» »

Osnutek novele zakona o policiji - omejevanje zasebnosti in širjenje policijskih pooblastil?

1 2
3
4

Thomas ::

> Policijska futurologija = totalitarizem.

Jah ... mogoče. Če si pripravljen jemati za totalitarizem recimo nadzor prometa okoli Tel Aviva. Robotski aviončki stalno merijo hitrost vseh tam vozečih in sporočajo registrske številke v štab?

Je to totalitarizem? Ni, varnejša vožnja, kvečjemu.

p.s.

Beseda "Palestinec" je v tem kontekstu prepovedana!

jype ::

Thomas> Je to totalitarizem? Ni, varnejša vožnja, kvečjemu.

Ce imam dostop do kode, ki se izvaja na brezpilotnem letalcu, potem ni. Sicer je.

Thomas ::

> Ah kje pa, "štrumfom" je bilo žal, da niso izpolnili norme za nove epolete.

Njihov problem. Vendar če niso delali po vseh vljudnostnih predpisih, pa si ti morda jager, epolet sploh ne bo!

Ne vem zakaj je potrebno računati z de facto nujno zajebanostjo policije? Sej jih lahko pozitivno vzgajamo, ane? Da leti, če serje.

Jih je treba morda potem boljš plačat? Ne vem, možno. Sej mamo lepo gospodarsko rast.

Thomas ::

> Ce imam dostop do kode, ki se izvaja na brezpilotnem letalcu, potem ni. Sicer je.

Do kode in načrtov letala? Ga imaš do načrtov Golfa 636, s kateterim te lovi naša policija? Do kode za vbrizg goriva?

Nimaš. No problem.

urban99 ::

"Policijska futurologija = totalitarizem." S temle sem se nanašal na konkretni primer, ampak spet jadramo v neke fantazijske vode... za zračni promet bližnjega vzhoda me v tem trenutku ne bi moglo manj brigati.

//edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

Thomas ::

> za zračni promet bližnjega vzhoda

Za zemeljski, cestni promet. Pa ne Bližnjega vzhoda, pač pa samo za en del Izraela.

Lahko pa dobimo to kmalu v Slovenijo. Why not?

Thomas ::

Če pa že ne dobimo tega, potem pa tiste merilce, kot je že pred predorom Golovec. Na vsak kilometer eno.

- Bomo potem "policijska država"?

- Bodo "hudo trpele naše človeške pravice"?

- Je to "tako drago, da se ne izplača, poceniti se pa ne more"?

- Bo to "povzročalo nezaposlenost med policisti"?

Pričakujem takele smešnice, da jih bodo gonili tisti, ki ne morejo brez divjanja po cestah. Pa še eni dežurni anarhisti zraven tudi. Jasno.

urban99 ::

bom enostavneje in naravnost povedal, bo še najhitreje - nehaj prodajat meglo, capisci?

Sori za moj besednjak, ampak res ne mislim olepševat mojih misli - kar flancaš absolutno nima nobene neposredne zveze z zakonom iz novice. Čisti spam. Sem upal na nek minimum tvoje razsodnosti pa očitno ne gre, zato ti moram to "direkt" povedat. Tukaj kjer imaš res priložnost smiselno uporabit svoje kanone proti "navideznim komunistom in totalitaristom", ki jih sicer tako rad uporabljaš vsevprek, se boš tega vzdržal al kaj? Phe, toliko o doslednosti... no, bom še enkrat ponovil - hic rhodos, hic salta

Thomas ::

Nimam visokega mnenja o tebi, Urban. Tudi mi je čisto vseeno, kaj si ti misliš o meni.

Sploh se pa ne mislim pokoravati pravilom debate, ki jih ti zastavljaš. Še NIKOLI nisi nič zanimivega povedal, tudi težko da kdaj boš. Čisti balast prinašaš na forum. Sam šodr. Adio!

urban99 ::

ja ja, sem pričakoval tak odgovor, ga že poznamo... da bi pa ti z neko avtorefleksijo prebral svoje samogovore je bilo pa tud utopično za pričakovat...

Nič ne postavljam meril teme, ampak merjenja onetov s poznavanjem izraelskih robotov in problematike radarjev na Golovcu ta tema imho res ne rabi, ker je dovolj konkretna, o doslednosti slo-tech-antitotalitarizma smo pa spet izvedeli več, kot smo hoteli. Na žalost.

Thomas ::

Off topic jokaš naprej. Ker on topic ... z Matthaijem ne moreta priznati, da obstaja možnost, da bi pa nekaj dodatnih policijski pooblastil MORDA le ne bi bilo tako slabo.

Pa četudi bi vidva še vedno lahko zagovarjala opcijo, naj se jim jih nekaj odvzame.

urban99 ::

mwhahahaha, pol tvojih postov je off topic, ne se sprenevedat.

"Off topic jokaš naprej. Ker on topic ... z Matthaijem ne moreta priznati, da obstaja možnost, da bi pa nekaj dodatnih policijski pooblastil MORDA le ne bi bilo tako slabo."

Mmmmm, zveni zelo prepričljivo - toliko pogojnikov na kupu redko srečamo. In če to ne bo dovolj, še vedno obstaja nova možnost, da bi po nekaj dodatnih pooblastilih morda le ne bi bilo tako slabo in če še to ne bo dovolj, še vedno obstaja nova možnost...

Super totalitaristični loop. Bravo, komunisti bi bili navdušeni!

Thomas ::

Zeh!

Vprašanje tega topica je, če je širjenje policijskih pooblastil res nekaj nujno in imanentno slabega.

IMO - ne nujno.

IYO - nujno. Podpreš pa to s spakovanjem okoli "mojih znanih totalitarističnih tendenc".

Zelo ... stalinistično! :)

Kiborg ::

Hm zelo zanimivo... Pa ravno ko delam pri sociologiji raziskavo na temo vpliva financiranja represivnih organov na svobodo državljanov. Če bi kdo želel mu lahko pošljem anketo za izpolnit. Samo pošlje naj mi ZS z svojim e-mail-om in mu pošljem anketo.

Thomas ::

Hja, jest upam, da boš naredu kej boljšga, kot se nam stalno ponuja kot obvezen korektnopolitični futr: "več pooblastil policiji, manj svobode".

To je pač že en tak star marxističen kliše o "umiranju države".

Boh ne zaden, da nam država umre, ali se "umakne"! Bomo hitro zelo nesvobodni.

urban99 ::

"Vprašanje tega topica je, če je širjenje policijskih pooblastil res nekaj nujno in imanentno slabega."

Pa ne, da te funkcionalna pismenost daje? :) Vprašanje tega topica je, vsaj kakor sem jaz dojel, precej bolj konkretno - osnutek zakona in to tukaj in zdaj. Vse ostalo je imho bolj ali manj off topic (vključno s preostankom tegale mojega pisanja, se zavedam, ja).

Spakovanje okoli tvojih znanih PROTItotalitarističnih tendenc pa sem uporabil zato, ker sem, jaz naivnež, naravnost presnečenen nad dejstvom, da je s tovrstnimi stališči podobno kot recimo pri vprašanju homoseksualnosti. Največji nasprotniki homoseksualcev so ponavadi latentni homiči, največji nasprotniki komunistov pa očitno latentni komiji. :)

Pa saj nisi edini primer, ki me je presenetil - nasprotnik komunizma, herr Drobnič, za katerega bi človek mislil, da je avtomatsko zagovornik svobode govora, si je drznil novinarki solit pamet o vprašanjih (in to celo rahlo fizično), veliki vodja, nekdaj zaprt na Roški, si očitno želi policijske države... vidim, da so res čudna pota gospodova. Zelo čudna.

Thomas ::

Če si zbegan ti, še ni rečeno, da je zbegan svet.

> Vprašanje tega topica je, vsaj kakor sem jaz dojel, precej bolj konkretno - osnutek zakona in to tukaj in zdaj.

"Tukaj in zdaj", nekoliko bolj na široko okoli tega, pa debata ni dopustna?

Ko si že ravno pri navajanju totalitarnih tedendenc ... projeciraš jih na drugega, imaš jih pa sam.

urban99 ::

absolutno stojim za mojim prejšnjim postom, samo eno črko bi bolj poudaril:

imHo

k?

Thomas ::

Vedno "stojiš za svojimi posti".

Samo še ni blo enega, res vrednega omembe. Ga tudi ne bo, IMHO.

urban99 ::

ti kar jokaj... tvoje vrednostne sodbe ponavadi niso vredne piškavega groša.

hokuto ::

urban z vecino tega kar si napisal se strinjam, si pa resda malo naiven... saj je vendar ja jasno, da ti, ki najbolj otresajo gobce (tako v politiki, kot na tem forumu) okoli pomanjkanja demokracije v nasi celo tudi nedavni preteklosti, v svojem bistvu najmanj stremijo za pravimi vrednotami demokracije, ampak jih moti oz. jih je motilo le to, da SAMI/NJIHOVI niso bili na oblasti. se en dan pred zadnjimi volitvami slovenija po njihovo ni bila demokraticna, takoj po razglasenih rezultatih se je pa kar vse magicno spremenilo - vec kot jasen pokazatelj, kaj je za njih pomen demokracije = imeti oblast. in ko izpeljes to naprej je seveda jasno, da zdaj, ko koncno imajo to "demokracijo", se trudijo, da bi jo tudi cimdlje obdrzali ne glede na sredstva. oblast pac stremi za kopicenjem in ohranitvijo oblasti, v totalitarizmu odprto in neposredno, v "demokraciji" pa preko ovinkov (pod krinko varnosti recimo).

ubadat se z ljudmi, ki so jim osebna integriteta, objektivnost, korektnost in kar je se nujnih lastnosti za smiselno debato tako tuja, kot je eskimom ekvatorialno dezevje, pa tudi nima smisla.
doke!

Thomas ::

Ja, pa ima smisel. Bosti se z ljudmi kot Urban in hokuto. Da jih ne bi eni tretji slučajno še resno jemali. Zato.

urban99 ::

Če bi tebe človek vedno resno jemal, bi mislil, da je Hitler zdizajniral hrošča, naš veliki mojster "edinih branja vrednih" postov... >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

Thomas ::

Thomas ::

To mi je Urban zameril, se spomnim, ja.

Ker sem si drznil omeniti, da je Hitler narisal zgornjo risbico.

Ker se nisem držal političnokorektne mantre, da "človek kot je Hitler ni mogel narediti nič pozitivnega pod nobenimi pogoji".

Hehe ..

urban99 ::

/crkujem od smeha

Thomas ::

To pove o tvojem stanju kar veliko.

PROTOTIP ::

Glede na ton, v katerem poteka debata bi lahko kak paranoik ocenil sum da bi nekdo komu kaj naredu, zato bi mogla policija v tem primeru ukrepat >:D:D

Nekdo je omenil, "smo vsi vidl sumljive tipe na ulicah, vsi smo vedl kaj se pripravlja, na koncu so se začeli dogajat vlomi, policija samo popiše in etc. " Bull shit. Tud jest sem vidu že večkrat sumljive primerke, ki se zanalašč oblačijo tako da izgledajo bolj nevarno, ker pač določene pizdače uživajo s takimi, sam proti tem res ne moreš nič. Morda bo nekdo nekam vlomil, morda ne bo... če bi se že šli politiko nadzora za potencialne storilce kaznivih dejanj, bi mogli tudi kazni za tiste primere ko je očitno, da je ta nadzor za določeno osebo nepotreben, osebno in družbeno škodljiv, seveda, v tem primeru policaj aretira samega sebe, al kaj? Jea rajt.
V končni fazi je policaj samo človek in ne bog, kriminal pa je bil, je in na žalost bo verjetno tudi v prihodnosti spremjevalec civilizacije, kakršnokoli extra nadziranje in miselna policija pa vodi v še več odpora ljudi do sistema in posledično v še več kriminala. Žalostno, paradoksalno ampak drugače ne mora bit.

Brane2 ::


Nekdo je omenil, "smo vsi vidl sumljive tipe na ulicah, vsi smo vedl kaj se pripravlja, na koncu so se začeli dogajat vlomi, policija samo popiše in etc. " Bull shit.


Hočeš reč, da se mi to ni zgodilo ?


Tud jest sem vidu že večkrat sumljive primerke, ki se zanalašč oblačijo tako da izgledajo bolj nevarno, ker pač določene pizdače uživajo s takimi, sam proti tem res ne moreš nič.


Pa si jih videl bežati iz tvoje bajte ? Se je prektično hkrati zdodilo v krogu recimo 300m še nekaj vlomov ?
Se je cela stvar več ali manj pnovila vsaj 2x z razmikom cca 6 mesecev ?

Gre za majhno naselje na obrobju LJ, kjer se vsi že dolgo poznajo. Če vidiš koga neznanega korakati po tej zakotni cesti, se že lahko upravičeno vprašaš "kaj hudiča on počne peš tu ?" in precejšnja verjetnost je, da se bo pozneje izkazalo, da je bilo vporašanje na mestu.


Morda bo nekdo nekam vlomil, morda ne bo... če bi se že šli politiko nadzora za potencialne storilce kaznivih dejanj, bi mogli tudi kazni za tiste primere ko je očitno, da je ta nadzor za določeno osebo nepotreben, osebno in družbeno škodljiv, seveda, v tem primeru policaj aretira samega sebe, al kaj? Jea rajt.


Saj tudi sedaj te policaj ne sme maltretirati. Ima te pravico ustavit in legitimirati, vendar tega ne sme početi recimo vsakih 30 sekund.


V končni fazi je policaj samo človek in ne bog, kriminal pa je bil, je in na žalost bo verjetno tudi v prihodnosti spremjevalec civilizacije, kakršnokoli extra nadziranje in miselna policija pa vodi v še več odpora ljudi do sistema in posledično v še več kriminala. Žalostno, paradoksalno ampak drugače ne mora bit.


Se pravi, če bi se poskušal rešiti problema drogerašev, ki se znajdejo na naši ulici z namenom, da bi oropali večinoma starejše prebivalstvo, se mi bo to vrnilo z dodatnim odporom drogerašev in podobnih in je zato vsak tak poskus nesmiseln ?
I don't think so...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

poweroff ::

Zanimivo kako eni in isti tipi nastopajo proti človekovim pravicam. Hkrati pa rešujejo svet pred terorizmom in v Irak "prinašajo" demokracijo. Isti tipi.
sudo poweroff

jype ::

jype > Ce imam dostop do kode, ki se izvaja na brezpilotnem letalcu, potem ni. Sicer je.
Thomas> Do kode in načrtov letala? Ga imaš do načrtov Golfa 636, s kateterim te lovi naša policija? Do kode za vbrizg goriva?
Thomas> Nimaš. No problem

Ce javnost nima dostopa do kode letala, potem ni nobene moznosti, da nadzira delo policije. Nobene. Pika.

Ce javnost nima dostopa do kode za vbrizg goriva v avtu, se vedno lahko nadzira policista, ki z avtom upravlja, ker je tam fizicno prisoten.

Da si fasistoiden asshole pa itak ze vemo, ni treba na vsakem vogalu tega ponavljat. Se manj zazeleno je, da se delas idiota, ko gre za dostop do informacij javnega znacaja.

Bog ne daj da bi kdaj taksne kot ste vi spustili na oblast. Stalinove grozote vasim ne sezejo do gleznjev. Ni kaj, brihtni ste, ampak se vedno abotne totalitaristicne posasti.

SXR ::

o doslednosti slo-tech-antitotalitarizma smo pa spet izvedeli več, kot smo hoteli

:D Se zelo strijam, čaprav bi se bolj osredotočil na nekatere posameznike bolj kot na slo-tech. Cenim namreč konstantno držo in odnos nekaterih do takih vprašanj, čeprav se pogostokrat ne strinjam. Sam namreč menim da tehnologija ni ideologija in kadar se pogovarjamo o tehnologiji je monopol podjetji druga tema. Tukaj se pa konkretno pogovarjamo o določenem monopolu (izključna oblast nad čim). Zahtevat je treba, da nas oblast ščiti brez popolnega monopola nad našo zasebnostjo.

Menjava filozofijje po porebi, pa je pomanjakanje integritete.
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

Thomas ::

> Menjava filozofijje po porebi, pa je pomanjakanje integritete.

To je en tak star predsodek, ja. Da moraš stalno tuliti eno in isto, najbolje tisto s čemer si začel takorekoč random, ne glede na dejstva, ki so se morda vmes spremenila.

Thomas ::

> Zahtevat je treba, da nas oblast ščiti brez popolnega monopola nad našo zasebnostjo.

Kdo je govoril o tem, naj ima oblast monopol nad zasebnostjo človeka? Monopol ima tisti človek sam.

Nekateri samo pravimo, da nekoliko več kukanja s strani policije, kot je običaj sedaj, NI NUJNO slabo.

Stvar pametne analize, ne pa ideoloških izbruhov tukajšnjih anarhov.

SXR ::

:D
Naj ti za boljše razumevanje nekaj poudarim:
Menjava filozofije po potrebi, pa je pomanjakanje integritete.

Lahko se motim ampak ti bom vseeno tudi jaz direktno povedal: Mislim, da se gre pri tebi samo za podporo trenutni vladi, ki ti je ideološko blizu. Zaradi mene so lahko na vladi velikonočni zajčki pa takih zakonov še vedno ne bom podpiral.

LP
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

Thomas ::

> Mislim, da se gre pri tebi samo za podporo trenutni vladi, ki ti je ideološko blizu.

Meni gre bolj za podpiranje Damijanovih idej, kot Janševih.

Če bi delal Slotech search (oziroma, če ne bil iskalec prelen), bi zlahka našel na tem forumu mojo izjavo, naj ravno Damijan zamenja Janšo - čimprej!

Meni ni težko krniflat Bajuka ali Janše. Ali recimo pohvaliti Širaka, ki ga sicer ne maram. Ali pohvaliti Putina. Ali krniflati Busha. Ali pohvaliti KP Kitajske v primeri s Falun Gong sekte.

Zame ste politiki (to je prvenstveno le politično razmišljajoči ljudje) kot popravljalci pralnih strojev, trgovke in drugi taki serviserji. Naj bi skrbeli za tekoče zadeve - dolgočasneži.

SXR ::

Nekateri samo pravimo, da nekoliko več kukanja s strani policije, kot je običaj sedaj, NI NUJNO slabo.

Policija nič ne "kuka", ampak zasleduje, popisuje, pregleduje, itd... tukaj ni nič simpatičnega. Nič ne vem o nujnem vem pa, da je zakon kot je predlagan zame škodljiv.

p.s. Sedaj samo čakam kakšnega nedebudneža, ki bo omenil, da je zame škodljiv samo zato ker hočem kaj protizakonitega naredit. Takšni razmišljajo približno tako kot bi lahko razmišljali policaji če bo zakon sprejet. Jasnovidnost, ne pa "resni sum".
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

Thomas ::

Thomas 19. junija 2005 na Slotechu:

Želel bi, da Janša z vlado je pa druga stran. Da se kot druga stran ČIMPREJ jasno profilira.

Samo imam neke rezerve do njega. Ga prime včasih tista njegova socialistična neumnost. Ne, da ne. Spomnim se recimo, kako je imel dosti povedati o "dot kom fjasku". Jebote te dotkom fjasko, poglej samo na Google! To je pač tudi dotkom. Pa ne edini.

Blaira naj nadomesti Gordon Brown. Janšo pa Damjan. Tko, čimprej.

Thomas ::

> Policija nič ne "kuka", ampak zasleduje, popisuje, pregleduje, itd... tukaj ni nič simpatičnega.

Ja bi bilo. Če bi zasledovali Pluta, do potem POSKUSA umora, bi to bilo zelo simpatično.

Vsaj meni.

Daedalus ::

offtopic

Damijan ne bo zamenjal Janše...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Seveda ga ne bo.

Odgovarjam samo na izzivanja, kako da sem ideološko podoben sedanji vladi pa ...

Ideološko sem še najbližje Damijanu in njegovim, pa še to se mi ne zdi centralna zadeva, kar njim se. Lepo delujoč kapitalizem.

Zame je to sicer zelo pomembno, kot založena štacuna. Ni pa to alfa in omega.

Kaj je alfa in predvsem omega zame ve, kdor bere druge, nepolitične oddelke foruma.

Samo žal se moram sebe braniti pred pobalini, namesto da bi resno razpravljali o vsebini teme.

urban99 ::

ja ja, Plut je zelo priročen primer, kar izgovarjaj se nanj... če pa tega ne bi bilo, bi pa 11. september prav prišel, če pa še to ne, pa kak drug izgovor, ki bi ga psi na repu prinesli. Magari mastifi...

"Samo žal se moram sebe braniti pred pobalini, namesto da bi resno razpravljali o vsebini teme."

Resno razpravljanje o vsebini teme... vidim, da se bom danes spet smejal - no, zaenkrat se samo sprašujem, da nisi res funkcionalno nepismen. 90% tvojih postov v točno tej temi je čisti off topic spam. Ne se sprenevedat.

Thomas ::

Nisi vreden besede ... |O

poweroff ::

To je en tak star predsodek, ja. Da moraš stalno tuliti eno in isto, najbolje tisto s čemer si začel takorekoč random, ne glede na dejstva, ki so se morda vmes spremenila.

How true, Thomas. How true... >:D ;)
sudo poweroff

Thomas ::

Spremenil sem mnenje o pomembnosti vzroka, zakaj so izumrli dinozavri. Sem govoril desetletja nazaj, da pač že zaradi nečesa, vendar to ni zanimivo.

Spreminjam stalno svoje gledanje na to, koliko pomembna je sploh politika.

Dam se prepričati - če imate kakšne argumente namesto zmerljivk - da je povečanje pristojnosti policije slabo, zmanjšanje pa dobro.

Samo če res premorete kaj drugega, kot zmerjanje.

poweroff ::

Saj si vse povedal v temi o "pravici" države do ubijanja. >:D :P
sudo poweroff

Thomas ::

Jest sem "vse povedal". Torej nisem dostojen, da mi vi argumente sploh predlagate. Po tvojem.

Tudi drugi niso, po tvojem, ker nobenih ne daš.

poweroff ::

Da moraš stalno tuliti eno in isto, najbolje tisto s čemer si začel takorekoč random, ne glede na dejstva, ki so se morda vmes spremenila.

Si dobil nova dejstva in nove podatke? Si.

Si spremenil mnenje. Nisi.

OK, mogoče rabiš totalitarno izkušnjo. Pojdi na Kubo. Tukaj ne bomo uvajali totalitarizma zato, da bomo tebe in tebi podobne "naučili" kaj pomeni svoboda.
sudo poweroff

Thomas ::

> Si dobil nova dejstva in nove podatke?

Kakšna nova dejstva si pa predložil?

Razen da me pošiljaš na Kubo? Pa ne iz Somalije, kot bi bilo fer.

podbevna ::

A ni bilo škoda truda za tipkanje bedarij celo zadnjo stran? Spet ni bila povedana ena pametna stvar... Nekateri verjamejo v eno, drugi v drugo, argumenta pa nihče ni sposoben dati.

Najprej zabloda o tem, da to ni politična problematika, ali da je kaj narobe s tem, da je to politična problematika. Seveda je politična! Pogledi na to kakšno vlogo mora imeti država pri varovanju različnih interesov državljanov so čisto politični. Nekateri verjamejo v večjo vlogo države pri varovanju osnovnih varnostnih interesov državljanov, drugi pa ne. Tako kot eni verjamejo v varovanje socialnih interesov s strani države, drugi pa ne. To so filozofska, sociološka, predvsem pa politična vprašanja.

Vsi, ki verjamete, da je to samo po sebi ustavno ali pravno vprašanje nimate pojma.
Vsi ki verjamete, da sta spektra pogledov na ta vprašanja povezana z levimi in desnimi ste ovce. Vsak, ki razmišlja, bi dal odločitve kvečemu na spekter liberalizma in etatizma.

Še enkrat predlagam, da bi bila debata o tem ali posamezni ukrepi povečajo ali zmanjšajo svobodo ljudi. Jaz sem prebral nekaj malega in si tudi ustvaril mnenje. Mislim, da ta zakon želi popraviti določene pomanjkljivosti, a ni predlagan ob pravem trenutku in tudi ni dober. Edina sistemska rešitev je popolna reforma kazenskega prava z ukinitvijo kretenskega "predkazenskega" postopka.

Ni pa smiselno začenjati debate o tem, dokler ste v trenutni fazi plitvega političnega obračunavanja velikih egov.

Pa nehajte biti tako agresivni na področjih, ki jih očitno ne dojamete. Urban ali ti npr. res verjameš v tvoje otroško naivne trditve o nedopustnosti vsakega ukrepanja ob "samem sumu", ko "se še ni nič zgodilo". Nisi sam sposoben videti absurdnih posledic tvojih pretirano samozavestnih trditev?
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pod vlado Mira Cerarja v Sloveniji nastaja nova politična policija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
12532185 (24584) poweroff
»

Meje zbiranja bioloških sledi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14638331 (35023) kuglvinkl
»

Amerika vpeljuje obvezno hranjenje prometnih podatkov

Oddelek: Novice / Zasebnost
116491 (4702) Gregor P
»

Pomeni detaljen popis nepremičnin poseg v zasebnost

Oddelek: Loža
234024 (3455) St235
»

Osnutek novele zakona o policiji - omejevanje zasebnosti in širjenje policijskih poob (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
15319613 (16980) urban99

Več podobnih tem