» »

The Pirate Bay želi zašifrirati celoten internet

The Pirate Bay želi zašifrirati celoten internet

New TeeVee - Očitno zakon, ki so ga pred kratkim sprejeli na Švedskem in po katerem bo švedska tajna služba lahko brez sodnih odredb prestrezala ves čezmejni telekomunikacijski promet ter protipiratska represija v obliki idej po uveljavitvi "three strikes" načela, prinašata tudi kakšno pozitivno posledico.

Pri The pirate Bay so se namreč odločili začeti s projektom, ki sliši na ime Transparent end-to-end encryption for the Internets (IPETEE). Na kratko povedano: gre za projekt, s katerim naj bi šifrirali vse omrežne povezave med računalniki.

Aplikacija, ki jo po besedah soustanovitelja The Pirate Baya Fredrika Neija nameravajo razviti do januarja 2009, bo omogočala vzpostavljanje šifriranih povezav na omrežnem nivoju.

IPETEE bo pred vzpostavitvijo omrežne povezave tako najprej preveril ali ciljni računalnik podpira šifrirni protokol, nato pa se bodo izmenjali javni ključi in se vzpostavila šifrirana povezava. V nasprotnem primeru bo povezava potekala v navadnem, torej nešifriranem načinu. Na ta način bo mogoče uporabljati šifriranje tudi v primeru, ko uporabniške aplikacije šifriranja same po sebi ne bodo podpirale, sistem pa naj bi tako omogočil samodejni šifriran prenos datotek preko P2P omrežij.

Razvijalci se trenutno ukvarjajo še s problemom analize vzorcev prometa (traffic pattern analysis - P2P aktivnost je namreč mogoče zaznati tudi glede na način povezovanja in izmenjave podatkov med računalniki, brez pregleda vsebine), upajo pa, da bodo razvili standardizirano rešitev za uporabo omrežnega šifriranja na internetu.

Če se bodo velikopotezni načrti uresničili, bomo še videli, vsekakor pa bodo uporabo te tehnologije pri The Pirate Bayu gotovo brez težav spromovirali.

54 komentarjev

«
1
2

Tody ::

Pa kaj te modeli tok služjo z pirati al majo samo ful preveč časa?

Infinity ::

oboje >:D

MeGreat ::

Ja , to je v bistvu zelo profitabilna stvar.

Če lahko slovenski tracker zbere 300evrov mesečno, koliko šele lahko zberejo upravniki pirate baya + oglase imajo povsod. Zakaj pa mislite da imamo v sloveniji ene 5 trackerjev..

Dr_M ::

Way 2 go :) :D
Vsekakor podpiram take zadeve. Ne samo zaradi P2P, ampak za vse. Kaj koga briga, kaj jest delam na netu. Vse je samo moja stvar.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

necromncr ::

Yes. My shit - encrypted!

..se strinjam.

blackbfm ::

Glede na to da zadne čase krneki uvajajo, vse se neki shranjuje in prestreza bo zgleda res treba vse močno kriptirat. Sej v bistvu bo bolš tko :)

Nagi Bator ::

Se mi sicer zelo dopade ampak, ko bodo tako dalec, da bi jim to celo uspelo masovno v praksi, jih bo "nekdo" fajn razsul.
Ce pa jim le uspe pa FTW !

Jumping Jack ::

Verjetno bomo primeru, če se to uresniči, hitro dočakali kak predlog zakona, ki bo v imenu "vojne" proti terorizmu prepovedal uporabo enkripcije oziroma jo bo dovolil samo ob izrecnem dovoljenju države. Dejansko bo to še toliko lažje kot zdaj, ker navadno nekriptirano tankanje filmov je težko predstaviti kot neko resno grožnjo, medtem ko pri kriptiranem prometu obstaja "utemeljen sum", da ljudje prenašajo načrte za teroristične napade... Prepričan sem, da bo, če ne bo do takrat svetovnih voditeljev minila makiavelistična miselnost, tak zakon zelo hitro sprejet.

ABX ::

Pa kaj te modeli tok služjo z pirati al majo samo ful preveč časa?



Kaj pa če to delajo zaradi osebnega veselja?

Se mi sicer zelo dopade ampak, ko bodo tako dalec, da bi jim to celo uspelo masovno v praksi, jih bo "nekdo" fajn razsul.
Ce pa jim le uspe pa FTW !


USA je že pritisnila na SWE vlado da jih zapre in vemo kako je končalo. Ne te legende ne grejo nikamor, pa tudi če jih pihnejo je že prepozno ker imajo serverje po celem svetu. Mogoče kdo ne podpira nihovega ideala, amapk vseeno vsaka jim čast za jebat dinozavre kot so USA v glavo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Hardstyle ::

ThePirateBay all the way FTW!

Prvo je šla suprnova pa je prišla nazaj, pred pol leta so zaprli demonoid in je spet nazaj. Take strani so večne!

Bog daj, da bi jim ratalo dobit no mans land!

simnov ::

no to je naredil eu z novim zakonom če več bo piratov

Izi ::

Pa kaj te modeli tok služjo z pirati al majo samo ful preveč časa?

Kaj pa boj za svoje pravice ali pa boj proti gnilemu kapitalizmu ?
To so precej bolj svetli in smiselni cilji kot pa samo želja nagrabiti si čim več denarja, ki ga tako ali tako, nihče ne odnese s seboj v grob.
Pa na osnovno lastnost človeka, da je treba stvari deliti, tudi ne smemo pozabiti.

Kapitaliste je gonja za denarjem tako zaslepila, da so čisto pozabili, da je bila bistvena lastnost, ki je človeštvo pripeljala od nekaj 1000 po jamah skrivajočih primerkov do sedanjih gromozanskih 7 milijard, ravno to, da smo vedno vse delili med seboj.
Čeprav je internet nastal v dobi kapitalizma, bo po moje za vedno ostal socialističen.

Kapitalizem je kot kaže samo krajše prehodno obdobje. Znanstvena fantastika iz knjig in filmov se vedno prej ali slej uresniči in prav povsod se v prihodnosti prikazuje čisti socializem, razen če zgodba govori o propadu človeštva.
Kdo pa je še videl, da ljudje na modernih vesoljskih ladjah, s katerimi bomo odkrivali skrivnosti vesolja, dobivajo plačo ali pa da sploh uporabljajo denar.
Main computer na vesoljskih ladjah vedno predvaja katero koli muziko si zaželiš poslušati v svoji kabini, brez da imaš na polici shranjen kristal na katerem se nahaja original muzika :D
Tudi ko greš v holodeck ti computer nikoli ne teži zaradi neveljavne licence za program in te vmes še posiljuje z reklamami.

The Pirate Bay je samo eden prvih znanilcev, da se čas gnilega kapitalizma počasi poslavlja >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

space_monkey ::

Bravo Izi! Popolnoma se strinjam s tabo in kar tako naprej Pirate Bay. Leaderjem ni vsec da na internetu vlada socializem in neke vrste anarhija, sam kaj morjo, to je prihodnost.

ozbolt ::

Izi, bravo!
Če je kdo branilec človekovih pravic po zasebnosti so to hekerji, pa ne tisti ki to izrabljajo v slabe namene, ampak taki i svoje znanje uporabljajo da abi zagotovili si sebi ter dugim ljudem zasebnost. To so sigurno zelo pozitivni ljudje, kar pa 99% politikov sigurno ni.

BigWhale ::

LOL ;>

Person ::

Bravo Izi! Popolnoma se strinjam s tabo in kar tako naprej Pirate Bay. Leaderjem ni vsec da na internetu vlada socializem in neke vrste anarhija, sam kaj morjo, to je prihodnost.


Ma "liderčki" bi, če bi bili brihtni, svoje $$$ raje vlagali v DNK in podobno znanost, da ne bi šli tako hitro pod rušo (ciljam na podaljševanje starostne dobe ...) :)
Let's make something useful!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Person ()

Costas181 ::

Na svetu bodo vedno partizani, gverilci in za kapitaliste kriminalci.
Se spomnim ko smo še na CDjih kupovali igre, programe, pa so pirati služli $$$!
Ko še ni bilo ADSL interneta

Zgodovina sprememb…

G-man ::

Kakorkoli že, zagotovo pa so s takimi potezami Bayevci Robini Hoodi našega časa. Prej kot katerikoli bin Ladni in podobni borci za svobodo s krvjo na rokah.

Personanonim ::

Dajmo naši : ) !

Hardstyle ::

Person: ti dedovanje kaj pomeni?

blackbfm ::

@Izi Socializem se OČITNO ni obnesu. Sicer pa se itak v vsakem sistemu dogaja neke vrste svinjarija, tko da te kapitalizem vs. socializem fore so res že čiz bedne in jih sploh več ne prenašam. Ne sam res en folk tok pretirava s tem, kr za vse je kriv kapitalizem. Res za vsako stvar bo najdu neki. Daj poglej še mal iz druge strani, sem siguren da če ne bi blo kapitalizma ti ne bi mel marsikatere dobrine. Me zanima kako bi ti blo v "jami", kjer bi si vse delil z drugimi ;) Nikol ne bo v redu za vse, vedno ga bo nekdo najebu v nečem. Ne samo stalno pičkit proti sistemu, naredi nekaj da ga boš obrnu sebi v prid, potem boš car. Tak je pač svet - tisti ki se znajde preživi, ostali pač najebejo, še nisi dojel?

Brane2 ::

OT, pa vendar:

Če se socialitzem ni obnesu, zakaj je v sedanjem kapitalizmu vse več socialističnih elementov ?

Še več, kmalu bomo imeli skorajda taka "pravila igre", kot smo jih v "jugi" !
On the journey of life, I chose the psycho path.

BigWhale ::

Ne delajte si utvar no... Sifriranje celotnega prometa NI resitev. Resitev je modernizacija zalozb in programerskih his.

In pa brainwash danasnjih uporabnikov, ki jim za avtorske pravice dol visi.

Matako ::

Druščina mi postaja všeč. Kombinacija karizmatičnega boli-me odnosa z dejanskimi rešitvami običajno ni slaba stvar.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

bibip ::

Ne delajte si utvar no... Sifriranje celotnega prometa NI resitev. Resitev je modernizacija zalozb in programerskih his.

In pa brainwash danasnjih uporabnikov, ki jim za avtorske pravice dol visi.


Nekaj takega. Cene pa nočejo spustiti. Zgleda, da se jim splača. Dokler bo tako enostavno dobiti stvari, nobeden ne bo pomislil kam kaj visi.

Za software pa je to samo bresplačna propaganda. Ko maš firmo tko in tko stvari pri sebi pošlihtaš.

Brainwash? Prej bojo naredil brainshit... ;)

Looooooka ::

pedofili ze proslavljajo =)

BigWhale ::

Brainwash? Prej bojo naredil brainshit... ;)


Ne, nisi me razumel. Problem je v uporabnikih! Ce bi dosledno in striktno zaceli upostevati avtorske pravice in bi bojkotirali izdelke zalozniskih his, bi se le-te precej hitro spremenile.

T-h-o-r ::

poor artist, they're doomed to live a life of only semi-luxory
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Izi ::

blackclw, ti mešaš komunizem in socializem. Tisto kar se ni obneslo je bil komunizem. Kapitalizem in komunizem sta skrajnosti, ki nikoli niso dobre, socializem pa je nekje vmes in od obeh vzame samo pozitivne stvari.
Pravega socializma še nikjer ni bilo, čeprav so se komunistični režimi radi kitili z tem imenom, zato tudi ne moreš reči kako bi se obnesel v praksi.

Sedaj pa pustite malo piratstvo ob strani.
Tale projekt šifriranja celotnega interneta niti približno ni nastal zaradi piratstva, ampak zaradi vladnega prestrezanja in prisluškovanja telefonije, e-mailov in mrežnega prometa.
Kot veste so se pred kratkim začeli povsod sprejemati novi zakloni, ki vladam dovoljujejo da prestrezajo in prisluškujejo vsem telefonskim pogovorom, prebirajo vse e-maile in prestrezajo celotnemu internet prometu od vseh državljanov in ne samo od tistih, ki so česa osumljeni.

Na Švedskem je ta zakon že sprejet in se že veselo izvaja. Vse kar napišeš, o čemer telefoniraš in kar gledaš na internetu, vlada lepo spremlja in beleži če je potrebno.
Zato so se v Piratskem zalivu odločili, da je treba vsaj malo zagreniti življenje politikom in bodo ves promet zašifrirali.
P2P programi šifriranje v veliki meri uporabljajo že sedaj, ampak tukaj je šifriranje na ravni programa.
Oni pa bi sedaj radi šifriranje prestavili na raven mreže, tako, da bi bil zašifriran celoten promet od vseh programov čeprav ti programi ne podpirajo šifriranja.
V tem je poanta tega šifriranja. Tudi če boš ti brskal po internetu z Internet Explorerjem, bodo vsi podatki, ki jih pošiljaš in sprejemaš šifrirani in tako bodo vladni agentje ostali z dolgim nosom in ne bodo videli katero stran si obiskal ali kaj si poslal prijatelju po e-mailu.

P2P programi z tem nimajo kaj dosti skupnega. Menda je polovica P2P prometa že sedaj šifrirana, ker šifriranje lahko sedaj vklopiš v nastavitvah P2P programa. Tako onemogočiš svojemu ISP, da bi videl kaj ti prenašaš.
Še vedno pa se razne protipiratske agencije povezujejo v P2P omrežja in same dol vlečejo piratske zadeve, samo zato, da lahko vidijo od koga jih dobivajo in si pridno beležijo IP naslove. Tako omenjeno šifriranje celotnega interneta v P2P ne bo prineslo kaj bistveno novega.

DaMastermind ::

Go go Izi, ne se pustit zafrkavat ciničnim vdanežem v usodo. Primerjati slabe približke in perverzije sistema ni merodajno. Tudi Albanije verjetno ni dobro omenjati kot primera za raziskavo lastnosti kapitalističnega sistema. Izi ima prav vsaj v delu, ko pravi, da se morajo principi dojemanja, uporabe in zaračunavanja storitev na podlagi avtorskih pravic korenito spremeniti. Ne vem, za kaj se zavzema tista švedska piratska stranka, ampak simpatiziram z njimi že samo zaradi odgovorov na grozilna pisma, ki so jih včasih oblavljali (mogoče jih še). Jaz živim od svojhi avtorskih pravic in po pogovoru s kolegi menim, da nas večina razme in podpira spremembe. Tisti ki se upirajo, so nekdanji "nepogrešljivi" členi (distributer *wink*), ki bodo v spremenjenem sistemu odpadli kot "knof od gat".


Kdo pa je še videl, da ljudje na modernih vesoljskih ladjah, s katerimi bomo odkrivali skrivnosti vesolja, dobivajo plačo ali pa da sploh uporabljajo denar.
Main computer na vesoljskih ladjah vedno predvaja katero koli muziko si zaželiš poslušati v svoji kabini, brez da imaš na polici shranjen kristal na katerem se nahaja original muzika :D
Tudi ko greš v holodeck ti computer nikoli ne teži zaradi neveljavne licence za program in te vmes še posiljuje z reklamami.

The Pirate Bay je samo eden prvih znanilcev, da se čas gnilega kapitalizma počasi poslavlja >:D


Izi, priceless :D

gzibret ::

> Kdo pa je še videl, da ljudje na modernih vesoljskih ladjah, s katerimi bomo odkrivali skrivnosti vesolja, dobivajo plačo ali pa da sploh uporabljajo denar.

A to sploh obstaja??? Najmodernejša vesoljska ladija je, kolikor je meni znano ISS, in astronavti tam gor dobivajo kar lepo plačo.

> poor artist, they're doomed to live a life of only semi-luxory

Slep je, kdor se s petjem ukvarja, Kranjec moj mu osle kaže, pevcu vedno sreča laže, on živi in umrje brez gnarja (Prešeren, F.).
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

PaX_MaN ::

Slep je, kdor se s petjem ukvarja, Kranjec moj mu osle kaže, pevcu vedno sreča laže, on živi in umrje brez gnarja (Prešeren, F.).


A Prešeren da bil je pevec?
Sej, čez 150 let bodo pa peli hvalnice Murku, za Kreslina pa ne bo vedel
nihče.

G-man ::

@Izi Socializem se OČITNO ni obnesu. Sicer pa se itak v vsakem sistemu dogaja neke vrste svinjarija, tko da te kapitalizem vs. socializem fore so res že čiz bedne in jih sploh več ne prenašam. Ne sam res en folk tok pretirava s tem, kr za vse je kriv kapitalizem. Res za vsako stvar bo najdu neki. Daj poglej še mal iz druge strani, sem siguren da če ne bi blo kapitalizma ti ne bi mel marsikatere dobrine. Me zanima kako bi ti blo v "jami", kjer bi si vse delil z drugimi ;) Nikol ne bo v redu za vse, vedno ga bo nekdo najebu v nečem. Ne samo stalno pičkit proti sistemu, naredi nekaj da ga boš obrnu sebi v prid, potem boš car. Tak je pač svet - tisti ki se znajde preživi, ostali pač najebejo, še nisi dojel?


Filmska in glasbena industrija še ni dojela.

edge540 ::

Dobri glasbeniki preživijo kljub piratom, slabi pa naj crknejo. Pa naj probajo kaj drugega, recimo študij. Moje skromno mnenje:)

Matrin ::

Izi, ti mi daješ prav zabavno branje. Sej če se ne zafrkavaš, ti pa z veseljem povem kaj je komunizem, kaj socializem in kaj kapitalizem. Samo se mi zdi da je to le malce offtopic.

Ta poteza TPB se mi zdi zelo pozitivna, zasebnost je potrebno zaščititi. Na žalost ne živimo v pravljičnem svetu, kjer so vladarji dobri in pravični. Če dopustimo, da si naši voditelji pridobijo preveč moči, se bomo kaj hitro spet znašli v fevdalni ureditvi.

BigWhale ::

V tem je poanta tega šifriranja. Tudi če boš ti brskal po internetu z Internet Explorerjem, bodo vsi podatki, ki jih pošiljaš in sprejemaš šifrirani in tako bodo vladni agentje ostali z dolgim nosom in ne bodo videli katero stran si obiskal ali kaj si poslal prijatelju po e-mailu.


To kar si opisal pocne TOR. Mar ne? Dvomim, da nihce ne bo vedel kam se povezujes... Morda ne bodo vedeli kaj si posiljal in sprejemal...

Alex1b ::

Keep the net the way it is!!!

CaqKa ::

>>> Tudi če boš ti brskal po internetu z Internet Explorerjem, bodo vsi podatki, ki jih pošiljaš in sprejemaš šifrirani in tako bodo vladni agentje ostali z dolgim nosom in ne bodo videli katero stran si obiskal ali kaj si poslal prijatelju po e-mailu.

a ne bi to pomenilo da bi tudi ispji morali imet ta sw inštaliran?

sicer nevem kakšna bi bila razlika med tem in torom.. verjamem pa da bodo tole znali bolje spromovirat kot pa tor :>

Looooooka ::

sj ne da v clanku pise da bi mogl bit to na obeh straneh instaliran ampak ok...
pa tole se na konc itak ne bo za nic druzga kot filesharing uporablal.kdo hudica bo sel pa dajat to gor na svoj streznik, zato da bo lahko folk mel kriptirano povezavo do nekih "vse o mojemu psu Tomiju" strani...skoda cpuja in bandwitha.

poweroff ::

Fantje pri Pirate Bayu mislijo, da bodo ta problem rešili z enkripcijo.
Naj kar mislijo tako in razvijejo dober šifrirni software.

Ampak prava rešitev je anonimizacija. To pa omogoča Tor.
sudo poweroff

OmegaBlue ::

Matthai, kaj pa integracija TOR(ali podobno) noda v BT client ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Azrael ::

Tor nič ne kriptira, samo čez več nodov gre vse skupaj, je že bila novica, kako so lepo prestrezali gesla in druge občutljive podatke iz Tor izhodnih točk.

Ko bo hranjenje prometnih podatkov obvezno povsod, bo njegov edini učinek, da bo upočasnjeval promet in malenkost podaljšal čas do razkritja identitete, toda zmogljivosti super računalnikov napredujejo skokovito in par sekund gor ali dol ne bo pomenilo velike razlike.

Tudi, če pustimo ob strani, da Tor že sedaj ne pomaga nič, če povsod limaš telefonsko številko, domač naslov ali mail v obliki ime.priimek@tvoj.isp, žal pa večina, ki stavi na cool faktor Tor-a, dela ravno to. Identifikacija je takrat šala mala.

V primeru popolne hrambe prometnih podatkov je kriptiranje spet precej blažev žegen. Če bo potrebno za P2P uporabljati izključno od države požegnan SW, pa itak ne bo več kaj praskati z warezom čez P2P.

Kot sem že večkrat rekel, dokler ves mišmaš okoli anonimnosti in zasebnosti stoji na TCP/IP, to ni to, je samo vedno bolj neučinkovito kupovanje časa. Zgruntati je treba nekaj drugega.
Nekoč je bil Slo-tech.

OmegaBlue ::

TOR seveda kriptira med nodi, če sam promet ni kriptiran npr. HTTPS pa pride nekriptiran ven pri exit nodu. Za end to end enkripcijo pa seveda rabiš na obeh koncih software ki to zna.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Kenpachi ::

Zaraki Kenpachi.

Tr0n ::

Heh, saj jim. Pa ne samo pevcem. Pac miti se pocasi razbijajo.

Jst ::

>> Kdo pa je še videl, da ljudje na modernih vesoljskih
>ladjah, s katerimi bomo odkrivali skrivnosti vesolja,
>dobivajo plačo ali pa da sploh uporabljajo denar.

Ko je Adama rekel: "As of this moment We are at war!" So računovodje BSGja imele polne roke dela: Designated delovno mesto, vojno stanje, nadure,...; to se vse pozna na plači!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

>kdo hudica bo sel pa dajat to gor na svoj streznik, zato da
>bo lahko folk mel kriptirano povezavo do nekih "vse o mojemu
>psu Tomiju" strani...skoda cpuja in bandwitha

Moj pes Runo je gay in na moj pes support forumu iščem rešitev, a ob tem nočem, da bi cesar vedel, da imam gay-a v družini. Torej bandwidth in CPU Time bomo še kako tratili.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

poweroff ::

OmegaBlue:
Matthai, kaj pa integracija TOR(ali podobno) noda v BT client ;)


To, to!!!! :P

V bistvu so to že naredili, samo še spromovirat bi bilo treba.

Azrael:
Tor nič ne kriptira, samo čez več nodov gre vse skupaj, je že bila novica, kako so lepo prestrezali gesla in druge občutljive podatke iz Tor izhodnih točk.


Tukaj si pa hudo mimo usekal. Promet med nodi je seveda kriptiran. Problem je pa na exit nodu, ne? Če se namreč jaz povezujem preko POP3, mora iti promet iz exit noda na PO3 server nekriptirano. Rešitev v tem primeru je seveda da porabljal POP3s - se pravi end-to-end kriptiranje.

Če bi tole Pirate Bayevo rešitev implementirali skupaj s Torom, pa ne bi bilo več problema pri prestrezanju prometa na exit nodih - tudi če bi uporabnik uporabljal POP3, saj bi se poleg tor enkripcije vzpostavil še šifriran tunel med obema končnima računalnikoma.

Nastopi pa tukaj en drug problem... namreč - ali se ne boš potem temu računalniku identificiral in bo s tem namen anonimizacije izničen ali vsaj zmanjšan?

Odgovor je da seveda na - ciljni strežnik se bo s ključem avtenticiral tebi, ti se boš s ključem avtenticiral njemu, IP pa postane tukaj nerelevanten. Še Diffie-Hellmana potegneš zraven, pa si zmagal. ;)

Ko bo hranjenje prometnih podatkov obvezno povsod, bo njegov edini učinek, da bo upočasnjeval promet in malenkost podaljšal čas do razkritja identitete, toda zmogljivosti super računalnikov napredujejo skokovito in par sekund gor ali dol ne bo pomenilo velike razlike.

Ko in če. Se pa da Tor zdizajnirat tudi drugače - daima namesto statičnega števila hopov dinamično število hopov, da se igra s timingom in onemogoča "sinhronizacijske napade", predvsem pa - če bi tor nenadoma začelo uporabljat 90% uproabnikov interneta, analiza prometnih podatkov nenadoma ni več mačji kašelj.

Tudi, če pustimo ob strani, da Tor že sedaj ne pomaga nič, če povsod limaš telefonsko številko, domač naslov ali mail v obliki ime.priimek@tvoj.isp, žal pa večina, ki stavi na cool faktor Tor-a, dela ravno to. Identifikacija je takrat šala mala.

Mislim, da ne razumeš kaj dela Tor. Pustimo ob strani web browsing in si oglejmo lažje razumljiv primer e-maila. Tor ne anonimizira tvoje identitete - ti se moraš svojemu mail strežniku predstavit z uporabniškim imenom in geslom. Tudi mail server se mora tebi ustrezno identificirati, da veš, da se ne dogaja MITM napad. Tako da tu anonimizacija ni niti potrebna, niti zaželjena.

Je pa s Torom zagotovljena anonimizacija pred prisluškovalcem in ISPjem, ki ne ve, kam si se povezal. In pred ISPjem mail serverja, ki ne ve kdo se je na mail server povezal (ve pa to - z ustrezno identifikacijo) le tvoj mail server.


Sicer pa - uvedba šifriranja in anonimizacije definitivno ni rešitev za probleme avtorskega prava. Vendar mene reševanje problema avtorskega prava v bistvu niti ne zanima kaj dosti (v tem primeru). Ta tehnologija pa je odličen pripomoček za reševanje problema zasebnosti. Copyright je samo priročen izgovor. >:D
sudo poweroff

Hardstyle ::

https://thepiratebay.org/

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tor omrežje pomaga Irancem v boju proti cenzuri in omejevanju komunikacij

Oddelek: Novice / Zasebnost
165342 (4564) Jst
»

Začenjajo se blokade The Pirate Baya (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
7210838 (7402) urban99
»

The Pirate Bay želi zašifrirati celoten internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5413107 (7998) PacificBlue
»

Pirate Bay uvaja SSL šifriranje

Oddelek: Novice / Zasebnost
296822 (4528) Looooooka
»

The Pirate Bay je ugasnila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
11319538 (14836) Soniux

Več podobnih tem