» »

Totedensko dogajanje v Kiberpipi

Totedensko dogajanje v Kiberpipi

Slo-Tech - V torek, 22. maja, na Pipinem odprtem terminu predava Boštjan Janežič. Povedal vam bo vse, kar morate vedeti o fižičnem ožičevanju. Ogledali si bomo, kako se lotimo priprave in izvedbe fizične povezave računalnikov v omrežje, kakšne pasti nas čakajo pri tem in kako se jim izognemo. Seveda bomo skupaj zavihali rokave in tudi v živo naredili ter preizkusili testno omrežje.

V sredo, 23. maja, pa vabimo na Spletne urice, kjer bo potekalo predavanje in splavitev nove spletne storitve RTV Slovenija - Odprti kopOdprti kop bo nudil besedila televizijskih oddaj samodejno stkana z videi. Video vsebine RTV Slovenija bo mogoče najti v iskalnikih kot sta Google in Najdi.si. Možno bo predvajanje posameznih odsekov videa (nič več iskanja z drsnikom) in citiranje videov v blogih točno na tisti sekundi, kjer je izjava, ki jo želi bloger(ka) komentirati.

Kontekstualne vsebine in še mnogo več... Predava Andraž Tori, avtor sistema (tu bolj znan kot minmax). Vabljeni!

3 komentarji

bzp ::

Odprti kop se sliš prov zanimivo in uporabno, če bo dobro deloval pa vsekakor pohvale. minmax povej ko zadeva zalaufa (javno).

G-man ::

To bo še zanimivo... Vse pohvale Andražu!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

stekar ::

Zadevo sem imel možnost potestirati in lahko rečem, da ima velik potencial...ponuja namreč novo, inovativno spremljanje video posnetkov.
Osebno mi je najbolj kul, da lahko tekst oddaje preletim na hitro in si ogledam samo dolocene izseke oddaje, ki me zanimajo. Povezave pojmov na wikipedijo in moznost citiranje teksta na lastne spletne strani so bonus in pomenijo nove moznosti sirjenja in mrezenja idej. In za vse to skrbi avtomatika algoritmov. Pohvalno!

Edino vprasanje, ki si ga zastavljam je, kako bo odprti kop deloval na drugih multimedijskih in video portalih. Se pustim presenetit...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odprti kop - crossmedia

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
183793 (964) PaX_MaN
»

Google Earth

Oddelek: Loža
51048 (947) krucymucy
»

Resnična resničnost!

Oddelek: Novice / RTV Slo
94133 (2746) MrStein
»

Slovensko podjetje Zemanta se je na Seedcampu uvrstilo med šest najinovativnejših (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
758644 (6371) Daedalus

Več podobnih tem