» »

Slabi prodajni rezultati

Slabi prodajni rezultati

Reuters - Z vstopom v novo leto je prišel čas, ko podjetja in države pregledujejo svoje finančne dosežke ter se posvečajo posameznim slabim rezultatom. V ZDA so ugotovili, da je bila v letu 2005 gospodarska rast slabša kot v predhodnjih dveh.

Seveda to ni ustavilo optimizma delničarjev. Microsoftove delnice so tako zrasle za 4,7%, s čemer pri Microsoftu vseeno niso najbolj zadovoljni. Kljub zelo divjemu startu prodaje igralne konzole Xbox360, o čemer smo že poročali, so končni rezultati nekoliko manj navdušujoči. Zastavljeni cilj, prodati 4,5 do 5,5 milijona konzol do junija 2006, bo očitno težko doseči, saj so do sedaj prodali le milijon in pol. Hud izpad dohodkov Gatesu predstavlja tudi Azija, v Indiji in na Kitajskem se bodo po njegovem mnenju piratstva znebili šele čez deset let.

Podobno nezadovoljni so v podjetju Billovega prijatelja Steva. Appleova odločitev, da na trg pošljejo Mace z Intelovim procesorji, se za zdaj ni najbolje obnesla, tudi dvojna reklama v kateri se hvalijo, da so Intelove procesorje osvobodili iz dolgočasnih sivih škatel, ni nič pomagala, za nameček pa tudi ni bila všeč proizvajalcu procesorjev. Jobs se bo verjetno potolažil s tem, da je postal največji posamezni delničar Disneya, ko se je le ta združil s Pixarjem, kar verjetno že veste.

LG-Philips se ubada z upadom zanimanja za CRT televizije, zaenkrat se še ne bodo umaknili s tržišča, kot se je pred dnevi Panasonic. Pri Sonyu je malce zaškripalo, kar sem omenil že v drugi novici o umiku Sonya iz robotskih voda, 3Com pa se bo v profitabilne vode poskušal prebiti z novim izvršnim direktorjem, stolček bo zasedel R. Scott Murray. Tako nameravajo v enem letu prilesti do pozitivnih številk.

Lepe novice za slovenske zavistneže.

3 komentarji

lunamit ::

U jeba, to glede TV-jev gre pa hitro. Pred cca 1,5 leta sem kupil 32" Panasonica, s katerim sem še vedno ful zadovoljen, sedaj so pa že ukinili proizvodnjo CRT TV-jev 8-O
There are 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.

Looooooka ::

mogoce se bojo kmal ubadal tud s tem kako se lcd tvjev poceni znebit.
tko kot se zdej dogaja z lcd low-end monitorji.
cene padajo tko k da je kitajcem zmankal prostora za njih.

KLIK-> tole bo pa zihr uplival na prodaje ipodov :D

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Looooka, jep še več jih bodo prodali. In ven bodo prišli "samoobrabni dodatki" za vaš iPod, ki bodo povečali ubijalski moment.
Izraz "iPod ubija" je dobil nov pomen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uradne cene za Visto so zares tu

Oddelek: Novice / Ostale najave
243589 (2210) DominusSLO
»

Toshiba ponovno želi združiti HD DVD in Blu-ray

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
414542 (3228) Stepni Volk
»

Novi DARPA Challenge in ostali utrinki robotike

Oddelek: Novice / Android
183306 (2708) Izi
»

Večji LCD TV zasloni in nov dvojni analogni pogreb

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
166605 (5251) Saladin

Več podobnih tem