» »

Internet Explorer 7

Internet Explorer 7

Microsoft - Microsoft je po slabih dveh letih razvoja izdal končno različico Internet Explorerja 7. Uporabniki Windowsov XP in Serverja 2003 si ga lahko brezplačno prenesete z navedene spletne strani. Po dveh resetih in precej zamudni namestitvi boste tisti, ki se niste pustili zapeljati lisici, lahko uživali v zavihkastem brskanju, RSS virih, boljšem tiskanju, izboljšani varnosti (anti-phishing), (malo) boljši podpori standardom ter se ubadali z novim uporabniškim vmesnikom... Čez predvidoma tri tedne bo IE7 pričakal vse "zasebne" uporabnike Windowsov kot posebna posodobitev visokega nivoja. Podrobnejši opis novosti najdete na Winsupersiteu.

Prostora za izboljšave je še precej, zato lahko le upamo, da Microsoft tokrat IE ekipe ne bo ponovno poslal na zimsko spanje.

101 komentar

«
1
2 3

MrStein ::

Po dveh resetih

darkolord bo pop****l :P

boljšem tiskanju

A tudi recimo del strani ?
Zadnjič sem moral reševati fotra, ker je eno stran printal, pa je pol strani zasedel menu, tabela, ki je bistvo strani, pa je bila lepo porezana (pol manjkalo). Na srečo sem mu par dni prej instaliral FireFox, ki zna stran vsaj skrčiti, da je prišlo na list.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

[BISI] ::

IE7 podpira Shrink to fit tiskanje (po vzoru firefoxa) in možnost Live Margins.
And then I saw her face... Mozilla Firefox

mi345 ::

ce se npr. logiras s certifikatom (klik) IE 7 le tega označi kot "nevarnega" in imaš zaradi tega ukazno vrstico http://klik.nlb.si obarvano rdeče!, kar je nesprejemljivo.

Aja, meni tudi system restore ni delal. Nikakor si nisem mogel nazaj nastavit IE6. Zato je vse skupak vodilo k format c:.

In mi je šlo par uric dela.

Jaz osebno dam IE7 ena velik ---------------------------- minus.

lp,

M.

Roadkill ::

Dvojni reset ni potreben. Je pa potreben (en) reset. Inštalacija traja celo večnost, ampak zadeva na koncu deluje tako kot je treba in tako, kot optimisti to od Microsofta pričakujemo.

Ker me je 3p prehitel pri pisanju novičke, bom pa mojo, ki ni bila objavljena prilepil tule. Morda bo kdo izvedel kaj zanimivega in ker se mi ne ljubi še enkrat pisat novičke za Flash 9.0 beta (to bi sicer lahko naredil moderator ampak nič zato):

Pred parimi dnevi je izšla težko pričakovana nova verzija najbolj popularnega spletnega brskalnika - Internet Explorer 7.
Komur se mudi, jo lahko naloži tukaj, ostali boste pa novo verzijo prejeli z naslednjim paketom popravkov.

Pojavila se je tudi samostoječa verzija tega brskalnika, ki pa je trenutno še v fazi "Release client 1".

Za vse, ki vas pa IE7 ne zanima, pa še informacija, da je od včeraj na voljo Beta verzija predvajalnika Flash vsebin za linux - Flash player 9 Beta oziroma verzija 9.0.21.55.
Različni viri potrjujejo, da dela odlično in končno rešuje problem zaostajanja zvoka v flash medijskih vsebinah.

Omenil bi samo, da mi je pisanje te novičke vzelo kar nekaj časa.
Jaz sem zaključil, inštalacija internet explorerja pa še vedno traja...
Ü

neres ::

Zgleda da tudi IE7 še nima mouse gestures-ov. Minus.

Sicer pa bi samo rad da bi se IE približal Operi in FFju glede podpore standardom. Za druge stvari mi je vseeno ker IEja ne mislim uporabljat še dolgo časa.

Blazz ::

kje removam ta jajca nazaj na 6tko??

tale vmesnik sux...

BladE_ ::

Kaj pa podpora za Linux ? >:D
Akcija - Reakcija

aljaz-selmer ::

Kaj pa Validate of your copy of Windows?

kronik ::

Podpira css2 oz 3 ? Transparentne png (24 bit) ? Ali morda border radius?

mtosev ::

Kaj pa Validate of your copy of Windows?

Nekateri imamo licenčne Windowse.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

iso2000 ::

Sem si ogledal quick tour na uradni strani in napredek je očiten, ampak poraja se vprašanje zakaj bi začel uporabljat to, namesto Firefox-a ali Opere? Še posebej razširitve pri Firefox-u so mi všeč!

BigBoss ::

Kul. Ravnokar namestil. Po prvem restartu bluescreen. (tega že dooolgo nisem videl - za nepoučene : izjemno lep, moder ekran ;))) ). Po ponovnem restartu : System has recovered from serious error (hm, IE 7 ?)
Po zagonu celo dela. Ampak na Programs/e-mail mi je porinil Outlook, pa sem imel že dolgo Groupwise ..... . Ti pacek, ti.

Malo bodo še pilili ......

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigBoss ()

IceIceBaby ::

Načeloma mi je všeč, moti me le bedast in vsiljiv način oporazranja na razne "nevarne situacije". Za vsako pizda....ijo ti vrže 3 popupe ven, da te skor kap.

xabre ::

A za varnostne kopije oken bo pa čez 3 tedne "security update"?

Roadkill ::

>>Kaj pa podpora za Linux ?

Kolikor sem bral ni še nikomur uspelo pognati IE7 preki wine in bo to tudi dosti večji problem kot prejšne verzije. Temu je nekako namenjena tista standalone verzija, ki pa tudi še ne deluje.

>>Kaj pa Validate of your copy of Windows?

>>Nekateri imamo licenčne Windowse.

Kot ponavadi je tvoj post totalno nesmiselen, pa bom vseeno povedal za ostale, da inštalacija IE7 _zahteva_ licenčno verzijo windowsev in to s pomočjo dobro znanega WGA.


---


Pa za ostale... nehite jamrat, da MSIE7 nima mouse gestures in podobnih zadevc.... IE7 je VIDNO boljši od prejšnih verzij. Je boljši in pika. Naredili so tisto, kar so obljubili in to tako, da deluje.

Jaz edino pogrešam nek knof, ki bi se imenoval "Use standard ("old") MSIE interface", ker mi ta novi dizajn ni najbolj všeč. Ampak to je stvar navade in pustimo se presenetit, morda nam pa sčasoma ponudijo skine.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

CoolBits ::

PaJo ::

Zadeva je videt uporabna, ampak vseeno ostanem na FF. Za nevesce uporabnike pa mislim, da bo teh nekaj vgrajenih mehanizmov prislo kar prav, treba samo pocakat na finalni prevod SI verzije IE7, zankrat je se samo RC1.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

smash ::

seveda ima tudi mause gestures..in ostale bombončke

kody ::

najlepša slikica fifefox daleč na okoli....

drugače pa se itak ne bo prijel....pač na 10% računalnikov, tam ko so licenčni winsi :D

ank ::

In že je na voljo exploit

Z-lot ::

Opera, Opera, Opera.

neres ::

smash:
seveda ima tudi mause gestures..in ostale bombončke
A to po defaultu al moraš še kaj inštalirat?

smash ::

neres: tukaj dobiš

neres ::

ok, našel. Ampak po komentarjih sodeč deluje bolj slabo. Že v FFju se pozna da niso vgrajeni po defaultu, če uporabljaš extension za to, saj je odzivnost slabša kot v Operi.

veteran ::

Kolikor sem bral ni še nikomur uspelo pognati IE7 preki wine

RC1 je menda delal na wine. klik

Po prvem restartu bluescreen. (tega že dooolgo nisem videl - za nepoučene : izjemno lep, moder ekran ;))) ). Po ponovnem restartu : System has recovered from serious error (hm, IE 7 ?)

Ja, zanimiv pristop Microsofta - čez tri tedne bodo uporabniki pokasirali IE7 preko windowsupdate, da bodo brezplačni testerji za raznorazne hrošče. Jasno, do izida Viste je treba zadevo vsaj za silo porihtati. >:D

spenstar ::

A si upate malo iti na www.youtube.com, odprete ene 3 tabe za gledanje videa. Cez nekaj malo casa se pojavi crash dump, system error, bum, bum, debug, bum, send error report. :D Samo se tole dodam, ponovljivo kadarkoli (reproducable).

Bullshit tale IE7, sej verjetno je kriv flash player plugin, sam vseeno. :\
SPENSTAR--builder

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spenstar ()

Roadkill ::

spenstar, bom tole malo stestiral. Jaz sem mel odprta samo dva youtube filmčka in sem se rahlo čudil nad 70% uporabljenost procesorja.

edit: evo sem precej agresivno stestiral. Predvajal 10 filmčkov in vmes počenjal razne zadeve, kot resizanje texta, zoomiranje, predogled tabov in podobno. Razen tega, da mi je to vse skupaj totalno upočasnilo mojo rahlo podhranjeno mašino, zadeva deluje.

Ostajam pa na firefoxu, ki je edini, ki zares identično dela na linuxu (domača mašina) in na winsih (službena mašina). Enostavno.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

ales85 ::

Men je pa IE7 čisto vredu. Nisem ga naložil sam, ker je že vgrajen v Windows Vista RC2 in deluje odlično. Da so se le spomnili in sprogramirali "tabs".

matjash ::

Dokler ne bom 10000x prebral na forumih da je IE7 boljši od FFoxa ga ne bom inštaliral obratno je bilo ko sem šaltal na FFox.
... bolje pozno kot nikoli.

OCLOCKER ::

FF lahko inštaliraš in uninštaliraš pa restart ni potreben, doker IE nima tega, nebo nič, torej nikoli >:D sicer pa mi tako ali tako nikoli ni bil všeč>:D

IceIceBaby ::

Reboot je pa res nekaj najtežjega na svetu. Klikneš knof pa počakaš 2 minuti...v čem je težava ?

Hux ::

IE 7.0 mam ze 1 tedn pa je superca zaenrkat. Izgled je kulski. Vec homepagov ki jih nonstop gledam mam kot tabe nalozene. Skratka cool.

keber ::

>>> Reboot je pa res nekaj najtežjega na svetu. Klikneš knof pa počakaš 2 minuti...v čem je težava ?
Zakaj je sploh potreben, nekateri brskalniki tega ne rabijo.;)
In reset bo verjetno potreben za vsak mali updejt. Koliko resetov potrebujejo skupno vse verzije Firefoxa s popravki vred? Odgovor: manj kot IE 7.0. :D

Gundolf ::

Ej čist tko, če imaš ene 100 stvari na enkrat odprtih na računalniku in kaj resno delaš je vsak restart odveč. Zakaj bi to mel, recimo imam zdajle v službi ene dve kopiji octava odprti, ene dva doc fajla kakšen pdf, firefox, thunderbird, code::blocks, crimson editor, enepar folderjev, kakšen putty itd. Vsako od teh stvari mi je zelo nezaželjeno zapirat in na novo odpirat (recimo zadnja pozicija v večini editorjev, vse spremenljivke in history v octave-u, povezava na oddaljene računalnike je tudi kar nekaj tipkanja). Dokler lahko ko končam le dam hibernate (ali pa še to ne, če mora računalnik ponoči kaj delat) je to super. Vsak restart pomeni, da si moram celo omizje na novo naložit. In kaj za vraga rabi en usrani brskalnik za po netu rabit restart?!

Ja sej verjamem, da če izklopiš tisto eno stvar, ki jo imaš prižgano ti ni čisto nič odveč resetirat, tudi jaz bi komot šel v tem času magari na kavico, če bi bil sam proces resetiranja problem (da se mi ne bi dalo čakat pol al pa celo minuto).

IceIceBaby ::

Pač počakaš par dni z inštalacijo IE7, dokler se ne nabere dovolj razlogov za reboot. Ali pa si zvečer vzameš pol ure za inštalacijo, vmeš še malo desktop pospraviš, zaženeš kak antispyware pa na koncu še rebootaš.

MrStein ::

Gundolf:
Ej čist tko, če imaš ene 100 stvari na enkrat odprtih na računalniku in kaj resno delaš

Mislim, da tu tiči zajec. Če si 3 ure nabijal NFS, nato za hec instaliraš IE7 pa rebutaš enkrat, dvakrat, ni nič.
Če pa resno delaš (in ti recimo laufa kaki build, DB, app server itd...) pa reboot ni kar tako.

kst:
dokler se ne nabere dovolj razlogov za reboot.

To je tak, kot da bi rekel, "nič hudega se ni vsrat v gate. Pač počakaš, da se nabere dovolj razlogov za kopanje in pranje perila in lepo spustiš not...".

V drugi temi bodo pa spet vsi "nič ne rabiš Windows reboot-at, to je le lažni mit, ki ga širijo veste-kdo. ... Jaz že x dni/tednov/mesecev nisem reboot-al...".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Spc ::

IE7 je res drek.
Tako kot je bilo že rečeno youtube naredi en lepi blue screen.

Tukaj imam čisto nov računalnik kupljen danes, ki ga bo imel prijatelj v službi.
Računalnik sem sam sestavil:
Intel Core Duo 2 E6400
Intel Desktop Board
512MB Rama
Radeon X800 Pro

Računalnik deluje 100% stabilno.
Windows xp pro pa je legalen ker je za službo (tudi danes kupljen v trgovini) ... ampak IE7 še kar blue screen ven meče.
8-O

Plus tega IE7 ne podpira več active desktop in še par drugih stvari so opustili tako, da za moje pojme je IE7 downgrade iz IE6 kajti podpira majn pa še User Interface je čisto drugačen in dobesedno nor kaj se preglednosti tiče.
Najbolj pa me motijo pop-upi in opozorila za vsaki drek.
;(
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

sverde21 ::

A mi lahk kdo razlož, kak se to grdo glajenje v IE7 izklopi, sej ne da ga bom uporablu kot primarni browser (rabim ga za testiranje kako delujejo strani), ampak teh grdih fontov pa ne mislim gledat. :\

BTW IE7 se da čist lepo instalirat na nelegalnih windowsih, samo google je treba znat uporablat :P
<?php echo `w`; ?>

Vajenc ::

sverde21: tools/internet options/apperance (čisto spodaj)

IceIceBaby ::

Če pa resno delaš (in ti recimo laufa kaki build, DB, app server itd...) pa reboot ni kar tako.


Mogoče pa malo preveč resno delate pa se je dobro kdaj mal sprostit. Če maš toliko stvari odprtih in za računalnikom resno delaš je vsaj 1x na teden treba narediti reboot. Pač takrat še IE inštaliraš pa je. Nevem kaj komplicirate, enkrat pač inštaliraš pa uporabljaš naslednje pol leta brez skrbi.

V drugi temi bodo pa spet vsi "nič ne rabiš Windows reboot-at, to je le lažni mit, ki ga širijo veste-kdo. ... Jaz že x dni/tednov/mesecev nisem reboot-al...".


Ne vem kdo bo pisal take stvari, pri meni windowsi zdržijo že omenjeni 1 teden. V petek popoldne ponavadi rebootam, ker se mi enostavno ne da na roke zapirat procesov, čekirat če je kakšna svinjarija ostala v ramu itd.

OCLOCKER ::

Fino,

razen tega da jaz ne restartam ker svinjarijo sproti zaprem, direkt proces zaključim
danes komp laufa že 10ti dan brez restarta, pred tem pa sem restartal ker sem dodal nov disk,

jutri je petek in ne mislim restartat, ker še vse lepo dela in zato ker nebom vse nazaj nastavljal kot je bilo omenjeno,
še najmanj pa zaradi butastega IEja, zaradi katerga bom potem moral še enkrat restarta ker vem da nebom zadovoljen
pa bom brisal ... na silo če ne drugač.

Veron ::

Men napiše da ni valiedeted, tko da ne morem probat

Roadkill ::

Cleartype se je tudi meni zdel rahlo sfaljen oziroma pretiran. Denasko fonti zgledajo bolj cudno kot na linux masini, pa naj bi imel linux slabo glajenje fontov..
Ü

MrM ::

Po inštalaciji se ob prvem zagonu odpre naslednji link: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=74005, ki prikaže "Internet Explorer cannot display the webpage", torej je to prva stvar, ki sem jo videl v IE7. >:D
Komu med vami ta link mogoče dela?

EDIT: Zdaj se je (po približno 10ih poskusih) odprl. Očitno imajo pri M$ manjše težave z obremenitvijo strežnikov ob izdaji IE7. >:D
I have always wished for a computer that would be as easy to use as my
telephone. My wish came true. I no longer know how to use my telephone.
--Bjarne Stroustrup

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrM ()

sverde21 ::

Nope ne dela link... sicr pa glajenje fontov mi že v Linux ni všeč, kaj šele tle v IE, mene začnejo oči bolet, če take fonte predolg gledam...
<?php echo `w`; ?>

Dzonson ::

prva " luknja" v IE 7

Spc ::

Tudi meni ne deluje ta link.
:)
 

1fris ::

ta ie7 bo verjetno uporaben le za update zadeve, saj bill$$$ zahteva interskret explorer pri svojih popravkih :D

JPYoshi ::

Z Win Vista ne bo več potreben IE za update sistema.
Zanima pa me, ali bo torej čez ~3 tedne, ko bo se IE7 hotel sam namestit, tudi le-ta v slovenščini?
Zaenkrat namreč o le-takšni verziji ni ne duha ne sluha.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika win Xp pro, xp home

Oddelek: Operacijski sistemi
81439 (1227) darkolord
»

XP (home ali pro verzijo)

Oddelek: Operacijski sistemi
51051 (937) @LOL
»

Novosti iz Microsofta

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
244081 (2746) Pesimist
»

Windows XP Service Pack 2 Reloaded (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
717590 (7590) Vlady
»

Izid Windows XP Service Pack 2 odložen na naslednje leto

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
52527 (2527) andrej

Več podobnih tem