» »

Intel - padec delnice, o OZN projektu in vojni napovedi

Intel - padec delnice, o OZN projektu in vojni napovedi

golem.de - Intelu zadnje čase ne gre najbolje, kar dokazuje tudi padec vrednosti njegovih delnic v tem tednu za 1%. Očitno šepetanja, da bo Apple napovedal prve osebne računalnike, bazirane na njegovih procesorjih, že za naslednji mesec, ne pomagajo. Seveda Intelu oz. njegovemu predsedniku Craig Barretta to ne preprečuje komentiranja drugih projektov. Dečko namreč ne verjame, da bo MIT Media Labsu uspelo izpeljati obljubo o stodolarskem prenosniku. Pravi, da svet hoče prave računalnike.

Boljše čase bo morda prinesla nova vojna napoved. Ker so rootkiti nedavno po zaslugi Sonyja postali slavni (o čemer smo neštetokrat poročali), bi se naj pri Intelu sedaj odločili, da bodo v svojo strojno opremo dodali detektor za tovrstne malopridne zadevščine. Žal se bomo morali zaenkrat še braniti ročno, prvi tovrstni proizvodi naj bi na svet privekali čez dobri dve leti.

Očitno pravih računalnikov ne sme poganjati konkurenčno srce, čeprav gre za otroke nerazvitega sveta.

8 komentarjev

Stepni Volk ::

Oddaljena je tudi praktična izvedba preboja na področju tehnologije izdelovanja čipov, ki so jo razvili skupaj s QinetiQ-om in bazira na mešanih kristalih InSb - indij antimona. Napovedujejo 50% večjo zmogljivost in 10x manjšo porabo, ter optimizem, da se bodo lahko držali Moorovega zakona tudi po letu 2015.
Za časovno dostopnejše proizvode, so se pri Anandtechu potrudili in naredili popotni načrt Intelovih chipsetov.

Vice ::

Se mi zdi da takšno padanje in dviganje delnic za kakšen teden ni ravno posledica šepetanj. Da delnica xy firme malo "bolj" pade tudi v zlati dobi te firme nič neobičajnega, za to ne rabiš šepetalcev.

Stepni Volk ::

Vsako nihanje delnice je stvar pridobljenih podatkov in predvsem zaupanja delničarjev. Ko je AMD pred dnevi presegel s prodajo Intel se to potem pokaže na vrednosti delnic.
Če kakšen politik zagreši "bushizem", se zgodi isto, a zelo na kratek rok. Dovolj, da se da mastno zaslužiti :)

Več o tem bo gotovo povedal kak ekonomist...

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Pri tistem projektu, notesnik za 100$ je res veliko če-jev. In zato za uspeh ne more jamčiti nihče. Čisto lahko se zgodi, da bo postal še ena dobra zamisel, ki ni uspela iz mnogih vzrokov.

Ampak sem ziher, če bo zamisel in izvedba uspela, bo Intel hitro ponudil nekaj malo boljšega za isti denar. Bi bilo zelo neumno od njih, če bi zanemarili tako velik trg.

Prihodnost bo še zanimiva.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vice ::

Stepni Volk če bi bilo samo to bi morale danes (oz. v tem obdobju) delnice Mercatorja ali npr. Merkurja, najmanj "stati" pri miru in ne padati, v teh božičnih nakupovalnih mrzlicah. Na kratek rok pri taki spremembi se pa res veliko bogatašev najde, ki obogatijo. Mogoče bi jih kdo, ki na žagi dela že celo življenje res prištel na VSE prste.
Kar hočem povedati je to, da za vsako manjše dnevno zanihanje določenega podjetja takoj kriviti konkurenco je bedarija.

LoneWolf ::

Sem se ze sam hotel zjutraj oglasit z isto pripombo kot Vice, pa sem si premislil...
Nihanja za 1% se dogajajo *dnevno* in cisto rutinsko, iz vzrokov, ki najveckrat nimajo prav nobene zveze s poslovanjem ali uspesnostjo podjetja. Ce je delnica v enem tednu padla za 1%, potem prej spada med bolj stabilne... Tam, kjer se kaj omembe vrednega dogaja na racun novic o poslovnih dogodkih so dnevni skoki ali padci po par %, in to na razvitih trgih, na porajajocih pa par 10 %...
Anyway, prvi stavek te novice je k'r neki.

Stepni Volk ::

Kakšen KLIK na povezavo vam ne bi škodil:
Intel-Papiere gaben fast ein Prozent nach auf 25,47 Dollar, nachdem die mit Spannung erwartete Umsatzprognose hinter den Hoffnungen der Analysten zurückgeblieben war.


Povedano drugače, padec delnice je, ker je napoved prodaje zaostala za upanji analistov. In ja, tudi Appleovo presedlanje na Intel te prognoze ni izboljšal.

Zgodovina sprememb…

Vice ::

Brez zamere samo vsako podjetje ima prodajni plan za naslednje poslovno leto in delnica lahko pade tudi, če ga presežejo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Phenom X3 chip

Oddelek: Strojna oprema
51328 (1203) dzinks63
»

Intel se je pridružil OLPC iniciativi

Oddelek: Novice / Procesorji
123386 (2795) Trdi
»

Informacije o Intel Kentsfield

Oddelek: Novice / Procesorji
93521 (2536) kopriwa
»

ThePirateBay se je vrnil

Oddelek: Novice / Varnost
328716 (7245) Tilen
»

AMD zvišuje cene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
568522 (6748) Meamoto

Več podobnih tem