» »

Francija odprla internetno stran z dokumentacijo o NLP

Francija odprla internetno stran z dokumentacijo o NLP

Večer - Francija je postala prva država, ki je svojo dokumentacijo o pojavih neznanih letečih predmetov (NLP) v celoti objavila na internetu.

Internetna stran, ki bo tudi sproti ažurirana, vsebuje zapiske o več, kot 1600 primerov opažanj NLP. V spletnem arhivu lahko uporabniki najdejo zapise od nepomembnih pripovedovanj do natančnih opisov in celo za znanstvenike težko pojasnljivih primerov.

Izmed več kot 1600 datotekami jih skoraj 25 odstotkov spada v razred D, kar pomeni, da primeri vsebujejo, kljub verodostojnim pričam in vsem informacijam, ki so na voljo, še vedno nekaj nepojasnljivega. Približno 10 odstotkov primerov, ki so objavljeni na internetni strani, preiskuje tudi francoska vesoljska agencija CNES.

Internetna povezava, ki je sicer zelo dobro organizirana in vsebuje tudi kopije policijskih zapiskov, se zaradi velikega obiska sesula le nekaj ur po odprtju.


40 komentarjev

christooss ::

Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

Luka Percic ::

Upam da pri nas ne kurijo davkoplačevalskega denarja za take neumnosti.

stalker ::

/offtopic:
>>Upam da pri nas ne kurijo davkoplačevalskega denarja za take neumnosti.

Kje pa, kurijo ga za še večje neumnosti: zakaj zaboga pošiljajo vojake na kosovo OKOLI grčije???
/ontopic

Zelo zanimivo, tudi sam sem nekajkrat opazil kakšen čuden pojav (premikajoči "satelit", ki se je ustavil, "utrinek" z vzhoda proti zahodu - naj mi prosim kdo to pojasni. Je možno, da utrinek leti z juga proti severu?). In če že ne drugega, bo ta stran namenjena sci-fi branju.

P.S. Preden se oglasite tisti, ki zanikate obstoj zunajzemeljske inteligence, malo razmislite, če imate dokaze za njihov neobstoj. Sem zelo prepričan, da jih nima nobeden.

BigWhale ::

Se mi zdi, da bi bilo bolj smiselno iskati dokaze za njihov obstoj. No, mislim, tudi to je nesmiselno. Naj se sami pokazejo. Kaj bi jih iskali.

Imas ti mogoce dokaz za _NEOBSTOJ_ Flying Spaghetti Monster??? Ha? Imas? Imas? NIMAS! Torej, ne zanikaj njenega velicanstva in visocanstva!

carota ::

Tisti "N" pri "NLP" pomeni "neidentificirani" ne pa "neznani", vsaj pri doslednem prevodu iz angleščine. ("Unidentified Flying Object", ne pa "Unknown...").

@stalker: ti si "prepričan", da obstajajo, nimaš pa nobenega dokaza. :) Če trdiš, da obstajajo moraš Ti to pokazat. Pravtako ne moreš zanikat, da obstaja kokoš ki vali kockasta jajca. Če je nisi še videl, še ne pomeni da ne obstaja. Pa dokaži. >:D

Mimogrede: "Aliens do exist. They're just waiting for Chuck Norris to die before they attack."

Lp

BigWhale ::

Chuck Norris doesn't lift himself up when he's doing the pushups, he pushes the earth down!

;>

Slo-One ::

Zdaj še samo rebimo eno novo verzijo Ramzesa pa bo >:D .
Bomo imeli resnico....>:D

R33D3M33R ::

Se opravičujem, ampak si ne morem pomagati: tole je tipično čredno zanikanje nečesa. Se spominjam tistih tem (tudi moja je bila med njimi), ko nas je par dopuščalo možnost nezemeljskega življenja, ostali so pa tolkli po nas da je bilo veselo. Ja, žal je vedno tako: "Če nisi z nami, si proti nam" in če jih veliko pravi to pa to, bodo ljudje potegnili z njimi, brez da bi sploh uporabili zdravo pamet.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

jest10 ::

ko nas je par dopuščalo možnost nezemeljskega življenja, ostali so pa tolkli po nas da je bilo veselo


Ampak po vas se je tolklo z dobrimi argumenti. Z veliko boljšimi, kot ste jih dajali zagovorniki nezemeljskega življenja.

christooss ::

R33D3M33R: a daš link do teme?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

R33D3M33R ::

Povezava do moje teme. Meni je žal, da nisem v temi bolj sodeloval, vendar enostavno nisem uspel več slediti, ker so posti padali neverjetno hitro, potem je pa itak sledil zaklep :(
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Looooooka ::

90% ljudi na svetu verjame v neke magicne vsemogocne moziclje v nebesih, ki nas poslusajo pa testirajo... In od teh ver ni cist nc pametnega vn prslo ever... In potem jeprepricanje v obstoj nlpjev bedarija?
Mogoce je bedarija sam je vseen realisticna bedarija. Pa tud cerkev in njihove neumne obicaje pa prepricanja clovestvo ze od kar obstaja veselo financira. Tko da naj gre se v to bedarijo kesh.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

suntrace1 ::

Ampak po vas se je tolklo z dobrimi argumenti. Z veliko boljšimi, kot ste jih dajali zagovorniki nezemeljskega življenja.


Spoken like a true Alberto Gonzales. Na vsako vprašanje se lahko odgovori s tisočimi napačnimi odgovori, dejstvo pa ostaja, da je dober argument samo tisti, ki je pravilen.. Vse ostalo nima pomena.

TekO ::

stalker, daj še malo bolj opiši to kar si videl..
Ker meni je en kolega rekel, da je isto videl nekakšno luč/satelit whatewa, ki se je na mestu ustavil (na nebu afkors) in nato šel malo navpično, pa nazaj.. ali nekaj takega. Videl ga je mislim da 3x v razmaku 5ih dni, vedno pa okoli pol 10ih zvečer. No potem se je tok usrov, da raje ni gledal več čez oken :D
Ideas are bulletproof.

fatg ::

sebar ti se moraš naučit postavljat vejice. Vejice delijo povedi, v svojem sestavku si jo vsaj dvakrat postavil pred "kot", kar je narobe in je dejansko težko prebrati (za tiste, ki vejice upoštevamo).

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Vajenc ::

Običajno je tako, da se na "novo" odkrit pojav potrjuje z dokazi. Vendar v primeru NLP so zagovorniki pojava, pojav videli, slikali, stkali cele teorije (možna primerjava z bigbangom) ..., kontraši pa rečejo le: "jaz ga nisem videl!".
Jaz sem prepričan, da so na marsu bacili ali kaj podobnega, le njihova inteligenca je vprašljiva ;).

Jaka83 ::

Drugs r bad mkAAAy!

Takele teme se pogreva, ko smo jih že tolkrat obdelal tle gor. Zame leteči krožniki obstajajo sam tolk, kolkr bog sam - torej nič. Ja, sem ateist, dopuščam možnost drugih organizmov v vesolju, samo inteligentno razvita bitja ... hmmm, dvomim, ker čene bi že kaj počilo. Ko jih bom videl, bom verjel, do takrat bom pa drugim pustil, da se grejo Mulderje in imel v sobi obešen plakat "I want to believe...".

Luka Percic ::

Zanimivo je to, da so tej veseljci sicer sposobni šibat z vsaj skoraj svetlobno hitrostjo, a niso pa sposobni ugasnit vseh luči na plovilu. Ali pa pristat na podlagi kjer se nebo poznalo.

Zakaj bi uporabljali vidno svetlobo, če bi nas lahko gledali z ultra tehnologijo (ki jo imamo tudi mi že razvito)?

Popolnoma logično je, da jih ni.
Tako zelo, da je že smešno.

MrStein ::

martins:
@stalker: ti si "prepričan", da obstajajo, nimaš pa nobenega dokaza. :) Če trdiš, da obstajajo moraš Ti to pokazat.


Nič ni trdil. Ja, kar začnimo s polaganjem besed v usta sogovornika.
Garant za kvalitetno debato.


Glede zanikanja: Marsikdo se najbrž spomni konjunkcije planetov ali kaj je že blo (nisem astronom). Pozno popoldan se je na nebu jasno vidla svetla točka. Ko sem stvar omenil na IRC se nobenemu od sogovornikov ni dalo premakniti rit do okna in pogledat. Ampak so začeli s "pametnimi" in "logičnimi" razlagami, da imam privide.
Tak da, če vesoljske ladje obstajajo, jih bodo eni zanikali, pa če ravno poletijo zraven njih in jih v glavo udarijo. ;)

"off topic" , kolko berem novice, se pripravlja teren za razglasitev odkritja življenja tam. Off topic...

PS: A je kdo žže naletel na bug v FF, ko ššumnike tipka dvojno (v tekstu zgoraj sem roččno pobrisal odveččne znake, tu pa pustil za ilustracijo)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

DominusSLO ::

Luka veliki
Ja logično je glede nato, kar si naučen in kako vzgojen ;) Nekaterim je logično, da bog obstaja, nezemljani tudi itd...
Sam pa sem med takimi, ki jih znanstvena fantastika fascinira >:D
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

suntrace1 ::

Se strinjam z Veliko Luko. In kdo se je spomnil da je Zemlja okrogla, ha?! Če bi bila okrogla, bi padli z nje!

Popolnoma logično je, da ni.
Tako zelo, da je že smešno.

stalker ::

>@stalker: ti si "prepričan", da obstajajo, nimaš pa nobenega dokaza. :) Če trdiš, da obstajajo moraš Ti to pokazat. Pravtako ne moreš zanikat, da obstaja kokoš ki vali kockasta jajca. Če je nisi še videl, še ne pomeni da ne obstaja. Pa dokaži. >:D

Kot je MrStein rekel, nisem nič trdil. Mislim da obstajajo. To je pa tudi vse.
Najbolj me pa jezijo ljudje, ki me prepričujejo, da nekaj ne obstaja. Ja seveda, oni že vejo, da vesoljci ne obstajajo, saj so že preskenirali celotno vesolje. Prav tako je z bogom: mogoče obstaja, mogoče ne. Jaz mislim, da ne obstaja v obliki, kot ga prikazuje krščanstvo, ampak kot nekaj drugega, energiji podobnega. Ne bodite naivni in poglejte problem s čimvečih zornih kotov. Pomaga pri razumevanju marsikatere stvari ;)

Edit: @TekO
V mojem primeru je šla tista lučka gor, naredila u ovinek, malo dol, potem pa desno, naredila en krog in se vstavila. Ampak mislim, da sem za to potovanje lučke sam kriv: zelo mogoče se je moja glava med gledanjem rahlo nagibala sem ter tja (kar sem kasneje poizkusil na severnici in je delovalo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: stalker ()

MarkV ::

Bolj kot se človek uči, bolj ugotavlja, da ne ve nič.
Biti PREPRIČAN o katerikoli stvari, kot so vesoljci, bog in podobno je neumno in zelo veliko pove o osebi - prepotentnem ponosnežu. Dobri "dokazi" so na obeh straneh. Edino razumno stališče je tukaj: "mislim, da je tako, a vendar ne vem."

Vajenc ::

"mislim, da je tako, a vendar ne vem."
A si PREPRIČAN, da je tako ali je to "le" edino razumno stališče?

MarkV ::

Pozabil sem dodati, da mislim, da je to edino razumno stališče:))
No, pa saj to je možno razbrati iz mojega posta, sicer bi bil v konfliktu sam s seboj.

amigo_no1 ::

...Zemlja je okrogla...
hmm

Oblika Zemlje @ Wikipedia

nsignific ::

Luka Veliki: Zakaj bi uporabljali vidno svetlobo, če bi nas lahko gledali z ultra tehnologijo (ki jo imamo tudi mi že razvito)?

Popolnoma logično je, da jih ni.
Tako zelo, da je že smešno.


Pravzaprav si ravnokar argumentiral da obstaja možnost da so, vendar jih ne vidimo. Kako si iz tega potegnil "popolno logiko" njihovega neobstoja, je znano le in samo tebi.

nsignific ::

Takele teme se pogreva, ko smo jih že tolkrat obdelal tle gor. Zame leteči krožniki obstajajo sam tolk, kolkr bog sam - torej nič. Ja, sem ateist, dopuščam možnost drugih organizmov v vesolju, samo inteligentno razvita bitja ... hmmm, dvomim, ker čene bi že kaj počilo

Da parafraziram tvojo blodnjo: "ljudje nismo inteligentna bitja, ker ne letimo v druga osončja z letečimi krožniki."

Obup.

Jaka83 ::

nsignific: Hja, obup bi bil, če tukaj eni ne bi blodili o tem, kako so NLP oziroma ET-je ŽE VIDELI. Naj povzamem kaj trdijo taki osebki: "Inteligentna bitja so priletela iz drugega osončja v naše in nas na daleč opazujejo, a se nočejo pokazat." Torej najprej premisli kaj blebetaš, ker s to svojo izjavo si ravnokar v nič postavil vse tiste blodnje o videnih NLP-jih in ET-jih.
Nisem rekel, da nekje tam zunaj ne obstajajo, samo rekel sem, da dokler jih ne vidim ne bom verjel, da obstajajo.

In ja, ljudje nismo inteligentna bitja - če bi bili, ne bi srali po lastnem planetu in ga sebično uničeval. (ja, vozim se z avtomobilom, prdim, uporabljam deo spreje, trošim pitno vodo, tako kot vsak normalen zemljan)

christooss ::

Jaka in kaj bodo ljudje rekli o tebi, ko boš videl NLP
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Jaka83 ::

To je pa njihov problem, ne moj. In rekel si "KO", jaz bi to raje zamenjal s "ČE".

Tic ::

In ja, ljudje nismo inteligentna bitja - če bi bili, ne bi srali po lastnem planetu in ga sebično uničeval. (ja, vozim se z avtomobilom, prdim, uporabljam deo spreje, trošim pitno vodo, tako kot vsak normalen zemljan)


We need to go off this rock.
persona civitas ;>

BigWhale ::

> Jaz sem prepričan, da so na marsu bacili ali kaj
> podobnega, le njihova inteligenca je vprašljiva ;).

Vajenc,

Ni jih. Ce bi bili, bi jih sonde ze prinesle nazaj. Na zemlji, so bakterije kar precej globoko v zemlji.

Thomas ::

> Ni jih. Ce bi bili, bi jih sonde ze prinesle nazaj.

Še huje! Ruske sonde, ki so pristajale na Marsu destletja nazaj, niso šle skoz nobeno pametno sterilizacijo, preden so bile odposlane. Rdeče žametne zastavice na njih so bile dobro gojišče bakterij.

Vendar na Marsu bakterije niso zacvetele, vseeno ne. Še bolj je negostoljuben tale Mars, kot se mu pripisuje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vajenc ::

BW, lahko, da so na Marsu tudi globoko pod skalami. Včasih, ko so imeli gostejšo atmosfero in zaradi tega kvalitetnejši zrak, pa so bile lahko tudi na površju. En primer, kjer se seveda krešejo obe strani (zagovorniki in drugi) je tudi meteorit ALH84001.

Thomas, morda Rusi niso "prešvercali" taprave bakterije.

christooss ::

Jaka potem je tvoj problem, da ne verjameš, da so nekateri NLPje tj. vesoljske ladje videli.

Itak bodo vsi onznačeni za norce.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Jaka83 ::

Nisem nikol rekel, da to ni moj problem. Tud vseen mi je, če nekdo trdi, da je nekaj takega videl. Rekel sem samo, in to že n-tič ponavljam, da dokler JAZ NA LASTNE OČI ne bom kaj takega videl, ne bom verjel. :\

Matthew ::

Me zanima, če tisti, ki kar verjamete folku, da je videl NLPje, verjamete folku, da se mu je prikazala Marija in podobna bitja? Se mi zdi, da ne in da jih imate za malo trčene. Zakaj dvojna merila?

MrStein ::

Thomas, enkrat sem z morja domov prinesel nekaj morskih zvezd. Na suhem se niso razcvetele, ampak so crknile že prvi dan. Torej imamo dokaz, da na površini zemlje ne more biti življenja.

Plus jaz imam dokaz, da prekmurje ni prekrito z morksimi zvezdami, kje je pa tvoj dokaz, za trditev "Vendar na Marsu bakterije niso zacvetele".
Si preskeniral celo površino Marsa ? (ozračje in globočine zaenkrat zanemarimo)

"Me zanima, če tisti, ki kar verjamete folku, da je videl NLPje, verjamete folku, da so vidli bankovec za 1000 USD in podobne vrednostne papirje ? Se mi zdi, da ne in da jih imate za malo trčene. Zakaj dvojna merila?"
Ja, jaz bom verjel v obstoj teh bankovcev, ko jih bom videl. Pa ne mi z "poznam nekoga, ki se je baje pogovarjal z enim, ki jih je videl".
Ali z fotografijami. Photoshop znam tudi sam uporabljat.
Ja, zakaj dvojna merila ? ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

BigWhale ::

Mah nic ni tam, na Marsu. Tudi globoko pod skalami ne. Mars je ze kake stiri miljarde let nespremenjen. Ni tektonike, ni atmosfere...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Googlu bo pri internetu z balonov pomagala francoska vesoljska agencija

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
55990 (4585) SimplyMiha
»

Kitajska izstrelila vesoljsko plovilo Šendžov 9

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
2711474 (9590) Highlag
»

Stanford ponuja dodatnih 6 brezplačnih internetnih predavanj

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
247151 (4053) knedelsson

Bela hiša zanikala kontakte z nezemljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9516486 (13896) Ziga Dolhar
»

Off topic

Oddelek: Slo-Tech
171607 (1206) Tomi

Več podobnih tem