»

Pipin odprti termin in Spletne urice v tem tednu

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kako dobiti boljše delo v IT-ju? Na trgu obstaja množica podjetij in vsako od teh išče IT-jevce. Boljši položaji v IT-ju navadno niso objavljeni v časopisih ali na internetu. Ta delovna mesta zapolnijo kandidati, ki jih podjetja sama najdejo in kandidati, ki so dovolj proaktivni, da sami kontaktirajo podjetje. Ko ima podjetje primerno mesto zanje, jih običajno tudi zaposli. Na Pipinem odprtem terminu v torek, 22. aprila ob 19h v Kiberpipi boste izvedeli, kako lahko stopite v stik z najbolj zaželenimi delodajalci, tako da se boste lahko potegovali za tista boljša delovna mesta, še preden bodo javno objavljena in se bo zanje zagreblo pol slovenskih IT-jevcev. Predava Gorazd Prah, strokovni sodelavec v marketingu podjetja Moje delo d.o.o.

Na Spletnih uricah v sredo, 23.4. ob 19h bo beseda tekla o konferenci Future of Web Design (FWOD), ki...

1 komentar

Slovensko podjetje Zemanta se je na Seedcampu uvrstilo med šest najinovativnejših

Slo-Tech - Seedcamp je skupni projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". Projekt vzbuja izjemno zanimanje, na natečaj se prijavilo 268 podjetij iz vse Evrope in sveta. Naslednji teden bo 20 najbolj inovativnih predstavilo svoje produkte strokovnjakom iz podjetij kot so Google, Microsoft, Oracle, Blackberry, ...



Nekaj dni nazaj, pa je bilo izbranih šest najbolj inovativnih. Med njimi je tudi slovensko podjetje Zemanta, med ustanovitelji katerega je tudi pisec novic na Slo-Techu in voditelj Resnične resničnosti Andraž Tori. Podjetje je predstavilo storitev samodejnega bogatenja in povezovanja spletnih vsebin, prvo implementacijo tehnologije pa že uporablja na RTV Slovenija in je znana kot Odprti kop.

...

75 komentarjev

Odprti kop - crossmedia

Slo-Tech - V Sloveniji smo včeraj doživeli splavitev spletne storitve, ki se uvršča v mednarodni vrh crossmedia sistemov. Odprti kop bo odslej omogočal, da bomo vsebine RTV Slovenija lahko gledali prepleteno.



Na primer: stvari izrečene v Hribarju, Resnični resničnosti, Mednarodnih obzorjih in večini drugih domačih oddajah TV Slovenija bo mogoče najti na Googlu, Najdi.si in drugod ter z nekaj kliki predvajati video točno na odseku, ki ga iščete. Hkrati bo ponujeno orodje, ki bo uporabnikom (predvsem blogerjem) omogočalo enostavno citiranje video vsebin RTV Slovenija. Hkrati so vsebine povezane še v Wikipedijo in z drugimi novicami RTV Slovenija (s pametnimi algoritmi).

Na voljo je videoposnetek...

18 komentarjev

Totedensko dogajanje v Kiberpipi

Slo-Tech - V torek, 22. maja, na Pipinem odprtem terminu predava Boštjan Janežič. Povedal vam bo vse, kar morate vedeti o fižičnem ožičevanju. Ogledali si bomo, kako se lotimo priprave in izvedbe fizične povezave računalnikov v omrežje, kakšne pasti nas čakajo pri tem in kako se jim izognemo. Seveda bomo skupaj zavihali rokave in tudi v živo naredili ter preizkusili testno omrežje.

V sredo, 23. maja, pa vabimo na Spletne urice, kjer bo potekalo predavanje in splavitev nove spletne storitve RTV Slovenija - Odprti kopOdprti kop bo nudil besedila televizijskih oddaj samodejno stkana z videi. Video vsebine RTV Slovenija bo mogoče najti v iskalnikih kot sta Google in Najdi.si. Možno bo predvajanje posameznih...

3 komentarji

Spletne urice: Delavnica praktične rabe AJAX

Slo-Tech - V sredo 26.4 in 3.5 vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice, kjer bo potekala delavnica o Praktični rabi tehnologije AJAX.

Zadnji aprilski in prvi majski termin bosta nekoliko drugačna, saj bosta potekala v obliki delavnice. Na njej si bomo pobližje pogledali nevsiljivo uporabo AJAXa za potrebe pridobivanja podatkov z različnih spletnih servisov (flickr, yahoo, marela).

Delavnici bosta vodila Marko Samastur in Marko Mrdjenovič, ki že kar nekaj let ustvarjata na področju razvoja spletnih vmesnikov. Po delavnici bo sledila debata.

Ker je število mest omejeno, se je potrebno za sodelovanje prijaviti na e-poštni naslov web@zen.si. Obisk prvega termina je pogoj za udeležbo na drugem.

5 komentarjev