»

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev

Šibkejši PS3 se poslavlja

Kotaku - Ob splavitvi svoje nove konzole je Sony na tržišče poslal dva različna modela, čistokrvnega, ki ga večina od nas pozna, in cenejšega, ki je opremljen s samo 20 gigabajti diska, manjkata pa mu tudi čitalec kartic in podpora brežičnim Wi-Fi omrežjem. Omenjene pomanjkljivosti so kupce že od samega začetka odvračale od nakupa cenejše izvedenke (no ja, sicer je tudi Sony ponudbo nagibal v smer dražjega modela), vse skupaj pa je sedaj doseglo vrhunec. Sony je namreč najavil, da je zaradi slabe prodaje proizvodnja 20 GB modela praktično nesmiselna, zato ga v ZDA sploh več ne bodo ponujali. Če in kdaj se bo omenjeno zgodilo tudi na ostalih kontinentih, se še ne ve, a vendarle boste iz izvorne novice morda izvedeli še kaj več.

30 komentarjev

Predstavitvene konzole PS3 načrtno zmrzujejo

Slashdot - Slashdot poroča o zanimivih izkušnjah enega od bralcev, ki se je namenil v eno od večjih trgovin s tehnično opremo, kjer je bil razstavljen PlayStation 3, namenjen preizkušanju pred nakupom. Nadebudni junak zgodbe je po krajšem času opazil, da je konzola prenehala delovati in na to opozoril prodajalca, ki mu je odvrnil, da je naprava že petkrat zmrznila, odkar so jo istega dne dobili. Nekaj dni kasneje, na božični večer, se je spet oglasil v trgovini, kjer je tokrat konzolo promoviral eden od uradnih Sonyjevih predstavnikov. Po previdnem vprašanju o tem, zakaj naj bi konzola zmrzovala, je strokovnjak podučil obiskovalca, da gre za načrtno zaustavljanje delovanja sistema.
"Veste, to počnemo nalašč, da ljudje ne bi igrali kar cel dan. Posebno med igro Motorstorm."
Resno.

30 komentarjev

The day after

Jaz - Upam, da ste se na božični večer vsi imeli zelo lepo, še lepše pa danes zjutraj, ko ste odpirali darila (če je tak vaš običaj, seveda). Kdo ve, mogoče je kakšen srečnež pod smrekico namesto sladkarij in nogavic dejansko najdel kakšen kos hardvera [:))]. Kakorkoli, danes je praznik, tako da se je tudi hardverska scena precej umirila in kakšnih šokantnih novic enostavno ni, toda brez skrbi... bomo že izbrskali kaj zanimivega.

1 komentar