Brane2: AGP je hiter predvsem le v smeri proti grafični, če hočeš AGP obrnit traja nekaj časa in zato ne moreš smeri kar ves čas spreminjat. Tako da je AGP pač 2GB na grafično kartico za nazaj je pa praktično enako kot PCI.
Tega ne štekam. Cela fora AGPja je, da je razmultiplexan PCI. Se pravi, AGP lahko več spravi čez vodilo kot PCI, ker ima:
-širše podatkovno vodilo
- so podatkovne linije ločene od adresnih
-dela na višji frekvenci
kar se smeri podatkov tiče, je za AGP branje skorajda natanko enako pisanju. Mogoče, da je kje trea počakat kak cikel, da podatki pridejo in to je vse. Ne vem, če se da pipelinat bralne cikle. Vsekakor je branje hitrejše kot pri PCIju, če ni ozko grlo kje drugje.
Kar folk pozablja povedat je, da je ozko grlo v RAMu grafične. Ko pišeš, ti ni treba čakat,d a se podatki dejanjsko vpišejo. Počiš jih na kartico in pustiš GPUju, da se jebe dalje s tem, kdaj jih bo pretočil v RAM. Ta čas ti lahko vpisuješ nove podatke.
Ko pa bereš, te pa rezultat zanima in moraš počakat, da GPU konča s tekočim grižljajem zajema slike, začne branje in ti servira podatke.
To traja, vendar tu ni "krivec" AGP. Enako bi trajalo, če bi dostopal prek PCIeja; čakat bi blo treba.
Edini štos bi bil pipelining in še to, če ga AGP tak kot je zdaj, nima, PCIe pa. Vendar ni omejitev, da jih vodilo tipa AGP ne bi moglo imeti in da smo zaradi tega rabili PCIe.
No screenshoti... Jaz sem zadnjič delal ene "screenshote", ki so se potem lepili v film in je bila zadeva prav nesramno počasna. Kar seveda pomeni da sem takoj šibal v trgovino in kupil novo mašino. Hec, samo če kupuješ novo kišto res nima smisla vzet matične brez PCI Express...
Ja, razumem. Samo pravim, da tehnično gledano AGP še zdaleč ni out, vsaj za navadne smrtnike z obstoječim gearom.
On the journey of life, I chose the psycho path.