» »

Firefoxov problem s pomnilnikom je lastnost brskalnika

Firefoxov problem s pomnilnikom je lastnost brskalnika

The inquirer - Določena nenadzorovana poraba sistemskega pomnilnika je zaradi zapletene programske zasnove, po besedah Bena Goodgerja, vodilnega inženirja ekipe Firefox, sestavni del vseh dosedanjih različic brskalnika. Številna ugibanja uporabnikov Firefoxa o tem, da ima zadnja različica brskalnika resen spominski problem, je Goodger razjasnil v mozillinem blogu s pomočjo parametra browser.sessionhistory.max_total_viewers - nastavitve, ki odreja število trenutno obiskanih spletnih strani shranjenih v pomnilnik.

Firefoxov "problem" je tako v osnovi lastnost brskalnika, ki privzeto shranjuje do 15 obiskanih spletnih strani v pomnilnik (funkcija naprej – nazaj) in v tem primeru ni domneven hrošč. Firefoxov uporabnik lahko z vpisom ničle v omenjeni parameter omeji porabo pomnilnika, vendar na račun daljšega nalaganja spletnih strani (vpis about:config v naslovno vrstico brskalnika odpre skrite nastavitve).

Priljubljenost mozillinega brskalnika je po podatkih francoskih analitikov družbe Xiti Monitor za leto 2005 izražena v več kot 10 odstotnem svetovnem deležu uporabnikov firefoxa. V Evropi je firefoxov delež 15 odstoten, Finci pa z dobrimi 30-imi odstotki še vedno držijo prvo mesto. Med državami bivše Jugoslavije so izmerjeni le Hrvati (prek 20 odstotkov), podatke za Slovenijo še čakamo.

84 komentarjev

«
1
2

Dr_M ::

Its Not a Bug, Its a Feature ;)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

OwcA ::

Brez provokacij prosim. Hvala.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

fatg ::

če smo popolnoma natančni, je XiTi Monitor od omenjenih rezultatov objavil že nekaj novih, v katerih nastopa tudi Slovenija. Po uporabi Firefoxa je na drugem mestu, takoj za Finsko.
http://www.xitimonitor.com/etudes/equipement13.asp

minmax ::

xitijevi rezultati niso relevantni, ker imajo za slovenijo zagotovo precej izkrivljen vzorec v smer ljudi, ki deskajo več po tujih spletnih straneh kot je sicer povprečje v sloveniji.

precej bolj relevantni so verjetno rezultati iproma, podatek iz sredine 2005 pravi 12% iprom link


ja, ni tako sexy številka, a zagotovo bolj blizu realnosti od xitijeve. je pa več kot 50% obiskov na slotechu narejeno s firefoxom

Bakunin ::

ta in se druge nastavitve lahko urejas s Fasterfox.

Boeing ::

Nije ni mozilla ono što je nekad bila...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Avalonis ::

Problem FF jaz vidim v tem, da ima nekatere default nastavitve, ki jih uporabniki ne morejo sami spremeniti. Tale "memory leak" je samo eden izmed featurev, ki meni osebni nič ne pomaga. Ne spomnim se, kdaj sem skočil nazaj na katerikoli web strani za več kot dva koraka. So pa zato drugi uporabniki takšnega tipa ljudi, ki veliko skačejo po strani in jim kaj takega zelo pomaga. Zakaj FF ne omogoči prilagoditve FF glede na lastne potrebe? To je stvar nekaj check-boxov in zatorej ne bi smela biti težko izvedljiva.

Drugi velik problem FF se mi pa zdi je v tem, da nekatere funckije, ki so danes samoumevne, možne v FF samo s pomočjo plug-inov. Zavedam se, da je to ravno tudi moč FF, da lahko plug-ini naredijo iz povsem osnovnega browserja zelo močno delovno orodje. Kljub temu bi pa morali razvijalci FF-a vdelati tiste funckije, ki se uveljavijo v plug-in komuni tudi v samo osnovno različico FF-a. Pomagal bi tudi en uradni Firefox Plugin Bundle; nekaj kar bi bilo podobno Google Packu kjer imaš skupino najbolj uporabnih in priljubljenih plug-inov. Le-ti bi pa lahko bili dodatno stestitrani s strani razvijalcev, da se odpravijo prenakteri bugi, ki se zelo radi prikradejo v plug-ine in za katere potem FF dobi krivdo.

FF na mojem sistemu deluje več kot zadovoljivo in tudi zadnja verzija Opere me ni držala za več kot nekaj dni. Upam samo, da bodo naslednji upgradi/patchi FF prilagodili oz. približali končnemu uporabniku tako da, se mu ne bo treba ukvrajati z dolgem seznamom neznanih switchov samo zato, da vklopi/izklopi tisto funkcijo, ki jo nikoli ne uporablja. Skrbi me pa samo to, da bo treba počakati na IE7, da bodo razvijalci FF-a dobili pravo brco v rit in spremenili nekatera temeljna mišljenja, ki jih imajo o svojem izdelku in njegovih uporabnikih.

Looooooka ::

ja no kokr sm prebral na drugih straneh je se zmer mal bs-ja skritga tle not.
zapres tab pa je memory usage se zmer waay 2 big.
kar se tice pluginov...se en dokaz da ff kur mal prevec memoryja kokr bi blo za browser velik folku vsec.
ce primerjas glih opero in firefox ma opera v osnovi ze not funkcije,ki jih v mozilli dodas sele s plugini(OK NIMA GLIH VSEGA ampak vseen) in opera zre ulalala manj memoryja.se ie in firefox kr skrijeta glede tega.
pa osebno ma mozilla se zmer najgrsi vmesnik out there(ne skini ga zacuda ne popravjo).
Upam da bojo ta "feature" kr lepo izklopl.

Poldi112 ::

Saj default nastavitev je precej nizka.
In če bi vse tiste nastavitve, ki so v about:config dal v menije bi bila stvar izredno nepregledna. To so pač nastavitve, po katerih posegajo samo izkušeni uporabniki. Za neizkušene so meniji celo prepolni.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

fatg ::

minmax: v kakšni povezavi vidiš tisto skupino ljudi, ki brska več po tujini in tisto, ki uporablja firefox? Menda ne misliš, da imata kaj skupnega? Poleg tega je podatek za junij 2005 popolnoma nerelevanten, ker je v drugi polovici 2005 firefox nabral več trga, kot v prvi.

Poldi112 ::

Mislim da je povezava. Zelo v grobem - bolj napredni uporabniki morajo za več stvari v tujino in posledično je statistika zunaj sestavljena iz bolj naprednega dela uporabnikov.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BigWhale ::

Ram je zato, da se ponuca.

sirotka ::

ja, je zato, da se ponuca. Samo FF vseen včasih pokuri nenormalne količine, včasih tam do 70MB.

antonija ::

Trenutno pa tam okol 200MB.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

jype ::

70MB?

Hja, pri meni (Linux 2.6, KDE 3.5) trenutno zre 70M, na voljo ma pa se 0.8G. Imam odprtih 10 tabov. Meni se to zdi super poraba.

Po drugi strani fully updated MSIE 6 pozre 30M takoj ko ga pozenes, pa nima te odlicne lastnosti za bliskovito skakanje sem in tja in kopice drugi uporabnih lastnosti, ki jih vsak power user pogresa pri IE.

3p ::

Tokrat se strinjam z BigWhaleom: ne zdi se mi kritično če kuri recimo 100MB. 100MB = 2jurja?

gumby ::

hmm... RAM je zato, da se ga porabi
nic ne pomaga, ce imas 90% rama free ane?

sirotka ::

no, do problemov pride potem, ko je zraven odprt še kak drug program, in ti začne disk nemarno ružit. Sj ni kritično in tud sam sem navdušen uporabnik FF-a, ker mu opera zaenkrat, po mojem mnenju, ne pride do kolen, oz. je par stvari narobe in zamudno narejenih.

Bakunin ::

odvisno KAJ odpiras ter kako imas nastavljeno (plugini/extenstions).

ce imas 3 tabe z nekimi flash animacijami bo to jasno pokurilo vec kot pa 32 tabov slashdota.
Ce ne maras Flasha oz. hoces sam kontrolirati kdaj se naj pozene, potem uporabi FlashBlock

FastBack lahko izklopis


Predpomnilnik na disku/v pomnilniku lahko zmanjsas

Avalonis ::

Bakunin : Točen to sem imel v mislih! Če bi bila ta funkcija vdelana že v sam FF na nek spodoben in uporaben način potem te debate o "memory leaku" danes sploh ne bi imeli. Isto velja za funkcionalnosti plug-inov Seasson Saver in AdBlock-a. In teh plug-inov je še nekaj...


Looooooka : Jaz uporabljam za FF in Thunderbird tale skin in zadeva mi zelo prija :D

Poldi112 ::

Ko ravno omenjaš session saver, zadnja dva ki sem jima to instaliral sta zahtevala da jima odstranim. Pač, en vsakič znova hoče začeti iz nule, drugi pa samo z privzeto domačo stranjo.

Adblocka nista opazila :)

Fasterfox sem pa preiskusil, ampak nisem opazil nobene pametne pohitritve (sem pa ostal v okviru rfc), zato je letel dol.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

antonija ::

Men je pa zelo vsec modularna zasnova in moznost izbire. Sej lahko naredijo eno verzijo z vsemi moznimi bells and whistles, ampak meni je trenutna "core" varianta cisto vsec. Ce pa rabis dodatke so pa na dosegu miske ;)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

64202 ::

> Jaz uporabljam za FF in Thunderbird tale skin in zadeva mi zelo prija

Huh, tole je default na suseju :P
I am NaN, I am a free man!

fatg ::

Poldi: kakšnih naprednih uporabnikov? Tehnološko bolj ozaveščenih ali pravih naprednih uporabnikov interneta? Poznam veliko naprednih uporabnikov, kakorkoli že to definiraš, ki brskajo večinoma po tujih straneh, pa to počnejo z IE-jem. Povezovanje "naprednih" uporabnikov s tujino je nesmiselno, še posebej brez definicije izraza "napredni uporabnik".

DCER ::

zapres tab pa je memory usage se zmer waay 2 big.


sem bral da je to zato, ker ne more sprostiti pomnilnika na začetku rezerviranega bloka, potem je tisti del neuporabljen a še vedno v lasti ff, ko potem odpreš naslednji tab se uporabi tisti pomnilnik, ki je že alociran za ff in ne nov. Zdaj koliko je to res, bo pa mogoče kdo drug tukaj vedel :)

veteran ::

Firefoxov "problem" je tako v osnovi lastnost brskalnika, ki privzeto shranjuje do 15 obiskanih spletnih strani v pomnilnik (funkcija naprej – nazaj)

Že v verzijah 1.0x je poraba rama občasno nenormalno narasla, tudi čez 400M, pa takrat še bilo back-forward cache-a!

Ko je firefox več dni odprt (en kup tabov), se zgodi, da kar naenkrat začne hudo mleti po disku, odzivnost je taka, da je zadeva praktično neuporabna in takrat je edina rešitev "SessionSaver - Save this window", zaprem fx in ponovno odprem.

Očitno gre tudi Mozilla po poti Microsofta in se bo memory-leak buge reševalo z izgovorom "Not a bug, but a feature by design". :(

Bistri007 ::

"Firefoxov problem s pomnilnikom je lastnost brskalnika" :D :D :D

Naslov je res carski, vsebina malo manj. Si pač zapomni prejšnjih par obiskanih strani. Mene pri FF moti samo velika poraba CPU, če je odprtih več tabov s stranmi, ki imajo kak flash.
Samo jaz res ne vem, kako merijo "uporabo brskalnikov": jaz namreč uporabljam IE za iskanje po spletu (Google ipd) in spletno bančništvo, FF za branje spletnih časopisov / novic / člankov (vsiljeno črno ozadje & rumene črke) in Opero za S-T. Včasih kako stran zanimivo stran najdem na IE in copy-pastam link v FF za branje.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

AndY1 ::

Link

XiTi, which based its figures on a sample of 32.5 million Web site visits that took place on Jan. 8, said Finland has the highest proportion of Firefox users, followed by Slovenia and Germany. It found that the open-source browser is used by 38, 36 and 30 percent of users in these countries, respectively.

//Popravil izredno dolg link - Omy

Zgodovina sprememb…

minmax ::

matr bistri ti se pa res moraš matrat z menjavanjem brskalnika non-stop. :)

Bistri007 ::

minmax - kaj je težkega imeti tri okna odprta? Zakaj pa se Windows imenuje Windows?

Jernej L ::

Mene pri FF moti samo velika poraba CPU, če je odprtih več tabov s stranmi, ki imajo kak flash.


ja a ti logika ne pove jasno da je to problem macromedijinega flash prikazovalnika in ne firefox-a? za flash ti bo MSIE enako ram-a ponucal kot FF.

Bistri007 ::

Delfi, jaz govorim o CPU, ne RAM. Mislim, da je activeX bolj CPU učinkovit kot firefoxov način vključkov. Just a feeling.

hooger ::

Meni se ne zdi, da bi prav veliko rama pokuru.... mam odptih 10 podoken pa mi požre 70mb.... tko, da ne vem kako eni prilezete do 200!

lukanium ::

Poskusimo končati te neverending debate o prekomerni Firefoxovi porabi RAMa na tale način:

Naj se prosim javijo vsi tisti, ki so kadarkoli dejansko imeli težave s tem, da jim je Firefox požrl toliko RAMa, da so druge aplikacije morale brati svoje podatke direktno iz virtualnega spomina na disku. V bistvu naj se javijo tisti, ki so kadarkoli imeli težave s tem, da jim je zmanjkalo RAMa iz kateregakoli razloga in jim je računalnik zato deloval OBČUTNO počasneje (z izjemo tistih, ki se resno ukvarjajo z video/image editing-om in si ne morejo privoščiti hudih mašin ;) ).

Osebno imam občutek, da delo večine "pritoževalcev nad porabo RAMa" ne trpi zaradi pomanjkanja le tega, ampak predvsem zaradi zaposlenosti z odpiranjem task managerja in preverjanjem, koliko RAMa zaseda njihov priljubljen brskalnik, in koliko gldi, neslamni Firefox.

In ja, RAM je zato, da se porabi.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

TheJack ::

Sorry, tole ni res.

Zgodi se takole. Odpreš veliko strani (npr. v tabih). Poraba rama počasi naraste na 200-500 MB. Ampak ni to problem. Problem je, ker postaja Firefox čedalje manj odziven, dokler se nazadnje strani ne premikajo gor in dol s hitrostjo 1 cm/min. Cela reč trokira skratka, PF Usage gre v nebesa, dostikrat celo tako zelo, da se vžge tisti mali rumeni trikotniček v trayu, ki sporoča, da je zmanjkalo Page Fajla, ali nekaj takega.

Tudi če potem zapreš vse tabe/strani razen enega, je odzivnost vedno slabša, poraba rama pa še vedno pri pol giga in več.

Težavo sem skušal rešiti z ''Memory Usage Upon Minimize'':

There is a pref that enables trimming Firefox memory usage when you minimize all Firefox windows. This pref is for Windows only. To enable it, set config.trim_on_minimize to true using about:config.

Nadaljujem od prejšnje situacije; odprta je torej le ena stran, poraba rama in page fajla pa v nenormalnih višavah. Firefox se komajda še odziva. Sedaj zadevo minimiziram in glej - firefox.exe proces kaže porabo le še okoli 7 MB. Ampak na žalost je to edina izboljšava. Vse ostalo je isto. Odzivnost je na dnu, medtem ko mi Task Manager pod Available Physical Memory kaže okrog 5-10 MB (od 1 gigabajta!). Tudi PF Usage je nekje pri gigabajtu in pol.
Kam neki so šli vsi resursi, če naj bi Firefox po minimiziranju porabljal le še 7 MB?
Heh, le kam? Ko Firefoxa dokončno zaprem, Available Physical Memory zraste na 700 MB, PF Usage pa pade na normalnih 150-200 MB.

Nisem programer, ampak po mojem to ni normalno vedenje za nek program, ki se med drugim hvali z majhnostjo in hitrostjo.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Jux ::

Naj se prosim javijo vsi tisti, ki so kadarkoli dejansko imeli težave s tem, da jim je Firefox požrl toliko RAMa, da so druge aplikacije morale brati svoje podatke direktno iz virtualnega spomina na disku. V bistvu naj se javijo tisti, ki so kadarkoli imeli težave s tem, da jim je zmanjkalo RAMa iz kateregakoli razloga in jim je računalnik zato deloval OBČUTNO počasneje (z izjemo tistih, ki se resno ukvarjajo z video/image editing-om in si ne morejo privoščiti hudih mašin ;) ).

Evo. Res je sicer, da se mi to dogaja pod Windowsi, sicer na 512mb rama, P-M 1.7 + dva - tri firefoxe z nekaj tabi, ampak včasih moram enostavno pobit vse firefoxe da lahko sploh nadaljujem z delom. Težava z porabo pomnilnika je kar resna, če imaš 512mb rama. To je ubistvu edini očitek ki ga imam za FFox, pomnilniška požrešnost (kar je velik problem če si multitasker, jst imam vedno toliko programov odprtih, da se sliši škrabanje po disku).


Osebno imam občutek, da delo večine "pritoževalcev nad porabo RAMa" ne trpi zaradi pomanjkanja le tega, ampak predvsem zaradi zaposlenosti z odpiranjem task managerja in preverjanjem, koliko RAMa zaseda njihov priljubljen brskalnik, in koliko gldi, neslamni Firefox.

Motiš se.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Dr_M ::

em...jest vam recem, da mate to vi neki druzga zjeban.
jest mam lohk en okn ceu dan odprt, pa skos neki browsam, ampak tipicna poraba pomnilnika je nekje med 50 in 80mb, mn skor nikol, vec pa tut zelo zelo poredko, max 100mb.

da bi pa FF zgubu odzivnost zarad prevelke porabe pomnilnika? ne to se mi pa se nikol ni zgodil.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

lukanium ::

@Jux

Ma saj ne vem... Nisem ravno nek expert in se seveda lahko motim, hkrati pa ti seveda verjamem (in vsem ostalim s podobnimi problemi), da imaš tovrstne težave, ki so definitivno zelo moteče. Vse, kar imam trdnega v roki, so pač lastne izkušnje (brez problemov z neodzivnostjo FFja/računalnika ali prekomernega naraščanja FFjeve porabe RAMa). In recimo zdaj imam odprte naslednje zadeve:
- outlook
- powerpoint (2 dokumenta)
- word (1 dokument)
- acrobat (3 dokumente)
- photoshop (3 slike v procesu urejanja)
- excel (1 dokument)
- matlab (par spremenljivk)
- 2 okni Firefoxa (v enem 15 tabov, v drugem 11 tabov)

Imam pa windowse na P4 2.4, 512 RAMa. Firefox mi trenutno "odžira" 74 MB, PF imam velik 616 MB, računalnik je popolnoma normalno odziven.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Bakunin ::

A je kdo imel enake simptome z optimizirano verzijo Firefoxa ?

Bistri007 ::

"A je kdo imel enake simptome z optimizirano verzijo Firefoxa ?" :O :O :O

Kaj ni bila stara Mozilla dinozaver, Firefox pa njegova optimirana verzija: hitra, majhna in poskočna lisička :D
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Bakunin ::

za razliko od raznih "zaprtokodnih" si lahko vsak napravi svoj "binary", ki je prilagojen njegovemu procesorju/potrebam....

http://pryan.org/phoenix/
http://www.squarefree.com/burningedge/


MMG - s to verzijo sem zelo zadovoljen (hitrost, poraba pomnilnika,...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

Microsoft ::

...si lahko vsak napravi svoj "binary"...

Itak. Sej to itak ze vsak Joe Povprecen zna in dela vsak dan. Mal kernel kompajla, pol gre na mrezo pa se tam kak protokol poheka, pol pa se kej v asembelrju sprogramira.

Itak da se zdej kar ponavljate, ces RAM je tam zato, da se ponuca. Ce bi tole IE naredil, ne bi druzga poslusal, kot da so programerji nesposobni. V resnici pa so nesposobni tile FF programerji, ki nekaj jamrajo o kompleksnosti. Ce bi MS rekel, da ima tezave zaradi kompleksnosti, itak ne bi druzga slisal, da so, spet, MS programerji zanic.

Sej ni druzga kot neka subjektivna propaganda. Sem v eni drugi tem napisal, kolko "dobrih" novosti se je ta cas zgodilo, pa tega nihce ni objavil. Slabe, itak da koj pridejo gor. In bom se enkrat napisal, kaj se je v zadnjih parih dneh dogajalo:
- Ballmer ta teden v Barceloni na 3GSM
- Gates je bil v San Jose
- Microsoft je izdal Windows Defender Beta2
- v torek je bilo izdanih nekaj novih popravkov
- MSN Search je vceraj dobil novo preobleko
- Office Live je sel v beta


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

mrcina ::

@lukanium - pred par tedni sem odpru temo o požrešnosti firefoxa in se mi zdi, da vas večina ne šteka, da mamo nekateri tut stare mašine, ki jih še ne bi radi v smeti vrgl (niti zarad firefoxa!) V mojem primeru je to 550mhz, 256ram; uporabljam jo pa uglaunem za surfanje pa daunloud (µtorrent). Upam, da mi bo odpuščeno, če me zanima zmanjšanje porabe rama...sploh sem pa pred kratkim naletu na K-meleon browser (tud na bazi mozille), ki je velik hitrejši in sem zaenkrat zadovoln.

Bistri007 ::

@mrcina - zakaj pa hočeš imeti tam sploh FF? Poizkusi z IE6.0 in Opero :D

Poldi112 ::

M$:
Kje sta Gates in Baldmer je precej nezanimivo (razen zate). Mogoče kaj sta povedala, ampak zame ni zanimivo da je šel spat 5 min kasneje kot ponavadi.

O windows defender smo ti lepo povedali da je beden. Ampak ti pač slepo goniš da če je od MS da je dobro.

Nova preobleka MSN Search. Wow.

Pa še ena beta. Koga briga beta (razen tebe seveda)?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WarpedGone ::

Kake 2 tedna nazaj na šihtni mašini: preklapljanje fokusa vse počasnjejše, vsepogostejši total freezi sistema - tko do 10 sekund, pol pa vse normalno naprej - etc. Pogledam v task manager in lo and behold: 1,3GB pokurjenega rama. WTF? Grem gledat taske in FF pravi da kuri okol dvesto mega. OK, je neki ampak ni glih sile, kam je torej šel ves ram??? Killam FF ker druzga kandidata ni blo vidit in poraba rama pade na ~400MB.

Se pravi, trdil je da haca 200MB, dejansko je pa zasedal skor cel giga rama. Odrtih sem mel par tabov, nič posebnega.

Akcija? Uninstall. Žal Opera ni uradna stvar na šihtu.

Dračje.
Zbogom in hvala za vse ribe

mrcina ::

@IQ60007 - glej: K-Meleon @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mrcina ()

Ch4N93 ::

Zamislite si, da imate v FireFoxu odprtih 10 tabov. OK?
sedaj pa si zamislite, da odprete istih 10 strani v IE, seveda vsako stran v svojem oknu.

Rezultat:


Torej kje je sedaj večja poraba?
Kot so eni zgoraj omenili imajo po 2-3 okna s po 10-15 tabi, kaj bi bilo šele tedaj s IE.

PS:da se ne bo kdo obregnil ob porabo cca. IE 3MB, to je posledica text only strani.
so pa odprte iste strani v obeh brskalnikih, v obeh z nekaj zamenjavami strani.
Ni nam lahko...

darkolord ::

Hmmm... kaj pa tole (da bo vsaj poštena primerjava):

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izid Firefox 4 se seli v leto 2011 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5119861 (18437) Jst
»

Brskalnika Internet Explorer in Firefox v Sloveniji skoraj izenačena (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
15815220 (11818) poweroff
»

Slovenija: Firefox prevzel vodstvo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
13118913 (12928) poweroff
»

Firefoxov problem s pomnilnikom je lastnost brskalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8410286 (7546) MrStein
»

Izid Firefoxa 1.1 začasno prestavljen

Oddelek: Novice / Brskalniki
253501 (2520) darkolord

Več podobnih tem