» »

KiberpipaLive

KiberpipaLive

Kiberpipa - Kot vsak teden boste našli tule nekaj informacij o Kiberpipinih dogodkih. Vsi, ki se zaradi različnih razlogov Kiberpipinih predavanj ne morete udeležiti, pa vas obveščamo, da so od sedaj na voljo na ogled tudi v živo prek spleta.

Dolgoletna tradicija sistemskih administratorjev je pisanje malih programčkov, ki pohitrijo ponavljajoča se opravila in omogočajo upravljanje več računalnikov hkrati. Na Pipinem odprtem terminu bo Martin Vuk, asistent na FRI, povedal nekaj o Puppet-u, ki omogoča sistemskim administratorjem razvoj naprednih orodij, ki jih bodo lahko delili z drugimi in tako preprečili odvečno ponavljanja istega dela.

Po dolgem času in kar nekaj konfliktih med akademiki in praktiki končno izgleda, da bomo dobili nov standard, namenjen uporabnikom in razvijalcem, čeprav ta morda še ni tako blizu, kot bi si želeli. Na Spletnih uricah v sredo bomo z Markom Mrdjenovičem pogledali HTML5 in ostale nove sladkarije ter preverili, kaj se dogaja z razvojem novega standarda HTML5 in kako se nanj lahko pripravimo. Na hitro pa bomo pokukali tudi na področja, kjer je z novostmi iz razvijajočih področij že da doseči boljši učinek pri najnovejših brskalnikih.

V četrtek sledi drugo predavanje v ciklu predavanj o umetni inteligenci, kjer bo Matej Guid, mladi raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco, predstavil rezultate računalniške analize svetovnih šahovskih prvakov, ki skuša podati bolj objektiven odgovor na vprašanje, kdo je bil najboljši šahist vseh časov in ki je naletela na številne odmeve po vsem svetu. Za analizo je tudi prejel fakultetno Prešernovo nagrado.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ta teden s Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73427 (3066) Atos
»

Spletni teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
113929 (3199) KatjaGucek
»

Ta teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73148 (2642) Daedalus
»

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Oddelek: Novice / Kiberpipa
102887 (2886) smash
»

Nov teden, novi izzivi... v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52991 (2681) SpinX

Več podobnih tem