» »

The Pirate Bay želi zašifrirati celoten internet

1
2
»

redo ::

Tudi, če pustimo ob strani, da Tor že sedaj ne pomaga nič, če povsod limaš telefonsko številko, domač naslov ali mail v obliki ime.priimek@tvoj.isp, žal pa večina, ki stavi na cool faktor Tor-a, dela ravno to. Identifikacija je takrat šala mala.

Moje ime, telefonska številka in domač naslov so v imeniku, moj email naslov imajo očitno tudi že spamerji. Kako se s katerimkoli od teh podatkov identificiraš? Še uporabniško ime in geslo nista dovolj, za identifikacijo osebe, če na neki točki registracije ali uporabe ni bila izvedena resnična identifikacija.

Ko bo hranjenje prometnih podatkov obvezno povsod, bo njegov edini učinek, da bo upočasnjeval promet in malenkost podaljšal čas do razkritja identitete, toda zmogljivosti super računalnikov napredujejo skokovito in par sekund gor ali dol ne bo pomenilo velike razlike.

Misliš razkritje identitete računalnika ali osebe? Registrska številka še ne identificira voznika. Še toliko huje, ker ni nujno, da je sploh kdo sedel za računalnikom. Ob količini piratskih Oken, ki pridejo z računalnikom (vsaj do pred nekaj let, ko sem to vsaj malo spremljal), se temu niti nebi čudil.

Če bo potrebno za P2P uporabljati izključno od države požegnan SW, pa itak ne bo več kaj praskati z warezom čez P2P.

Pričakuješ, da se bo to zgodilo v bližnji prihodnosti? Bi rekel, da bi to z malo domišljije postala ena velika luknja v zakonu. Sploh pa je ta misel utopična. Samo količina piratskih kopij Oken namiguje na to. Lahko bi sicer trdil, da so od države požegnane.

Če bi bila identifikacija na internetu šala mala, potem nebi uporabljali ključev, certifikatov, ... Dvomim, da bi se recimo banka zadovoljila s podatkom, iz katerega priključka katerega ISP-ja (se pravi ime in priimek naročnika) promet prihaja. Seveda, so pa omenjeni podatki verjetno dovolj za zasego računalnika (v primeru prekrškov, ...), ampak od tu do osebe ni ravno trivialen skok. Poleg tega, da potem najdejo piratsko kopijo Oken, ki je prišla z računalnikom, kar se nekako zdi, da nikomur pri nas ni resnično v interesu (spet, vsaj dokler sem to bežno spremljal).

Wolfman ::

Se poplnoma strinjam. Kaj ljudi briga kaj delamo, če bo treba vse to sprejet bo internet propadel.
Že zaradi tega se splača stavkat :)

PacificBlue ::

Kdaj bo pa piratebay končno dosegljiv?..se mi zdi, da to traja že kr dolgo..

Hardstyle ::

Meni je piratebay dosegljiv. Za varno povezavo pa si poglej njihov forum na suprbay.

PacificBlue ::

Hm sem probal z opero 9.5 beta z opero 9.51, z firefox 3 in z ie 7 pa nič od tega ne dela oziroma strani ne naloži..pa tudi na suprbayu poročajo nekateri da jim stvar ne dela..bo treba zgleda še mal počakat.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tor omrežje pomaga Irancem v boju proti cenzuri in omejevanju komunikacij

Oddelek: Novice / Zasebnost
165369 (4591) Jst
»

Začenjajo se blokade The Pirate Baya (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
7210882 (7446) urban99
»

The Pirate Bay želi zašifrirati celoten internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5413143 (8034) PacificBlue
»

Pirate Bay uvaja SSL šifriranje

Oddelek: Novice / Zasebnost
296835 (4541) Looooooka
»

The Pirate Bay je ugasnila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
11319602 (14900) Soniux

Več podobnih tem