Prijavi se z GoogleID

» »

Microsoft bolj aktiven pri ustvarjanju standarda HTML5

Microsoft bolj aktiven pri ustvarjanju standarda HTML5

CNet - Kljub relativni neaktivnosti Microsofta pri reševanju težav oz. določanju rešitev v najnovejši različici standarda HTML5, so se odločili aktivno vključiti v proces določanja standarda. Ustanovili so delovno skupino, ki bo dodobra pregledala zasnovan osnutek standarda, izpostavila težave, zastavljala vprašanja, v prihodnje pa računajo tudi, da bodo pripomogli k projektu z odgovori. Slednjih je trenutno veliko manj kot vprašanj, ki si jih je moč skupaj s predlogi ogledati na W3C listi. S HTML5 bo splet postal mnogo bolj prijazen spletnim aplikacijam, ki so vedno bolj v porastu, v teoriji pa tudi avdio in video vsebinam.

Kljub neaktivnosti Microsoftovo delo ni izključeno iz projekta HTML5, saj je vanj vključena Microsoftova tehnologija ContentEditable, ki uporabnikom omogoča spreminjanje spletne strani v brskalniku. Obenem Internet Explorer 8 podpira že kar nekaj HTML5 funkcij, kot so Cross Document Messaging, Cross Domain Messaging, in Ajax Navigation. Vseeno so pazljivi s trditvami o podpori dela standarda, ko le-ta še ni standarden.

Zanimivo je, da je večino razvoja standarda HTML5 do sedaj opravila od W3C ločena skupina, Web Hypertext Application Technology Working Group (WHATWG), ki so jo sestavili izdelovalci brskalnikov, ko niso bili zadovoljni z XHTML 2.0 usmeritvijo spleta W3Cja.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet Explorer 9 Beta dobila datum izida

Oddelek: Novice / Brskalniki
376335 (4534) Jst
»

YouTube še naprej podpira Flash (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7214801 (13205) Icematxyz
»

Chrome daleč najpočasnejši v HTML5 izrisovanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
6212199 (9527) MrStein
»

Izbira Theore problematična za Mozillo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
7713992 (12044) Icematxyz
»

Youtube 'podpira' HTML5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
124383 (3286) techfreak :)

Več podobnih tem