» »

TSMC znova zaposluje

TSMC znova zaposluje

Odrešitelj odpuščenih?

vir: TG Daily
TG Daily - V sklopu finančne krize je do odpuščanja prišlo tudi pri tajvanskem izdelovalcu silicijevih čipov, TSMCju, kar obžaluje predsednik družbe Morris Chang. Pravi, da odpuščeni niso bili deležni pravega spoštovanja in da niso upoštevali težav, v katerih so se bivši zaposleni znašli pri iskanju nove službe. Vseeno se brani, da so bili v to prisiljeni zaradi ekonomskih razmer, ki pa so se očitno popravile. Druga četrtina je finančno veliko boljša od prve, zato so se odločili, da vse odpuščene povabijo k ponovnemu sodelovanju, z delom pa naj bi začeli junija. Je najhujšega dela krize konec?

7 komentarjev

P4ajo ::

To je prazaprav zelo lepo in korektno od njih, vec takih podjetji bi moglo bit.

BlueRunner ::

Kaj je korektno od njih? To, da niso upoštevali stisk ljudi, ko so jih odpuščali? Ker glede na izjavo se bi dalo razumeti, da sedaj razumejo te stiske, zaradi česar bi morda lahko isto stvar naredili tudi na boljši način.

Ali pa je korektno to, da želijo zaposliti tiste, ki so že uposobljeni in privajeni delu v tem kolektivu? Kar je dejansko želja vsakega lastnika kapitala, saj je v takšnem primeru potrebno nič ali pa le minimalno uvajanja novega zaposlenega v delovne procese.

Angleško govoreči svet ima en lep izraz za takšno prazno besedičenje: "Lip service."

Ja, res korektno... za lastnike podjetja, seveda.

war-dog ::

ja pa kaj je boljše? da odpustijo nekaj delavcev in tisti, ki so ostali dobijo plačo, ali pa obdržijo vse pa nihče ne dobi plače?
Saj nihče ni vedel kako dolgo bo kriza...
Edino fer, da jih nazaj zaposlijo.
Object reference not set to an instance of an object.

r0ker ::

najbolj fer bi bilo da ponudijo delavcem da firmo odkupijo

Mipe ::

Najprej bi odpustili tiste, ki ne pripomorejo k proizvodnji... svetovalci, itd., ki nikoli ne potočijo znoja. Ti so mrtva teža. Firma se lahko vedno obnovi z razpoložljivimi sredstvi in delovno silo, s samimi svetovalci pa bo propadla preden lahko rečeš "bankrot".

BlueRunner ::

Odpuščaš lahko tako ali drugače. To, da se neko podjetje nenadoma kesa, ker je odpuščalo na "slab način", namesto na "dober način" je samo lip service.

Fer ali ne, je njihov kapitalski interes, da dobijo nazaj čim več tistih, ki so tam že delali. Z zgoraj omenjenim blebetanjem bodo bivše zaposlene poskusili še enkrat nategniti. Dvomim namreč, da bodo v drugo kaj bolj "lepo" odpuščeni. P.R. bo pač dal zadevi nek spin kako bo tokrat vse lepše in boljše, pod to sliko pa stvari verjetno še vedno smrdijo.

No, je pa lepo slišati, da se povpraševanje na nekaterih segmentih očitno že dviga. Kar je lahko samo dobro.

Sicer pa je bank-.... o hudiča, smo že propadli >:D

BlueRunner ::

Najprej bi odpustili tiste, ki ne pripomorejo k proizvodnji... svetovalci, itd., ki nikoli ne potočijo znoja. Ti so mrtva teža. Firma se lahko vedno obnovi z razpoložljivimi sredstvi in delovno silo, s samimi svetovalci pa bo propadla preden lahko rečeš "bankrot".

Čeprav tega verjetno nisi hotel, si mi vklopil detektor sarkazma... ;)

Svetovalci in tudi zaposleni v tistih delih podjetja, ki ne proizvaja neposredno, so pomemben člen v verigi. Brez njih bo podjetje propadlo tako zagotovo, kot bo propadlo brez produkcije. Samo zato pa, ker v časopisih beremo o naših takšnih in drugačnih pirhvatizatorjih in njihovih asistentih, pa to še ne pomeni, da obstajajo samo takšni... Na srečo na svetovni ravni v večini primerov ne, na žalost pa izgleda, kakor da imamo v Sloveniji nekakšno nadpovprečno koncetracijo tovrstnih pacientov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpoved VS odpustitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5610492 (7357) Arey
»

Kako nekoga odpustiti brez slabe vesti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7417584 (13936) joze67
»

Yahoo začenja masovna odpuščanja

Oddelek: Novice / Ostale najave
2810265 (8872) Gandalfar
»

Plače informatikov v javnem sektorju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6029629 (25924) dronyx
»

Odpuščanja pri AMD

Oddelek: Novice / Procesorji
392711 (2711) dr.J

Več podobnih tem