» »

Kam bo odletel škrjanček?

1
2
3

ahac ::

Možna posledica je prenehanje nerentabilnega širjenja po podeželskih in manj dostopnih, redkeje poseljenih pokrajinah.


Jah.. če bo država hotela, da se širi tam kjer ni rentabilno bo pač subvencionirala (kar v bistvu počne že sedaj z Telekomom) tistega, ki bo šel v to.. pol je pa vseen če je to Telekom, T2 al pa kdo tretji.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

OChack ::

telekom ma z državo in EU pogodbo da bo do nevemkdaj omogoču širokopasovni internet v 90 al 95% področjih z manšo naseljenostjo (vasi...) zato tud ma wimax.......
Int€l inside, IDIOT Outside

sidd ::

Mah zadnji čas da se telekom malo sčisti. Imamo dovolj konkurence, da se telekom ne bo mogel poigravati z uporabniki. Sicer pa we'll see..
no idea for signature
signed
I

poweroff ::

Večina privatiziranih podjetij je bolj uspešnih kot pa je bila takrat, ko so bila v državnih rokah.
Posledično nam privatizirana podjetja prinesejo več davkov.


Kot npr. Aktiva Group? (naj spomnim: po privatizaciji so se lastniki umaknili v tujino - London in Nizozemsko in davke plačujejo tam. Razlog so seveda nižje obdavčitve v tujini. Hočem le reči, da več davkov ne velja nujno vedno.)
sudo poweroff

WarpedGone ::

>> Razlog so seveda nižje obdavčitve v tujini.

Ko pa kdo pri nas omeni znižanje davkov:

... Bogati bodo še bogatejši, revni pa še revnejši!
... Delavci bojo finaciral bogataše!
... razslojevanje družbe!
... edino pravično je, da več kot imaš tolikokrat več ti vzamemo!

In podobne kozlarije. Kapital je najbol mobilna reč na svetu. Ampak tega Semolič noče skapirat.
Zbogom in hvala za vse ribe

poweroff ::

No, po davčni reformi se kapital čudežno ni pričel vračati v Slovenijo. Aktiva je še vedno v Londonu. Le kako to?
sudo poweroff

borchi ::

> ko pa kdo pri nas omeni znižanje davkov:

In kolker se jaz spomnem je bilo v sloveniji predlagano ravno znižanje tistih davkov, ki jih plačujejo bogati in povišanje tistih davkov, ki jih pretežno (relativno gledano) plačujejo revni. Zakaj je potrebno povišati ddv, če pa bo kapital hipoma navalil na slovenijo in bo tukaj s takšnim veseljem plačeval davke?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

borchi ::

> No, po davčni reformi se kapital čudežno ni pričel vračati v Slovenijo.

katera davčna reforma že... :|
l'jga

Senitel ::

-politika, podobna T2, boj za mestna jedra. Možna posledica je prenehanje nerentabilnega širjenja po podeželskih in manj dostopnih, redkeje poseljenih pokrajinah.
Se pravi, da je moja prognoza v prid tistih, ki dostop do spleta že imajo, manj pa tistim, ki ga še nimajo; utegne se zgoditi, da ga še dolgo ne bodo imeli.

Pozabljaš seveda, da je tudi Telekom ob pričetku ADSL-ja pokril samo mesta, da tudi pri sedanjih nadgradnjah VDSL2 gre samo za nadgradnje v večjih naseljih in da bo optika (Telekomova) še več let izključno v domeni mest (po možnosti tam kjer ima T-2 že svojo optiko).
Telekom se sedaj že leta in leta z zelo težkim srcem širi po podeželju (itak minimalno), pa še to gre zgolj za občasno postavljanje novih central. To da je "last mile" infrastruktura zanič ali je sploh ni jih v bistvu ne zanima.
In s tem, da bom še nekaj let pri meni doma možen samo dial up, sem se sprijaznil še preden sem sploh začel resno razmišljati o prodaji Telekoma... Mislim stvari praktično ne morejo stati slabše kot stojijo. Edino upanje, da se kaj stori glede tega je recimo razpis "gradnja in vzdrževanje širokopasovnih omrežij," ki je trenutno itak bil preklican...
Skratka nacionalnega operaterja ni nikoli zanimalo podeželje, torej kaj se lahko glede tega poslabša, ko preide v privatne vode?
Še najbolje, da se pač preselim v kakšno državo, kjer do takih bedarij ne prihaja... :\

Matheeew ::

Večina privatiziranih podjetij je bolj uspešnih kot pa je bila takrat, ko so bila v državnih rokah.


Se strinjam.

Si pa pozabil, da tuja podjetja rada delajo take in drugačne transfere v matično državo, kar posledično pripelje do manjšega dobička (s tem davkov) v tuji državi in večjega v matični.

Vsekakor je tukaj ok, da država obdrži večino. Upam pa, da bo ta privatizacija dejansko prepihala Telekom.

@senitel: ali nima telekom vdsl2 na večini central? Za upati, da se bo z Wimax-om tudi zate našel širokopasovni dostop...

EDIT: urejen citat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matheeew ()

kronik ::

Senitel: kaj pa ste cakali, da vam drugi zgradijo omrezje. Pri nas so vascani sami zgradili kablesko omrezje in sedaj imamo internet vsi. (Je pa res, da je danes kaj takega nemogoce pomoje)

Senitel ::

Matheeew: Ma kaki ma Telekom VDSL2 na večini central... So centrale, ki še vedno nimajo ADSL2+ (samo ADSL), verjetno obstajajo tudi centrale, ki še danes sploh nimajo DSLAM-ov. WiMAX je pa tudi sranje, ker Slovenija je hočeš nočeš hribovita država z relativno dobro pokritostjo z xDSL. Imamo pa neskončno večjih in manjših žepov v stilu "moj sosed ma lahko ADSL jaz pa ne," kar te pripelje do tega da potrebuješ ogromno WiMAX baznih postaj. Sedajle me ni doma in ne morem pogledat ene Telekomove prezentacije, ampak se mi zdi da govorijo o nekje 100 lokacijah za WiMAX. Samo za naš kraj bi potrebovali ene 3... In tako prideš do tega, da je itak cene postaviti kabelsko omrežje.

kronik: Se strinjam. Švedi so to že davno pogruntal... Samo kaj misliš koliko je slovenskih občin, ki so se lotile česa takega? Oziroma koliko občin ima sploh finančne zmožnosti se lotit česa takega? Saj pri nas bi tudi marsikdo sam potegnil kabel do hrbtenice. Jaz jim komot potegnem tiste 100m optike zaključke naj si pa sami naredijo. Samo kaj, ko še vedno mora Telekom pripeljat gor DSLAM (ali DSLAM, ki omogoča tudi optiko) in tega oni očitno ne bojo šli delat za enega naročnika, niti ne bojo tega šli delat za 10 naročnikov, niti za 35... :\ Kabelski operaterjem pa 30km od glavnega mesta itak dol visi.

balocom ::

Brez skrbi bot, najde se centrala brez DSLAM-a v mestu>:D .... ...ja tako je pri nas. Če hočeš net:
a.)Telemach
b.)Čakaš na Gratel
c.) Veze in Poznastva in te nekako prek proste parice priklučjo na glavno centrlo v NM, smao kaj ko je to pol takoj 2km kabla več:D

Pa ziher ni edina
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Senitel ::

No saj to, kar je balcom napisal, je pa bistvo problema s Telekomom... Leta 2007 ima Telekom še vedno približno 1/3 svojih priključkov izvedenih preko PCM in tako avtomatsko izpadejo iz xDSL. :\ In to je pač to kar se je Matjaž Janša zavadal, ko je rekel, da bi bil zelo presenečen če bi kateri kupec ponudil več kot 500€ za delnico... Katerega koli kupca čakajo sami križi in težave ter drage investicije, ki jih bo pa tako ali tako izvajal samo tam kjer bo to nujno (torej tam kjer se bo začel T-2 šopiriti). :\

borchi ::

> in to je pač to kar se je matjaž janša zavadal, ko je rekel, da bi bil zelo presenečen če bi kateri kupec ponudil več kot 500€ za delnico...

?! Mi lahko kdo pove v čem je logika, da nekdo, ki je v službi države/vlade, daje take izjave pred prodajo telekoma?! Koga skrbi, da bi bile delnice prodane drago?!
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Senitel ::

Ja država je naročila tudi cenitev podjetja ane, in ta cenitev lahko ugotovi tudi to, da je Telekom vreden manj kot kaže trenutno stanje na borzi (ki je IMO samo napihnjeno ker vsi že dolgo časa vedo, da se bo firma prodajala).

borchi ::

> Ja država je naročila tudi cenitev podjetja ane, in ta cenitev lahko ugotovi tudi to, da je Telekom vreden manj kot kaže trenutno stanje na borzi

Torej se je vlada odločila, da ni dobro, da je Telekom prodan po najboljši ceni, ampak po neki ceni, ki si jo je pravzaprav sama zmislila (cena je zelo odvisna od tega katero podjetje dela cenitev in koliko "kvalitetni" so podatki, ki so temu podjetju, ki dela cenitev, dostopni)?! Vlada tudi misli, da cena delice na borzi ne odraža prave cene podjetja? Spet se v vladi nekdo dela, da je pametnejši kot vsi drugi skupaj?

> ki je IMO samo napihnjeno ker vsi že dolgo časa vedo, da se bo firma prodajala

Država prodaja SVOJ delež v Telekomu. Kakšno vezo ima cena delnice na borzi s to prodajo?!

btw, gzibret, a si zdej srečen? zadnje dni velike začetice, jutri pa vejice? samo moje?
l'jga

Senitel ::

Telekom bo moral bit prodan, sicer bodo v evropski komisiji popenili... Lahko bi to storili že davno, pa nismo. Eno je cenitev podjetja, ki jo je naročila vlada, drugo je ocena vrednosti podjetja, ki jo bodo določili kupci (in si lahko brezskrbi, da ne bodo kupili Telekoma brez temeljitega pregleda v lastni režiji).
Glede na dogajanje je pač očitno, da je malo verjetno, da bo vladi uspelo prodati svoj delež v Telekomu po ceni 500€ ali več za delnico. To ima veze cena delnice z to prodajo! Vlada lahko hoče tudi 600€ za delnico, če hoče (in bo to "najboljša" cena), ampak če ne bo kupca smo spet back to square one.

Avby ::

Meče pa senco suma na to vlado da ni korektna tudi njeno predhodno delovanje v primeru SIJ in drugih majnših projektih? Torej a je to najbolj sposobna vlada in je tako dobro da se v njeni režiji in pod njenimi pogoji in gledanju na stvari razproda vse?

Pa tudi razni odmevni projekti katerih se je lotila ta vlada, kot so ameriško megazabavišče, ruski energetski posli... Ti so po besedah vlade bili edini pravi in nesporni pa se je kmalu pokazalo da ni vse zlato, kar se sveti. Ne rečem da bi kakšna druga vlada zmogla bolje. Ampak treba se je vprašati a ta vlada glede na pretekle lapsuse deluje dovolj dobro da se lahko počutimo varni?

Izjava kjer so sami šli zbijati vrednost Telekoma, češ da ni toliko vreden in pa načrtovana prodaja mimo borze pa seveda pokaže da je v ozadju marsikaj in vsekakor da so posli vse prej kot čisti. Začetek prodaje zato označujem kot negativen in slab.

borchi ::

> to ima veze cena delnice s to prodajo!

Še enkrat, kakšno vezo ima cena delnice na borzi z odprodajo deleža v telekomu?! Vlada lahko reče, da ne bo prodala tudi po neki ceni, ki nima veze s ceno na borzi, npr. Da ne bo prodala za manj kot 1000 eur.

Če pa hočejo/morajo prodati, potem bodo prodali najboljšemu ponudniku. Nima veze ali bo to 600 ali 400 eur. Najboljši ponudnik bo prava izbira.

Jaz vem kaj skrbi m. Janšo. Ampak sedaj je drugače kot pa v mahinaciji z mercatorjem. Tam so prodajali pod mizo, brez prevzemne premije itd. Sedaj pa janša brezveze pripravlja opravičilo v primeru, da bi bila prodaja sklenjena pod ceno delnice, ki je na borzi. Kar je tudi jasen signal (brez da razvijam teorije zarote >:D ) vsem ponudnikom, da vlada ne bo postavila nekega praga za ceno.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Avby ::

No pa da še rečemu bobu bob.

Izjava je bila špekulacija.

borchi ::

špekulacija :-)

Direktor direktorata za elektronske komunikacije na gospodarskem ministrstvu Matjaž Janša je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal, da bi ga vrednotenje deleža Telekoma, ki bi pokazalo takšno ceno, kot je na borzi, ali višjo, izredno presenetilo. Kot je pojasnil, sicer pričakujejo, da bodo ponudniki vseeno pripravljeni ponuditi višjo ceno, glede na to, da gre za enega zadnjih podjetij v Evropi, ki se prodaja na tem področju.

pa niti ni take vročine zadnje čase, da bi se človeku skisalo...
l'jga

aljazh ::

Posledica Janševe izjave: Delnice telekoma v enem dnevu izgubile 5%.

Luka Percic ::

Sej če ima prav, so izgubili manj, kot bi ob morebitnem napihovanju.

borchi ::

Aljazh, zanimiv link. Janša pričakuje cenitev nižjo, kot je borzna.

A to on kot ljubiteljski analitik al se samo z insajderskimi informacijami "hvali"? Največja ironija pa je, da je bajuk (človek, ki je že enkrat sesu borzo) baje zahteval pojasnila zaradi takšnih tumastih izjav. :\

> sej če ima prav, so izgubili manj, kot bi ob morebitnem napihovanju.

Prvič slišim, da je pametno prodajat avto z naprej navitimi kilometri...
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

borchi ::

> bajuk (človek, ki je že enkrat sesu borzo)

Groza! Ravnokar sem se zavedel, da jim je uspelo isto kot je takrat bajuku. Je mogoče, da so male delničarje spet nategnili, da so poceni prodali delnice?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

BozidarB ::

Mene bo kap.. Cimprej grem prodat te delnice.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Avby ::

Saj sem pa rekel.

Špekulacije.

Luka Percic ::

Mah, to je borza, kjer lahko vsaka izjava vpliva.
In to delničarji vedo.
Tisti ki špekulirajo, pač takoj prodajajo. Tisti ki vlagajo dolgoročno, pa jih dnevni padci ne brigajo.
Da bi pa morali zdej vsi držat govec, da se delnice nebojo kaj zanikale, pa je bluz.

Avby ::

Dejstvo pa je le eno. Da tukaj dognali ne bomo zakaj so bile izrečene te besede in čemu so služile. Je pa se videlo danes, da se Janša zaveda tega kaj je storil. Bil je dokaj trd - z drugimi besedami "vidno posran" v dajanju izjav. Stroka z vseh strani je pa tudi se burno odzvala na vse skupaj. Z začudenjem, neodobravanjem in tudi kakšna dokaj krepka je padla.

To je pač kot partija šaha. Tisti ki premika figure je pač žrtvoval enega kmeta - (Janšo) v tej svoji igri saj namerava s tem vrjetno prodreti globje na drugo stran šahovnice in priigrati partijo sebi v prid.

borchi ::

> da bi pa morali zdej vsi držat govec, da se delnice nebojo kaj zanikale, pa je bluz.

Ti bluziš, da te je kar težko poslušat, resno. Vlada mora delat vse, da bo čim dražje prodala telekom. To se ne dela tako, da se ven daje informacije kako malo vreden je telekom.

Tole me malo spominja na temo o aferi gaspari. Le-ta je v hiši (pod oznako interno in zaupno) delal razne možne scenarije. Pač, standard, če si resen, boš imel preštudirane različne varjante. Desničarji tipa luka veliki so ga obtožili narodne izdaje. Me zanima če je luka veliki res "veliki" in ga je tolk v hlačah, da si bo upal tule prilepit bedarije, ki jih je pisal v tisti temi. Drugače jih bom poiskal jaz. Samo kot primer travestije, ki se jo gredo taki ljudje.

V primeru janše je pa seveda popolnoma drugače. Človek ima baje pravico blebetat kar hoče, ni važno če gre nekaj miljonov v maloro...
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Luka Percic ::

borchi;
Obupno obupano zveniš.
Lahko greš brat, pa limaš, me ni ničesar sram.
Pravzaprav, daj naredi to, da bodo drugi vidle kako nizko se obnašaš- prvo napadaš, potem iščeš razlog zakaj napad..

vlada mora delat vse, da bo čim dražje prodala telekom.


To pa itak- le nevem kako naj bi njegova izjava to natančno naredila.
Kot zgleda bodo prodali najvišjemu ponudniku, v večjih, mogoče enem kosu.
Če bi vse butnili na borzo, bi cena padla, ker bi bila ponudba delnic (pre) velika. Zato tudi ni nič čudnega, če bo ponudba pod trenutno ceno na borzi. Pač glede na oceno (majo velike firme svoje interne cenitve). Da bi pa strateški kupci kaj dali na Janševo izjavo...
Heh, tako neumni pa spet niso..

Najbrž ni bilo pametno da kaj reče, ampak panike pa imo tudi ni.

borchi ::

> Pravzaprav, daj naredi to, da bodo drugi vidle kako nizko se obnašaš- prvo napadaš, potem iščeš razlog zakaj napad..

sicer se ne hvalim s tem kako dober je moj spomin, čisto čorav pa tudi nisem.... tvoja izjava o tem o čem državni funkcionarji lahko in ne smejo bluziti:

Jst se spomnim kako je gasparu tako počes nasprotoval enotni davčni stopnji.
IMO si človek na taki funkciji tega nebi smel privoščit.
Sej bojda ni politik, je strokovnjak!

Da me nebo kdo narobe razumu- o enotni si lahko misli karkoli hoče. Ampak predpostavljamo da bi bila le ta sprejeta, on pa bi svaril pred nestabilnostjo- take stvari odvračajo tuje vlagatelje in IMO niso zaželjene.


torej nek državni funkcionar ne sme bluzit, drugi pa lahko?! s tem, da bluzenje prvega (gasparija) nima direktne povezave z njegovo funkcijo, bluzenje drugega (janša) pa ima.

btw, ne razumem pa kje sem te napadal?

> Če bi vse butnili na borzo, bi cena padla, ker bi bila ponudba delnic (pre) velika. Zato tudi ni nič čudnega, če bo ponudba pod trenutno ceno na borzi. Pač glede na oceno (majo velike firme svoje interne cenitve). Da bi pa strateški kupci kaj dali na Janševo izjavo...

zato pa sem rekel (v debati s sentinelom), da pri tej prodaji cena delnice nima veze. izjave janše pa nikakor ne pripomorejo pogajalski poziciji vlade pri prodaji telekoma, stabilnosti plitkega borznega trga v sloveniji (sploh pa ne v tem trenutku, ko je začel po vsem svetu lomastit medved)...
l'jga

borchi ::

malo off-topic:

> Ampak predpostavljamo da bi bila le ta sprejeta, on pa bi svaril pred nestabilnostjo- take stvari odvračajo tuje vlagatelje in IMO niso zaželjene.

sej vem, da si samo hipotetično govoril. tole je pa IRL:

sedanji guverner pa lahko svari pred nestabilnostjo?

zakaj nihče ne napada sedanjega guvernerja m. kranjca? če pa ja vnaša preprah na finančne trge?!

zato, ker nima naše glupe "desnice" za nasprotnika. kranjec pač analizira stanje in razgrne kakšni so možni scenariji. sicer to naredi pač veliko bolj javno, kot npr. gaspari, ampak nič hudega.

zato se tudi m. janši ne sme očitat manjše "korekcije" borze, ki jo je s svojim insajderstvom povzročil, mu pa mora nekdo razložit kako se je treba obnašat ko pelješ kravco na semenj... čimprej, ker glede na izjave še vedno misli, da ga ni usral.

edit: typo
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

aljazh ::

Hmm... izgleda, da je Janša konkretno zaj**** z izjavami glede vrednosti TS. Ob pol dveh je namreč sklicana tiskovka, na kateri bosta on in minister za gospodarstvo Vizjak "predstavila pričakovanja države v zvezi s prodajo dela deleža Republike Slovenije v družbi Telekom Slovenije, d. d."

BozidarB ::

a pa ste opazil da so sle vceraj vse delnice na brozi dol. tudi krka 3%, merkator 2% itd. cist vse je slo dol. ;(

poweroff ::

Zaradi izjave Janše? :P
sudo poweroff

Luka Percic ::

Prej ali slej bi šlo- je pač prej.

Borchi, Gasparijeva izjava o EDS je bila osebna in ne plod izračunov.

izjave janše pa nikakor ne pripomorejo pogajalski poziciji vlade pri prodaji telekoma

Pripomorejo ne, ampak osebno nevidim kako škodijo.
Vlagatelji se pa itak odzivajo nak vsak drek. Odvisno od tega kdo je izvoljen recimo- a naj zdej tiste ki so izvoljeni tudi obtožimo rušenja finančbih trgov?
A nej podjetje ne objavi rezultatov, zato da nebo padca?..
Lepo pa da si povedal, da cena delnice nima veze pri tej prodaji.
Iz tega logično sledi da janševa izjava ni znižala vrednosti deleža.
Vseeno je bila najbrž nepotrebna..

Mogoče je celo pomagala, da se ni cena delnice nerealno napihnila, kajti potem bi sledil še večji šok.
V glavnem- če je imel prav, imo ni povzročil škode.

btw, ne razumem pa kje sem te napadal?

Hm -me obtožil da sem razglasil gasparija za narodnega izdajalca?
Boš pokazal kje?

borchi ::

> Borchi, Gasparijeva izjava o EDS je bila osebna in ne plod izračunov.

torej gaspari ne sme imeti niti osebnega mnenja? ker če bi bila izjava izrečena na osnovi izračunov, bi bilo pa vse v najlepšem redu, ane? (pa pustimo ob strani dejstvo, da nas je tukajle nekaj prav nestrpno čakalo vladne izračune o posledicah EDS; gaspari bi bolj težko naredil izračune, če pa se vlada ni izjasnila niti o tem kolikšna bi bila EDS, kaj šele o kakšnih podrobnostih...)

zanimivo je, da ko pa gaspari naredi kakšne študije in preigrava scenarije pa spet ni vredu?! mi lahko poveš po kakšnem kriteriju se ti potem odločaš o tem? se mi zdi, da bolj malo daš na konsistentnost.

> Boš pokazal kje?

sem ti že pokazal. in pravzaprav sem tam govoril o desničarjih tipa luka veliki. to so taki tipi, ki papagajsko ponavljajo bedarije za drugimi "desničarji" tipa tanko, sok, bajuk... torej ne jemat preveč osebno. če pa si razumel kot oseben napad, se ti pa tukajle opravičujem.
l'jga

Luka Percic ::

zanimivo je, da ko pa gaspari naredi kakšne študije in preigrava scenarije pa spet ni vredu?! mi lahko poveš po kakšnem kriteriju se ti potem odločaš o tem? se mi zdi, da bolj malo daš na konsistentnost.


Kaj blodiš?
Kje sem jazt kritiziral njegove scenarije?!
KJE?

in pravzaprav sem tam govoril o desničarjih tipa luka veliki.

Tvoji tipi so čisto odpovedali.
Saj z njimi vlečeš čisto napačne predpostavke.


torej ne jemat preveč osebno

Saj ne jemljem preveč osebno- natanko toliko osebno, kot je uporaba mojega osebnega nicka v tvojih trditvah.

Zdej pa nehaj z svojimi frustracijami z desničarji, pa se opraviči, če si se pač zmotu.

borchi ::

> Kje sem jazt kritiziral njegove scenarije?! KJE?

tule

Ampak predpostavljamo da bi bila le ta sprejeta, on pa bi svaril pred nestabilnostjo- take stvari odvračajo tuje vlagatelje in IMO niso zaželjene.

sedajle ko to berem, je možnost, da si tudi v off-topic (brez da bi to povedal) bluzil samo o tem, da se gaspariju eds osebno ne zdi ok. ampak, ker si v temi, ki je nastala zaradi tega ker so mu SDSovci očitali analize v katerih je prišel do ugotovitve, da so določeni scenariji nestabilni, očital (seveda na hipotetičnem primeru, da lahko lažje oblajaš) gaspariju izjave, ki naj ne bi bile zaželjene. niso zaželjene?! bha, kakšna farsa, v tem trenutku kranjec razlaga take, da sem mislil, da ga boš najmanj na križ prbil.

> Zdej pa nehaj z svojimi frustracijami z desničarji, pa se opraviči, če si se pač zmotu.

tele "desničarje" je pač treba vsake tolk cajta spomnat, kaj je desnica. sicer pa si TI v tole temo privlekel politiko. a ti naj citiram tvoj post o prejšnjih elitah, "naših" in "vaših"...?
l'jga

Daedalus ::

Kakorkoli obrneš, je precej debilno javno razglašat, da si pripravljen nekaj prodat pod trenutno ceno. Sam očitno to našim vođam še ni potegnilo. Al pa majo že kak dogovor s kom, pa je treba ceno malo "popravit."
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

> Al pa majo že kak dogovor s kom, pa je treba ceno malo "popravit."

gremo stavit, da bo na razpisu zmagal ponudnik po drugi ponujeni varjanti. kar pomeni, da se ne bo gledalo samo najvišjo ponujeno ceno. tako bodo lahko upravičili izbiro ponudnika, ki ni ponudil najvišje cene, preostalih par let bodo pa še malo mešali meglo.

oz. če parafraziram janšo, skoraj prepričan sem, da bo tako, pričakujem pa da je mogoče, da bo tudi drugače... :D
l'jga

Avby ::

Da več možnih scenarijev je. Možen je tudi ta če že ugibamo.

Izjava se izreče namerno in načrtovano. Drug dan ob pričakovanem padcu cen se delnice kupijo ceneje. Lahko tudi večja količina. Nato se pa prodajo, ko pride do tega po višji ceni ki je dejansko v ozadju predvidena in vrjetna. Ni slab dobiček to za 1 dan dela? Tako nekaj za ob strani. Za fuš?

Edit: Je pa ta varianta preverljiva in sicer treba je samo pogledati promet ki se je odvil neposredno po tej izjavi. In če najdeš kakšno anomalijo si našel v bistvu ozadje ki se ne more prikriti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

borchi ::

> Nato se pa prodajo, ko pride do tega po višji ceni ki je dejansko v ozadju predvidena in vrjetna. Ni slab dobiček to za 1 dan dela? Tako nekaj za ob strani. Za fuš?

ja, očitno ni hotela borza sama dovolj past zaradi finančne krize v USA. je blo treba še mal pomagat. sem že povedal, je lani bajuk isto naredil, ko so ga "mediji narobe razumeli". mali so prodajali, veliki kupovali.

ampak jaz ne bi tega pripisal zlobi, bolj nesposobnosti. včasih pa tudi kakšna "honest mistake" vmes, pa maš slovenijo... :|
l'jga

Avby ::

Jaz pa se z zadnjim delom tvoje izjave ravno nekak preveč ne strinjam. In sicer mislim da ta Vlada dela očitne in vidne napake ki so dostikrat bržkone namerne.. In nebi me presenetlo če je to ena od njih.

Oziroma za interese ljudi ki jih zastopa seveda to ni napaka in tiste ki to plasirajo. Pač z vidika nekoga ki ni preveč opredeljen in opazuje in vrednoti kaj se dogaja in če je legitimno in pravično oziroma celo legalno.

aljazh ::

Samo toliko, preden se razvijejo še kakšne teorije zarote. Janša po moje ni imel namena tega povedati. Kajti do tiste izjave je prišlo šele ob koncu tiskovke, ko ga je več novinarjev zbombardiralo z vprašanji, za koliko naj bi se prodal Telekom.

Avby ::

Potem pa že.

poweroff ::

Se pravi je malce nevešč javnega nastopanja. Drugače pa mislim, da nekako ve kaj dela.
sudo poweroff

Daedalus ::

Sam tale naša vlada pa res deluje usklajeno. Tole pa pravi Vizjak. Komedija:D

Sami sebi so največja opozicija, ni kaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kaj se dogaja v Sloveniji?

Oddelek: Problemi človeštva
354295 (3290) mailer

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58766366 (54759) Gandalfar
»

Kam bo odletel škrjanček? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
10010817 (7736) borchi
»

SiOL se bo pripojil k Telekomu (zgodovina se ponavlja)

Oddelek: Omrežja in internet
294116 (2981) Cokolesnik
»

Keeps coming back...Mercator (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
896719 (4684) upirna

Več podobnih tem