» »

English Shell Code

English Shell Code

Slashdot - Raziskovalci Joshua Mason, Sam Small, Fabian Monrose in Greg MacManus so na konferenci ACM Conference on Computer and Communications Security predstavili generator x86 ukazne kode, ki le-to predstavi z angleškimi besedami.

Koda, ki se bere kot spam (ali morda poezija), je namreč izvršljiva. English Shellcode, ko so zadevo poimenovali raziskovalci, ne potrebuje zunanjega nalagalnika in se izvede kot veljavna IA32 koda, pripraviti pa jo je mogoče v manj kot uri na običajni stojni opremi.

Besedilo:
There is a major center of economic activity, such as Star Trek, including The Ed Sullivan Show. The former Soviet Union. International organization participation Asian Development Bank, established in the United States Drug Enforcement Administration, and the Palestinian territories, the International Telecommunication Union, the first ma...

...tako npr. če ga izvedemo kot strojno kodo, pokliče funkcijo exit(0).

In tako bo spam dobil čisto nov pomen...

3 komentarji

denial ::

When shall we three meet again In thunder, lightning, or in rain?

Shakespearean Shellcode :)
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

fiction ::

Zanimivo, ni pa pretirano uporabno. Ce je treba, je alphanumeric shellcode cisto dovolj. Samo toliko, da program takih znakov v inputu ne filtrira. Pa ze s tem rata stvar precej dolga.

Nisem pa se videl, da bi "input validacija" gledala smiselnost vnesenega teksta. Kvecjemu bi se tako dalo pretentati kaksen lame IDS sistem, ki preverja, ce se po omrezju ne prenasajo kaksni 0x90 bajti (NOP na x86) oz. kaj drugega kar zgleda kot strojna koda. V tem primeru bi pac mislila, da je to del nekega pogovora.

denial ::

Saj je cool in 1337 sam uporabno pa res ni. Exit() shellcode je v tem primeru velik 2054 b. Klasični Exit() shellcode pa lahko zreduciraš na 7 b (KLIK). Praktično res uporaben English shellcode bi bil torej velikosti > 1 M. Kje pa boš našel tak buffer da boš vanj stlačil pol Macbetha :-)
Drži, alphanumeric shellcode čist dobro služi svojemu namenu.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wordpress preusmeri drugam

Oddelek: Pomoč in nasveti
10849 (661) Vzdevek
»

Ali je to SPAM ali NE ?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71251 (1112) bibip
»

international Money Order

Oddelek: Loža
284257 (3562) baker
»

"money order" - kaj je to?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6212501 (10167) Tody
»

Zagon PHP ukaza v Javascript-u ?

Oddelek: Programiranje
51054 (1006) Ziga Dolhar

Več podobnih tem