 (4716) St235
»

Mozilla B2G, Marketplace in Persona

Oddelek: Novice / Ostale najave
52821 (1638) Icematxyz
»

Nakup iz tujine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
608239 (4882) Dr_M
»

Bo Telekom kupil Telemach?

Oddelek: Loža
312949 (2511) nevone

Več podobnih tem