» »

Alternativa miški

Alternativa miški

Karaya 52 ::

Zaradi bolečin v sklepih kazalca iščem alternativo standardni miški. Trenutno si lastim Logitechovo G7, ki bi naj bila ergonomična in verjetno je, kar se tiče pravilne lege zapestja oz. za 99% uporabnikov. Namesto kazalca zadnje čase uporabljam sredinec, tako da je samo vprašanje časa kdaj si uničim še ta prst. Kako je s trackball miškami, kako zgleda "klik"? Ima kdo izkušnje s Kensington SlimBlade Trackball?



Sicer večino časa porabim v autocad in adobe programih, kolikor sem bral koncept trackball s tem nima večjih težav.
  • zavaroval slike: bluefish ()

bluefish ::

Veliko alternativ niti ni - omenjeni trackball ali pa grafična tablica.

Zheegec ::

Logitech je včasih imel tole, hkrati trackball in miška. Po mojem najboljša varijanta.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pegaz ::

Hja, če se hočeš popolnoma znebit miške (in derivatov), si namesti linux z Ratpoison window managarjem (mouse killer), uporabljaj text editor Vim ter Firefox z Mouseless browsing pluginom.

Drugače pa trackball ni slaba izbira. Najprej se ti zdi čudno, a se ga kmalu navadiš.

opeter ::

Nekaj ponudb Trackballov je še vedno, recimo:
http://www.a4tech.com/products.asp?cid=...

Ampak ne vem, če se prodajajo v Sloveniji. Svojo A4Tech miško sem v predlani kupil na Madžarskem.

Tudi kaj takega se dobi pri konkurenci - Genius:
http://www.genius-europe.com/en/produkt...

Genius Traveler 350

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

projektor ::

hudo. Kolk klikov dnevno nardiš, preden si zjebeš prst? Npr, tud jst delam v IT in poznam nekaj posameznikov, ki so za kompom pretežen del dneva (in noči, se razume), pa razen zmernih težav z zapestjem še nisem slišal za tako resne obrabe členkov in sklepov.

WarpedGone ::

Obraba členkov ni le funkcija števila klikov ampak tut genov, položaja, hitrosti, prehrane, pitja tekočin, načina klikanja, trdosti gumbov, načina držanja naprave, ...

Če maš težave s členki ne razmišljaj le o drugi napravi ampak tut o ostalih faktorjih. Znajo bit še pomembnejši od same naprave.
Zbogom in hvala za vse ribe

Karaya 52 ::

Tnx, verjetno bom šel na nek trackball, precej hvalijo Logitechovega Marble, s tem da slednji nima zoom koleščka kar je ogromna pomankljivost v autocadu. Kensington SlimBlade ima zanimiv zoom, kroglo vrtiš po navpični osi vendar spet vprašanje kako se to obnese. Verjetno bindanje tipk na tipkovnici reši te probleme.

projektor; težko rečem koliko klikov, če delam od jutra do večera zjutraj kazalca ne uporabljam, problematičen je predvsem "click and hold". Najprej je kazalec začel zaostajati pri igranju klavirja (možno da je to dodatni negativni dejavnik kot pravi WarpedOne), manjša gibljivost, manj moči in predvsem zaradi tega iščem alternativo. IMO gre zaenkrat še za akutno stanje ker bolečine zginjajo oz. se ob večji uporabi pojavljajo.

projektor ::

Ja, zanemaril sem bistveno dejstvo, da je "grafikom" primarno orodje poljubna mišja alternativa, "softverašem" pa tipkovnica.

Mare3 ::

http://www.apple.com/magicmouse/ Miška narejena na dotik več si preberi in ti bo takoj jasno kakšne funkcije ima vse miška. Sam jo uporabljam in je pomojem najboljša rešitev za tvoje težave. LP

WarpedGone ::

Logitechov marble je sam po sebi dobra reč. Ma precej knofov na katere se da softversko obesit razne funkcije, problem zna bit potem sam posebn softver, ki te reči lahko da, lahko pa da ne upošteva. Je pa navadn kolešček bol intuitiven, se strinjam. Moja izkušnja je, da ko sm mel trackball, mi ni blo treba zaklepat mašine, noben ni znal delat z njim :D So pa umrla stikala, na vseh treh ...

Glavni problem vseh teh kazalnih zadev so gumbi in njihov response. Ko rata nezanesljiv, podzavestno začneš bol tiščat na knofe in bol obremenjevat vse člene verige od rame do konca prsta. Isto je pri tipkovnicah - najbol važn je način, kako se ti tipka vda pod prstom.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zheegec ::

Mare3 - to tudi blizu ni ergonomični miški, raje potem vzameš eno Logitech performance mouse MX. Sam imam MX in je za nekaj ur neprekinjene uporabe super (roke lepo pašejo gor), Apple Magic Mouse pa že po nekaj 10 minutah rata precej neudoben.
Pa še pri Logitechu si lahko nastaviš stransko tipko za "left click" in potem za to uporabljaš palec.
Če klasična miška ne ustreza je dejansko edina alternativa trackball.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Karaya 52 ::

Na koncu sem naročil Kensingtnov trackball iz ZDA, tako da ga uporabljam že teden dni in v tem času nisem imel nobenih težav. Super stvar, mogoče bo komu pomagala. Mirujoča roka oz. dlan je res ogromen plus.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vertikalna miška (se da probat?)

Oddelek: Kaj kupiti
368098 (4430) valdo
»

Ergonomske miške in tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
304217 (3840) tony1
»

Katero Trackman Misko?

Oddelek: Kaj kupiti
7769 (620) ST-777
»

Priporocila glede sledilnih krogel

Oddelek: Kaj kupiti
61867 (1617) Key Quest
»

Logitech izdelal milijardto miško

Oddelek: Novice / Ostale najave
365022 (3358) djordjevic

Več podobnih tem