» »

Linux postal polnoleten

1 2
3
4

noraguta ::

90% folka ne rabi tretjo vrsto sedežev, kaj šele njenega gretja.
In če že, bo prodajalcu avta rekel "rabim gretje sedežev" (5 sekund minimalnega truda, takega za katerega ne rabiš prej pol dneva guglati in trpeti žalitve fanatikov na forumu).

O gretju nisva govorila. Govorila sva o 3. vrsti, ki se je seveda ne da stlačiti v vsak avto. Moraš najti pravega. Če to delaš preko interneta, ne vtipkaš "avto" in kupiš prvega, ki ti ga Google vrne. No, ravno tako ne moreš vtipkati "linux" in namestiti prve distribucije, ki ti jo ponudi.

ja v traktor 3trja vrsta sedežev ne gre! večina linusačev tu pa ima najraje ubuntu. in ja tu se strinjam ubuntu deal škodo linuxu(in ja uporabljam preden so windowse 95 privekale iz plenic).
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Matevžk ::

Me veseli, da znaš dve popolnoma različni metafori združiti skupaj na tak način, da končen sklep nima nobene zveze z realnostjo. Kakorkoli že, GNU/Linux je neverjetno prilagodljiv sistem in jaz to dojemam kot njegovo bistvo. Ker Ubuntu out-of-the-box deluje odlično, še vedno pa mi dopušča vso prilagodljivost (lahko menjam jedro, lahko menjam posamezne programe ali demone, ...), je zame to idealna izbira. Če pa hočeš že od začetka vse nastaviti po svojem okusu, boš pa pač uporabil drugo distribucijo. Edina morebitna škoda, ki jo Ubuntu dela, je poenostavljanje programov (da postanejo trotlziher), pri čemer se res lahko izgubi nekaj prilagodljivosti in univerzalnosti. Ampak, hej, softver je odprtokoden, če koga to zares moti, bo naredil fork!
lp, Matevžk

FireSnake ::

Hmmm, kdaj se bodo goreci pripadniki/zagovorniki Linuxa sprijaznili (beri; nehali slepiti), da njihov OS preprosto sux big time in ga folk ne bo sprejel (1& ~ 0 :D )? Lahko je najboljsi, najvarnejsi, YouNameIt ampak je se vedno prezrt - in to skoraj popolnoma. In, ukolikor se ne bo nekaj res spremenilo, bo pri tem tudi ostalo.

Obracat zadevo na mercedeze in ficote ter avte in traktorje je pa, po mojem skromnem mnenju, res otrocje.

Pa ga sam tudi uporablajm, ampak zgolj za programiranje.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

Matevžk ::

1. Se spreminja. Upam si trditi, da mnogo hitreje kot ostali.

2. Velik tržni delež ni bil nikoli njegov cilj, čeprav bi si nekoliko večjega vseeno želeli - da ga bodo "opazilo" čim več proizvajalcev hardvera in komercialnega softvera brez alternativ.

3. To, da ga ljudje (še) ne sprejemajo pretirano odprto, je bolj posledica propagande in njihove navajenosti na določen sistem, kot pa posledica tega, da GNU/Linux "sux big time". Ker slednje preprosto ni res. Ja, na nekaterih področjih je šibek, na nekaterih pa najmočnejši -- to velja tudi za vsak drug OS. Seveda bi ti lahko zdaj rekel, da navedi kakšen argument za svojo "sux big time" trditev, ampak potem boš naštel 6 pomanjkljivosti, ki jih ni več, pa nisi opazil, nato pa eno pomanjkljivost, o kateri se bova dva dni (brez resnega zaključka) prepirala, ker se bo meni pa tisto v resnici zdelo prednost ...

Kakorkoli že, "sux big time" za moj priljubljeni OS velja ravno toliko, kot za vse ostale namizne operacijske sisteme.
lp, Matevžk

Poldi112 ::

Firesnake je očitno mazohist. Programira v sistemu, ki sux big time.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Pithlit ::

njihov OS preprosto sux big time


Kakor za koga. Na enem od mojih prenosnikov mi, v keterikoli različici (s katerimkoli SP) Windows pred Vista-o (pač nismo probal ker... HW ne ustreza), tipkovnica in miš (ter vse ostale HID napravice ki smo jih imeli čast preizkusiti) preprosto ne delujeta če imam priklopljeno baterijo. Če baterije ni, dela normalno. Pa mi nihče (ne na forumih, ne na MS-u) ne zna niti približno povedat zakaj.

Moj "sux big time" OS pa, seveda, deluje brez najmanjšega problema. Torej naj rečem da Windows "sux big time"?

Ne vem no. Jaz v Linux-u lahko počnem _vse_ kar si želim. In to z veliko manj problemi kot v, recimo, XP. Windows UI mi je pač counterintuitive. Moja boljša polovica veselo shaja z Ubuntu. Moja mati pa, pri svojih 58ih letih, povsem obvladuje ArchLinux. Hčerkica pa preklaplja med Gentoo in WinXP ter se v obeh odlično znajde. Pa noben od nas ni nek über uporabnik.
Life is as complicated as we make it...

MrStein ::

Matevžk:
O gretju nisva govorila.

Ups, moja napaka, evo popravljam odgovor:
90% folka ne rabi tretjo vrsto sedežev.
In če že, bo prodajalcu avta rekel "rabim tretjo vrsto sedežev" (5 sekund minimalnega truda, takega za katerega ne rabiš prej pol dneva guglati in trpeti žalitve fanatikov na forumu).

To, da ga ljudje (še) ne sprejemajo pretirano odprto, je bolj posledica propagande

Tudi tiste, ki obljubi sveti gral, dostavi pa srednjo žalost.

boš naštel 6 pomanjkljivosti, ki jih ni več,

Evo 61524 pomanjljivosti, ki so še: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bugs
(plus seveda neodkriti/neprijavljeni/nepriznani ("izbrisani" ;)))

Poldi112:
Firesnake je očitno mazohist. Programira v sistemu, ki sux big time

Kaj pa naj? Saj so po Matevžku vsi suxajo big time ;)
(OK, lahko preneha programirat, ampak kdo bo pol forkal ali izboljševal ???)

Pithlit:
Moj stric pa vse dela v Symbianu. Če njega vprašamo, vse drugo sux. Med 6 milijardami ljudi boš za vsak možen izdelek (ali idejo ali karkoli) našel enga, ki trdi, da ravno ta rulz (ali sux). To je desjtvo. Če enega od njih izpostaviš, nisi nič novega povedal.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Matevžk ::

boš naštel 6 pomanjkljivosti, ki jih ni več,

Evo 61524 pomanjljivosti, ki so še: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bugs
(plus seveda neodkriti/neprijavljeni/nepriznani ("izbrisani" ;)))

Vzamem nazaj vse, kar sem rekel v tej temi (in drugih) dobrega o Linuxu in specifično Ubuntuju. Ubuntu sux big time, ker ima 61524 napak, medtem ko jih noben Microsoftov sistem sploh nima (nisem namreč našel nobene uradne baze hroščev, ki bi objavila vsaj enega hrošča). Ima sicer določene pomanjkljivosti, a te so z rešitvami in/ali workaroundi objavljene od samega velikega brata Mirkota.

Mimogrede, se zavedaš, da se teh 61k++ hroščev nanaša na vse pakete v repozitoriju, torej za vsaj 10 namiznih okolij, vsaj 3 pisarniške zbirke, vsaj 10 vektorskih in rastrskih urejevalnikov slik, vsaj 5 urejevalnikov videoposnetkov, vsaj 40 urejevalnikov golih besedil, vsaj 10 spletnih brskalnikov, .......... Aja, in vse to za več procesorskih platform! Poleg tega so vmes tudi 'wishlist' zapisi, ogromno podvojenih zapisov (za katere se še ni ugotovilo, da so podvojeni), 'fix commited' zapisi (tj. napaka je že odpravljena, vendar popravek še ni na voljo v repozitoriju), do pol leta stari nepočiščeni zapisi (tj. taki, za katere se predvideva, da niso več napake, ker jih je že odpravil popravek za neko drugo napako, vendar tega prijavitelj napake še ni potrdil) itd.

(Prosim, ne obesi se na konkretne številke. Pisal sem jih na pamet in dopuščam možnost, da je spletnih brskalnikov samo 6 ipd.)
lp, Matevžk

Matevžk ::

Pozabil sem omeniti gonilnike ... VSE odprtokodne gonilnike (in nekaj zaprtokodnih).
lp, Matevžk

MrStein ::

Glej, ti si omenjal 6 napak, ki so kao že itak popravljene, jaz pa sem ti resnico pod nos pomolil. Ja, malo smrdi, kaj čemo? (aja, saj vem, zanikajmo in trdimo, da je napak le šest, pa še to so predlani popravili).

Realnost pač sux. Ampak jaz živim v realnem svetu. Imam realni PC. In na njem laufa realni Ubuntu. Ja, realni, ne neki sanjski. Z realnimi napakami. Zato mi razni "VseDela(tm)" fanatiki gredo na jetra.
Taki ste kot komi propaganda pred časom: Glasujte za Stalina, pa se bosta cedila med in mleko!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

noraguta ::

Pozabil sem omeniti gonilnike ... VSE odprtokodne gonilnike (in nekaj zaprtokodnih).

+ uno zgoraj

ja če vse to na kup zmečeš potem daj pa še vse bugzile. distribucije je dovolj , da zadevo množimo z 100.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Matevžk ::

@noraguta: Med različnimi bazami so kdaj vzpostavljene reference, pogosto pa tudi ne. Tako da bi tak način štetja dal mnogo preveč duplikatov. Sicer pa samo število hroščev bolj malo pove. 60k ali 600k -- vprašanje je, kako moteči in težki za odpraviti so.

@MrStein: Kot veš, tisti post v resnici ni bil namenjen tebi. Nisem trdil, da ti ne znaš našteti 6 pomanjkljivosti, za katere bi se jaz strinjal, da so pomanjkljivosti (ali pa celo, da sploh ne obstajajo). To sem trdil za FireSnake-a. In s 6 pomanjkljivostmi nisem mislil 6 hroščev (kot rečeno, te imajo vsi OS-i in vsi programi), ampak trditve, ki jih ponavadi napišejo tisti, ki so že apriori proti vsemu odprtokodnemu. Trditve v smislu "nima podpore za wireless", "delo s tem OS nujno vključuje čaranje v konzoli", "nima multimedijske podore (sic)", ...
lp, Matevžk

MrStein ::

dëych:

DHCP client (dhclient) to renew ip address
http://www.cyberciti.biz/faq/howto-linu...

dhcp: ipconfig /release & ipconfig /renew on linux
http://blogs.pingpoet.com/overflow/arch...

sicer pa /etc/network/interfaces


1.) ne dela

2.) dhcpcd ni instaliran na default Ubuntu 9.04 sistemu, ker ima neki drugi klient. A je dobro oba imeti istočasno?

3.) Kaj tam?

PS: Sem tvoje in moje sporočilo skopiral v lastno temo: 373429 "Ubuntu: Kako releasati DHCP IP nalsov?" ( link stari ST link novi ST)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

poweroff ::


* A GStreamer plugin for MP3 released under the BSD license; it is downloadable from the Fluendo site.

* A binary-only version of the plugin which has been made freely downloadable via the Fluendo web shop. The binary plugin is generated from the BSD-licensed source.


Ulala! Since when?
sudo poweroff

MrStein ::

Licenca za source je MIT, za binary pa je "LGPL kompatibilen" (binary je kompatibilen, ne licenca).
Več: http://www.fluendo.com/shop/product/fluendo-mp3-decoder/
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BaRtMaN ::

Več o tem [fluendo.com]. Skratka, ne sme se uporabljati z drugimi dekoderji, ki so izdani pod GPL ter predvajalnik mora imeti dovoljenje za uporabo neprostih dekoderjev.

Primer je Totem, ne pa tudi Rhythmbox. V Totemu je najti besedilo:
Program Totem ima dovoljenje za uporabo zaščitenih GStreamer vstavkov.

BigWhale ::

Glej, ti si omenjal 6 napak, ki so kao že itak popravljene, jaz pa sem ti resnico pod nos pomolil. Ja, malo smrdi, kaj čemo? (aja, saj vem, zanikajmo in trdimo, da je napak le šest, pa še to so predlani popravili).


Nobene resnice nisi pomolil pod nos nikomur. Trollal si (in to dobro ves tudi sam, ker vem da si tolk brihten). Tako kot tisti prej, ki je napisal, da je samo sest bugov. Zdaj pa dajta mir oba.

M'kay?

MrStein ::

Hej, a ne veš, da ne smeš odgovarjat trolom? ;)
(hmm, torej na launchpadu niso resnični podatki? Zanimivo.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

PaX_MaN ::

So resnični, niso pa pravi za tisto, za kar si ti rekel, da so.

MrStein ::

Rekel sem:
> boš naštel 6 pomanjkljivosti, ki jih ni več,
Evo 61524 pomanjljivosti, ki so še: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bugs

Kaj pol ni? Niso pomanjkljivosti? Niti en (oziroma niti šest)?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

poweroff ::

No, po tvoji logiki imajo Windowsi imajo vsaj 469 pomankljivosti: tele - http://www.openoffice.org/issues/buglis...
sudo poweroff

MrStein ::

Linux fanatic 101:
- glorify Linux
- deny reality
- call the peer stupid
- declare his hardware wrong
- change subject from Linux to Windows (then quickly, change it back)
- repeat
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

No Can Do ::

Linux fanatic 101:
- glorify Linux
- deny reality
- call the peer stupid
- declare his hardware wrong
- change subject from Linux to Windows (then quickly, change it back)
- repeat


Windows fanatic 101:
- glorify Windows
- deny reality
- deny existence of other OS with less than 10% market share
- call the peer stupid
- declare his software wrong
- change subject from Windows to Linux (then quickly, change it back)
- repeat


Your point?
This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Če Linux uporablja manj kot 10% potem ziher ni kul?
sudo poweroff

MrStein ::

So fanatiki in so normalni ljudje, to je point. (kot vidim, si "invokal" peto pravilo L fanatikov, torej vemo, kam spadaš ;) )

Matthai, ni kul zaradi lastnosti, ki jih ima. Misliš da sem avto izbral glede na število uporabnikov ?
Aja, pozabil eno pravilo:
- they are alergic to mentions of "car"

Tak da se opravičujem. Zamenjaj besedo "avto" v prejšnjem stavku z bilokakšnim drugim predmetom iz vsakdana.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

poweroff ::

Matthai, ni kul zaradi lastnosti, ki jih ima.

Saj vemo, da vam gre predvsem ena lastnost na jetra.
sudo poweroff

No Can Do ::

So fanatiki in so normalni ljudje, to je point. (kot vidim, si "invokal" peto pravilo L fanatikov, torej vemo, kam spadaš ;) )


Ne razumeš, zamenjal sem le Linux z Windows in ergo sem moral tudi zamenjati L5 zaporedje. Dodal sem pa W3 postavko, ker baje 1% oz. še manj tržnega deleža Windows OS ne predstavlja konkurence, m'kay?

Pa kot sem že zapisal sem 8ur na win sistemu (služba) in cca 1-2h na linux (dnevno povprečje doma), tako da nisem neki linux oz win fanatik. Ali pač?
This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.

MrStein ::

Matthai, kdo je "vam" in če že omenjaš neko eno lastnost, zakaj ne poveš o čem govoriš?
(ali spet počenjaš, hmm ,"tisto, za kar si nedavno rekel, da počenjaš včasih"? Bi bilo fajn, da daš neki znakec, da folk ve.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

poweroff ::

Zaprtokodnikom gre na jetra predvsem to, da je Linux prost.

Tako kot se pač ostareli zaporniki nekako ne znajdejo na svobodi...
sudo poweroff

MrStein ::

Meni, da gre prostost na jetra? Aja, čak, ziher spet zajebavaš, kajne? :))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

noraguta ::

Zaprtokodnikom gre na jetra predvsem to, da je Linux prost.

Tako kot se pač ostareli zaporniki nekako ne znajdejo na svobodi...

he he he zaprtokodniki = kraljevski izraz. sedaj pa poiščimo kronanega osla.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Mavrik ::

Predalčkanje gre Matthaiju odlično od rok. Lastnost, ki jo opažam pri večini FDVjevcev, ki jih poznam. Vsaj nekaj tam dobro naučijo... mi proti vi mentalitete ;)
The truth is rarely pure and never simple.

BigWhale ::

Hej, a ne veš, da ne smeš odgovarjat trolom? ;)
(hmm, torej na launchpadu niso resnični podatki? Zanimivo.)


S taksnimi posti (in potem nadaljnimi) se v bistvu smesis. Stevilo vnosov v ubuntu launchpad ni nek smiselen argument v kakrsnikoli debati. Notri je polno duplikatov, nepreverjenih vnosov in kaj vem kaj se vse.

In to sam dobro ves. Potem pa pises poste o 'fanboy userjih'. Pred svojim pragom pometaj. :)

Poldi112 ::

>Predalčkanje gre Matthaiju odlično od rok. Lastnost, ki jo opažam pri večini FDVjevcev, ki jih poznam.

A ti si tudi na fdv hodil?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Utk ::

Zaprtokodnikom gre na jetra predvsem to, da je Linux prost.

Tako kot se pač ostareli zaporniki nekako ne znajdejo na svobodi...

haha, takšno neumnost pa lahko izjavi samo nekdo, ki ni niti pet minut razmišljal, o ničemur. Zakaj bi koga to motlo? A ne bi vsak rad delal programe, ki bi laufali na OS-u, ki ga ima vsak lahko zastonj? To bi bil raj na Zemlji. Ampak, če potem tvoj program stane še več kot stane koristen OS plus tvoj program na njem, potem to več nima nobenega smisla. Niti zate niti za stranke.

poweroff ::

Kaj tebe briga kakšen poslovni model uporabljam jaz?

A zdaj boš pa to nam, odprtokodnikom pamet solil kako naj prodajamo ali delimo svoj siftware?

Zakaj že? Uporabljaj kar ti paše, pa bodi srečen v svoji škatlici.
sudo poweroff

noraguta ::

poslovni model tukaj nima veze , gre za ideologijo ali pa nategovanje med RHS in GALFO je le korak, ampak besedaa teče o kvaliteti linuxa ter kje bi se ga dalo izboljšat in v tej debati ni odprtokodnikov ter kompaktnokodivov. je pa hujsanje oz delitev naši vaši za nekatere priročen aparat za družbeno manipulacijo.
edit torej predstavljaš cvet svojega ceh mathai ampak mogoče te določena tehnična strokane jemlje prav resno
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

poweroff ::

Ne razumem kaj hočeš povedati?

Zanima me izključno to, zakaj ste tako naperjeni proti Linuxu? Vas je strah, da vam bo "odžrl" še en procent? In za kakšnoideologijo naj bi šlo? Gre za TRG. Jaz uporabljam kar mi paše in svoje delo delim s komer mi paše. To je čisti trg.

Kar se pa tiče IT "stroke", pa jaz ne jemljem resno nobenega informatika, ki zna uporabljati samo en OS. Žal je takih v Sloveniji večina.

Madona, nekateri še svojega posla ne obvladate. Žalostno je, da vas en politilog Daedalus prekaša v sistemski administraciji...
sudo poweroff

MrStein ::

BigWhale:
S taksnimi posti (in potem nadaljnimi) se v bistvu smesis. Stevilo vnosov v ubuntu launchpad ni nek smiselen argument v kakrsnikoli debati. Notri je polno duplikatov, nepreverjenih vnosov in kaj vem kaj se vse.

Zato pa sem tiste izpustil in napisal le potrjene. Pa tudi če od teh štejemo le desetino(stotino), jih je še vedno na stotine. To je bistvo.

Matthai:
Zanima me izključno to, zakaj ste tako naperjeni proti Linuxu?

Nismo. To je nekaj, kar nočete eni razumeti.
Prav tako nočete slišati, da bi karkoli bilo narobe, kaj narobe, da sploh za en mikron odstopa Linux od nadpopolnosti.

Linux in "nekaj" ne greta skup? Napaka je sigurno v "nekaj".

Nihče ni proti Linuxu, samo ponekod (še) ne paše not.
Eni to vidimo in sprejmemo, eni pa ne morejo.
Za to se gre.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BigWhale ::

BigWhale:
S taksnimi posti (in potem nadaljnimi) se v bistvu smesis. Stevilo vnosov v ubuntu launchpad ni nek smiselen argument v kakrsnikoli debati. Notri je polno duplikatov, nepreverjenih vnosov in kaj vem kaj se vse.

Zato pa sem tiste izpustil in napisal le potrjene. Pa tudi če od teh štejemo le desetino(stotino), jih je še vedno na stotine. To je bistvo.


Tvoj link je izpisal vse vnose. Unconfirmed in tako naprej ...

MrStein ::

To so "Open" bugi. Nobenga Uncornformed ni. Takega stanja sploh ni na Launchpad-u.
Ko se bug prijavi, je "New". In takih je še 28262 zraven tistih 60 tisoč.
(lahko je sicer tudi "Invalid")

Kar ne spremeni nič, saj sem rekel, če 90% od teh 60 tisoč izločiš, po kakršnem koli kriteriju že, še vedno ostane na tisoče.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

poweroff ::


Nihče ni proti Linuxu, samo ponekod (še) ne paše not.
Eni to vidimo in sprejmemo, eni pa ne morejo.
Za to se gre.


Eh, Linux ima polno napak.

Ampak eni pravite, da v Linuxu nič ne dela, da se povprečni uporabniki ne morejo navaditi nanj, da je popolnoma nepriomeren za profesionalno in poslovno rabo... to pa so očitne traparije.
sudo poweroff

noraguta ::


Nihče ni proti Linuxu, samo ponekod (še) ne paše not.
Eni to vidimo in sprejmemo, eni pa ne morejo.
Za to se gre.


Eh, Linux ima polno napak.

Ampak eni pravite, da v Linuxu nič ne dela, da se povprečni uporabniki ne morejo navaditi nanj, da je popolnoma nepriomeren za profesionalno in poslovno rabo... to pa so očitne traparije.

mešaš zadeve. govorimo , da je dostikrat win pač v prednosti, če že zaradi drugega ne ker ima plejado namenskih aplikacij , katerih na linuxu še ni. a glej ga zlomka fant je polnoleten pa še vedno slabo fuka(1%). mainstream windowsi so bili glede osnov leta 95 v zaostanku(nt 3.51 je bil pač neroden), v tem času pa so bili pri ms sposobni prenesti večino programske opreme na solidne temleje. tudi apple je naredil podobno potezo 4 leta kasneje. in nislučaj , da sicer tehnično soliden operacijski sistem še vedno nima ustreznega tržnega deleža. in vsaj po mojem je problem ravno distribuiranje ter vzdrževanje komercialnih rešitev in general.

naj še dodam.
rezulati kot so na http://uptime.netcraft.com/up/today/top... so bili 10 let nazaj nepredstavljivi. a nekdo dela domačo nalo čeprav ne ravno dobro. drugi pa jamra da ga sošolci pretepajo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

poweroff ::

a glej ga zlomka fant je polnoleten pa še vedno slabo fuka(1%).

To je res. Zafukal me Linux ni še nikoli. :D
sudo poweroff

Poldi112 ::

>rezulati kot so na http://uptime.netcraft.com/up/today/top... so bili 10 let nazaj nepredstavljivi.

Mogoče si prebereš še faq, da boš razumel te "nepredstavljive" rezultate.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

noraguta ::

ne ne bom mi boš pa ti obrazložil.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Utk ::

Kaj tebe briga kakšen poslovni model uporabljam jaz?

A zdaj boš pa to nam, odprtokodnikom pamet solil kako naj prodajamo ali delimo svoj siftware?

Zakaj že? Uporabljaj kar ti paše, pa bodi srečen v svoji škatlici.

Ti kar delaj kar hočeš. Ampak če misliš, da nekateri ne maramo linuxa zato, ker je zastonj in odprtokoden, si pač neumen. Ker ne vem koga in zakaj bi lahko to motilo. Ne maramo ga zato, ker je pain in the ass, če hočeš kaj (določene stvari) hitro in poceni naredit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

BigWhale ::

To so "Open" bugi. Nobenga Uncornformed ni. Takega stanja sploh ni na Launchpad-u.
Ko se bug prijavi, je "New". In takih je še 28262 zraven tistih 60 tisoč.
(lahko je sicer tudi "Invalid")

Kar ne spremeni nič, saj sem rekel, če 90% od teh 60 tisoč izločiš, po kakršnem koli kriteriju že, še vedno ostane na tisoče.


Tole so mozni statusi v launchpadu:

New
Incomplete (with response)
Incomplete (without response)
Invalid
Won't Fix
Confirmed
Triaged
In Progress
Fix Committed
Fix Released

New je nov vnos, isto kot unconfirmed. Vsak entry tudi ni bug, bug kot napaka pri kateri nekaj deluje narobe ali pa sploh ne deluje. Vnos v launchpad pa ne dobi takoj statusa Confirmed, traja nekaj casa, lahko da ga sploh ne dobi. Lahko gre v Invalid.

Kot so ti ze drugi povedali, v launchpad so vneseni bugi za prakticno vsak program, ki je vljucen v Ubuntu. Tako za OpenOffice.org kot tudi za driverje graficnih kartic in buge v Xorg ... Tega je precej. Zato je tista tvoja splosna trditev traparija.

Seveda je polno bugov, nihce ne trdi, da jih ni (ce pa, pa trolla priblizno tako kot ti :> ). Ampak eno so bugi, drugo pa bugi. Vsak, ki dela v razvoju pozna razliko, ne mores pa takole generalno reci: Ubuntu ima pa TOLK bugov.

PS: Tole je pa nadaljevanje tvojega linka:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bugs...

Na koncu je vecina bugov s statusom 'New', takih je kakih 28 tisoc, ki so ze vsteti v tvojih 61 tisoc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Daedalus ::

Ne maramo ga zato, ker je pain in the ass, če hočeš kaj (določene stvari) hitro in poceni naredit.


A to ti o Winsih:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MrStein ::

BW, kot sem rekel, lahko odšteješ 90% tistih, ki ne štejejo. Ali 99%. Poglej moj stavek z besedo "bistvo".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo prek študentskega servisa

Oddelek: Loža
61438 (1280) loveJDM
»

Microsoft star 35 let

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
268534 (6708) nekikr
»

Linux postal polnoleten (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
16413976 (9196) techfreak :)
»

Klic z banke celje glede MasterCard kartice!!??

Oddelek: Pomoč in nasveti
493003 (2275) jishiri
»

Izpit za avtek

Oddelek: Loža
232422 (1896) orkan

Več podobnih tem