» »

Internet Explorer 7 na voljo tudi v slovenščini

Internet Explorer 7 na voljo tudi v slovenščini

Microsoft - Za tiste, ki še uporabljate IE 7, je zdaj na Microsoftovi spletni strani na voljo tudi slovenski jezikovni vmesnik (LIP) za Windows XP SP2.
Kot je pri Microsoftu običajno, najprej zahtevajo preverjanje pristnosti vašega OS.
Jezikovni vmesnik je vezan na jezik Oken, kar pomeni, da ne morete imeti slovenskega IE na angleških Oknih.


Pri Firefoxu teh problemov seveda ni!

42 komentarjev

opeter ::

Itak, da Firefox & Opera rulez.

Sem pa vesel, da so končno izdali slovenski MUI za IE7. Upam, da bodo zdaj pri nas na dleovnem mestu vsepovsod, kjer so Win mašine, posodobili kompjutere na IE7. Na žalost 90% mojih sodelavcev razen ikon Odpri/Shrani v Wordu, nekaj ikonic v Raziskovalcu in uporabo Naprej/Nazaj/Stop ikonic v IE-ju drugo ne poznajo. Ko pa brskajo po raznih legalnih in malo manj legalnih ter pr0n straneh, pa se hitro naberejo razna PopUp okna. Naši administratorji o Firefox-u in Operi slišati nočejo. Ko pa omenim Linux, pa me le grdo pogledajo, pa vedno odgovorijo - kaj hočeš ti, ti... ki uporabljaš odgrizeno jabolko črvasto. Daj zapri gobec! ... in tako sem v glavnem tiho. In se mi jebe za vse skupaj. Saj mi je vseeno če v sosednji pisarni g. Klavdija dobi virus ali ne. :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Odyn ::

Ok... najprej sem moral potegniti dol neki plugin za preverjanje pristnosti. Presenetilo pa me je, da so bili screenshoti na Micrsoftovi strani narejeni v Firefoxu (morda le zato, ker ga tudi sam uporabljam; a vseeno).

amigo_no1 ::

@opeter
Si že slišal za portable Firefox & Opero ?

sgdjkdlsugi4 ::

Naši administratorji o Firefox-u in Operi slišati nočejo.

kurc pa taki admini ... sam sem na podjetju, kjer sn zadolzen za vzdrzevanje dobesedno moral vsilit FF in Thunderbird ... Na zacetku so uporabniki jamrali, zdaj po letu dni pa so zadovoljni ko ni nobenih vsiljivih spam oken, ki so jih bli navajeni od prej ...

Mercier ::

Zakaj pa si moral vsiliti? FF žal nima nobenih pametnih nastavitev za varost za poadministrirat. A hodiš od mašine do mašine?

Klemenn ::

??!

jz mam pa ang winse, pa slo mui...:\

Microsoft ::

Se isto sprasujem, kar je napisal Saša. Kako potem to vzdrzuejs v vecjem okolju? Poleg tega, ali ima ta FF kak custom packager in push deployment toole?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Icematxyz ::

Pa še ob dejstvu da je IE 7.0 čisto soliden browser...

aljazh ::

Pa še ob dejstvu da je IE 7.0 čisto soliden browser...


Toliko soliden, da se ob več kot 5 odprtih tabih računalnik bistveno upočasni, pri več kot 8 odprtih tabih pa zmrzne, tako da pomaga samo ctrl-alt-del, včasih pa je potreben celo hard reset. To je moja izkušnja s službenih računalnikov, pa niso neke prastare kante. Večina jih ima 512MB RAM-a, procesor pa tudi nikjer ni pod 1.8GHz. Ob tem, da poleg MSIE7 tečeta še največ 2 programa, noben od teh pa ni požrešen z RAM-om.

Icematxyz ::

Preveri da nimaš kakšne zahroščane različice ker ob bistvenu zahtevnejši uporabi kot si ti omenil jaz kaj takšnega še nisem opazil.

Prej vedno firefox sedaj pa definitivno IE 7.0. Pač moje mnenje.

Edit: Pa ob tako nezahtevni uporabi kot si omenil da bi mogel v win XP uporabiti kombinacijo tipk alt+ctr+del? Tu pa že nebo nekaj štimalo. (preveri malo posodobljenost z popravki in service pack 2 da imaš)

:D

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Jaz sem v eni temi primerjal IE7, FF in Opero z istimi odprtimi tabi. Pri IE7 sem moram šteti še explorer razlike v I/O. In dejansko je IE7 edini, ki odstopa od povprečja (CPU Time, memory,...). Če ne šteješ explorer razlike, potem lahko sklepaš, da IE7 telepatsko odpira strani. Brez prenešenih podatkov. Kar pa najbrž še naša tehnologija ne dopušča. Najbrž...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

sgdjkdlsugi4 ::

Zakaj pa si moral vsiliti? FF žal nima nobenih pametnih nastavitev za varost za poadministrirat. A hodiš od mašine do mašine?

na sreco je samo 10 masin ;]

drugace glede tega pa je res malo nerodno ja ... samo jebat ga, mam vsaj s tem majn dela, ko sem pred 3 leti prisel na firmo sem porabil dosti casa za ciscenje :]

driver_x ::

Sicer IE7 osebno še nisem preizkušal, sem pa na njegov račun slišal polno pikrih pripomb od sodelavcev, ki o računalništvu nimajo pojma. Pravijo, da se jim kar naprej zaganjajo neki phising filtri ter da je vse skupaj strašno počasno. Mogoče ga bom preizkusil, če ga bodo naredili tudi za moj OS. >:D

BigWhale ::

Koliko casa je IE7 ze zunaj? Pol leta?

Madonca je trajal...

aljazh ::

Icematxyz,

žal nimam administratorskih pravic, v službi sem le navaden user, ki pogosto preklinja čez IE7, ki upočasni celoten računalnik, včasih do te mere, da je potreben reset. :| Prej z IE6 se to ni dogajalo, pa čeprav sem imel hkrati odprtih 10 ali več oken. Žal FF-ja iz meni neznanih razlogov na računalnikih ni, Portable FF pa tudi ne dela, saj je onemogočeno zaganjanje vseh "neodobrenih" exe-jev.

Mercier ::

Poglejte odziv na tole temo. Mogoče del odgovora vsem, ki jih čudi, zakaj v podjetjih le IE.

Tear_DR0P ::

Madonca je trajal...


a zdej boš pa glasen?

prevajanje IE7 je plačano na uro, FF pa ni plačano - normalno da tam kjer si plačan na uro zavljačuješ
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Mercier ::

Ampak teli, ki IEje prevajajo, so zgleda prokleto dobro plačani že od nekdaj. ;)

Microsoft ::

Da vidmo, koliko bodo nesramni, ko bo treba razlozit mass deployment.>:D Zaenkrat kraljuje tisina.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matevžk ::

Microsoft, odvisno od OS. Čeprav niti pod Windowsi ne vidim pretiranih težav, glede na to, da so vse stvari, ki jih je možno nastavljati, v profilu. Jaz ne vidim to kot pomanjkljivost produkta, kvečjemu OS. Zakaj bi moral vsak produkt posebej omogočati mass deployment? In katero stvar sem spregledal, ki se jo v firmah rabi in se je na ta način (s prekladanjem fajlov za FF) ne da narediti?
lp, Matevžk

Microsoft ::

Zakaj bi moral vsak produkt posebej omogočati mass deployment?
Zato, ker je cene, kot da nekoga posiljas od skatle do skatle in hkrati prekines delo uporabnika na tem racunalniku. Poleg tega, ce imas en package, imas lahko standariziran look za vse.

Čeprav niti pod Windowsi ne vidim pretiranih težav, glede na to, da so vse stvari, ki jih je možno nastavljati, v profilu.
Ce to drzi, je to dokaj slabo, ker potem moras v imenu uporabnika urejat nastavitve.

Ce jst v GPO nastavim, da za Internet zone prepovem lovdanje nepodpisanih ActiveX, potem vem, da to velja za vse (sicer poenostavljeno povedano, da ne bi prevec komplicirali z ostalimi stvarmi).
No, kako to naredis za ta FF?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matevžk ::

Zato, ker je cene, kot da nekoga posiljas od skatle do skatle

Saj nisem tega mislil.
Na Unix sistemih vse lahko postoriš v ozadju. In če to hočeš na več škatlah, zadevo pač rešiš s skriptingom. Taka rešitev je že desetletja tako preprosta, da so se kakšni mass-deployment sistemi prav "neradi" razvijali. Čeprav tudi obstajajo ("slišal sem" :)), vendar jih ne uporabljam, zato jih ne poznam.

Tudi na windowsih pa bi se take zadeve lahko rešile z urejanjem fajlov (preko Sambe oziroma File Sharinga, recimo), npr. s pomočjo skriptinga. Se strinjam, da je to nekoliko ugly, ker gre za urejanje nastavitev v imenu uporabnika.
Rešitve za problem, ki ga omenjaš, res (najbrž) ni. Čeprav tega problema tako ali tako ni (ker FF ne laufa ActiveX), ampak razumem, da je bil to le primer :D. Je pa res, da si s tem seveda uporabniku na nek način nastavil nastavitev v imenu uporabnika, le na drugem nivoju. Ne vidim velike razlike, razen seveda te, da pri tvojem načinu uporabnik tega (najbrž) potem ne more zaobiti, kar je v službenih okoljih pogosto zaželeno ...

edit: "v ozadju" na začetku mojega posta seveda pomeni, da se oddaljeno prijaviš na mašino, tako kot na Server različicah Windowsev. To je v Linux (in še večini drugih Unix) sistemih brez omejitev vključeno zastonj. Na plačljivih Unix sistemih je najbrž politika podobna kot pri MS (torej plačaš na število uporabnikov), ampak roko na srce je uporabnikov teh sistemov vedno manj.
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevžk ()

Icematxyz ::

Da phising filter je pa dejstvo da sem takoj ob prvi inštalaciji izklopi. :)

Ashrack ::

Bo ta patch prisel tudi na windows update ali ne?
....

BigWhale ::

Teardrop, daj ne trapaj in ne bluzi nekaj v zvezi s placili. Microsoft ni tako butast, da bo najemal nekoga, ki mu bo zavlaceval.

Stvar je popolnoma komercialne narave. Tako kot XPji niso bili na voljo v slovenscini takoj ob izidu, tako tudi IE7 ni bil. Windows 2000 sploh ni bilo v slovenscini recimo.

Tukaj je open source software v prednosti. Iz preprostega razloga, prevaja se ga lahko sproti med samim razvojem in prevaja ga lahko bistveno vec ljudi.

Mavrik ::

Verjetno je zamuda zato, ker so se pač koncentrirali na slovensko Visto, ki bi tudi morala vsak čas iziti, slovenski IE pa je samo stranski efekt tega.
The truth is rarely pure and never simple.

amigo_no1 ::

Žal FF-ja iz meni neznanih razlogov na računalnikih ni, Portable FF pa tudi ne dela, saj je onemogočeno zaganjanje vseh "neodobrenih" exe-jev.
Zanimivo , gledam po Group&Security policy pa ne najdem te nastavitve (tudi google ni našel ni uporabnega)

La kam so jo skrili ?

Microsoft ::

s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

amigo_no1 ::

Hvala Miha, sem našel za win xp
http://www.microsoft.com/technet/prodte...


Hmm ,potem imaš omejen nabor programov, ki jih lahko poganjaš.

Če gre za "Hash rule", potem ni tak problem.
Pač spremeniš npr zadnji 00 bajt v exe fajlu (preverjeno na notepadu) ali pa ga dodaš.

Pri "Path rule" je podobno , npr če ne smeš zagnati ničesar iz C:\Program Files\
potem skopiraš mapo npr "C:\Program Files\WinRAR" nekam drugam (npr: na namizje)


Za "Certificate Rules" pa ne bi vedel (da npr določene programe digitalno podpišeš (by hand) in potem določiš da lahko uporabnik na svojem win boxu kot navaden uporabnik poganja samo te programe.

Mavrik ::

Kaj pa če maš nastavljeno, da ne smeš nič poganjati iz map, do katerih imaš dostop? Torej lahko laufaš vse iz Program Files, ne smeš pa z namizja, mape s tvojimi dokumenti in iz vseh ostalih map, kjer maš write dovoljenja.
The truth is rarely pure and never simple.

aljazh ::

Zanimivo , gledam po Group&Security policy pa ne najdem te nastavitve (tudi google ni našel ni uporabnega)


Kako je to izvedeno ne vem, dejstvo pa je, da ni možno poganjati .exe datotek, razen nameščenih programov.

mtosev ::

Upam da IE cimprej izgubi vecino svojih uporabnikov
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Steinkauz ::

Sam uporabljam firefox, sam mi greste vseen na kur*c s temle brezveznimi anti IE. Tut IE ma svoje prednosti, sam folk brezglavo tuli da si dobte firefox... Zakaj pa ne opere k naj bi bla najhitrejši browser. Aja razni plugini. Dejstvo je da veliko več strani lepo dela v IE kot v firefox, pa tut firefox je kr bugast, sploh k ti avtoupdata in ti vedno neki zaznamke zjebe da ne govorimo o pdf :\
Firefox uporabljam ene 4 leta in sm se lepo navadu. Sam ne govort, da je pa ultimate brskalnik.

R33D3M33R ::

Firefox je prepočasen, da bi bil ultimate brskalnik. Veliko prepočasen!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

CaqKa ::

>>> Pri Firefoxu teh problemov seveda ni!

je bilo treba?
nedolgo nazaj se je v eni izmed takih novic, uporabnikom ki so v komentarjih omenjali nasprotni tabor, zapiralo usta, češ da je to tema o tem taboru.. sedaj pa provokacija že kr v sami novici?

mtosev ::

FF prepocasen

Zrihtajte si Google Web Accelator
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Steinkauz ::

Kolker jst vem je to pač proxy :\

Tear_DR0P ::

Microsoft ni tako butast, da bo najemal nekoga, ki mu bo zavlaceval.


BW, ti si tud riba, ugrizneš v prvo trolovsko vabo

in vem kako je prevajati na obeh polih
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

R33D3M33R ::

FF prepocasen

Mislil sem hitrost zagona na starejših računalnikih, poleg tega pa precej klavrno izpade ob iskanju po velikih straneh (recimo PHP manual). Da ne bo kdo kaj mislil: na domačem računalniku uporabljam le firefox, na tem pa opero. IE pa le za testiranje. V IE7 pač ne bom testiral dokler bodo zahtevali validation za download. Sicer pa to niti nima veze s temo.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

BigWhale ::

> BW, ti si tud riba, ugrizneš v prvo trolovsko vabo


Se dobr, da si ti troll.. ;>

mirkuma ::

Mimogrede, poslovenjen je tudi novi Windows Media Player 11
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Matevžk ::

Tut IE ma svoje prednosti, sam folk brezglavo tuli da si dobte firefox...

Vse do prejšnje verzije mislim, da je bilo to upravičeno :D.
Odkar so se dokaj potrudili pri sedmici (ker jim je voda tekla v grlo), sem jih glede IE malo nehal kritizirati.
Nekateri pa še niso ugasnili svoje lajne :)).
lp, Matevžk


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win 7 professional SLO lang.

Oddelek: Operacijski sistemi
224456 (4147) Robi :P
»

XP HOME- datoteke za pomoč in podporo

Oddelek: Operacijski sistemi
191108 (949) fosil
»

na nemski laptop priklopiti slovensko tipkovnico

Oddelek: Pomoč in nasveti
162191 (2034) fosil
»

ie 7 v slovenščini?

Oddelek: Programska oprema
82421 (2096) nonenone
»

outlook expres priponka

Oddelek: Programska oprema
122298 (1964) sloxl8

Več podobnih tem