» »

Creative "Fatal1ty" igračarska miška

Creative "Fatal1ty" igračarska miška

techPowerUp! - Creative je na CES 2006 predstavil zanimivo novost. V sodelovanju z najslavnejšim FPS gamerjem Jonathanom “Fatal1ty” Wendelom so razvili novo igračarsko lasersko miš, ki so jo poimenovali Creative Fatal1ty 2020, ter manjšega bratca le-te Creative Fatal1ty 1010. Prvi se ponaša s kar 2400 DPI-ji ter z 5.8 Mpixel senzorjem. Poleg tega ima tudi dodatne uteži, s katerimi lahko variiramo pri stabilnosti miške s spreminjanjem njene teže ( podobno kot Logitechov G5). Model 1010 ima ''le'' 1600DPI.


Obe miški nudita vse, kar se najde pri konkurenčnih proizvodih, torej nastavljanje DPI med igro (pri Creative-u so to poimenovali RapidRes), teflonske nogice za lažje drsenje ter veliko natančnost.

Še ceni: za Fatal1ty 1010 po potrebno odšteti približno 50 ameriških zelencev, za večjega bratca Fatal1ty 2020 pa naj bi moral kupec iz žepa potegniti okoli 70 zelencev.

Model 1010 na Creative-ovi spletni strani

Izvorna novica na Matbe.com ( francoščina!)

47 komentarjev

medobear ::

ulala, cena je astronomska

reptilia ::

lol razer vseeno pwna
Forgive your enemies, but never forget their names.

BluPhenix ::

Ni kaj človek se dobro trži.

Po X-Fiju in Zalmanu, še miška od CREATIVA???8-O svašta. Je pa vprašanje ali gre samo za hype ali je res kaj konkretnega.

Ful mi je zanimivo kako to da tega človeka ne kntaktirata Nvidia ali ATI, saj bi bila tam njegova prisotnost nekako bolj pričakovana...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

poluks ::

sam sama oblika me pa nikakor ne pritegne, da bi si tako mis kupu. Nekak mi se ne zdi da bi mi v roko tako dobro sedla kot razor :P
Kar sm reku sm reku!!!!

Roadkill ::

BluPhenix: Ne pozabit Abit Falat1ty plate. Model se dobro prodaja.. :)
Bomo pa videli, če bo miš za kaj. Trenutno mi Razer Diamondback odlično služi in je glede na to, da je moja gaming kariera v zatonu verjetno tudi zadnja moja gaming miš.
Ü

TeraSonic++ ::

Razer über alles>:D
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

PrimozR ::

Če bi ga poklicu, bi ga IMHO ATI, ker človk je 'rdeč'. Sicer ga je pa Abit in so naredl Fatal1ty plate za Intel in AMD (kao najboljše navijalske plate) ter X800XL s 512 MB RAMa pa vse to ma še en kup ledic gor pa take stvari. Se kr fino trž, ja.

BluPhenix ::

Aja na to sem pa že malo pozabil. Sam plata je pa že kr nekaj časa zunaj ne?

No, sej prav da človek to tako izkorišča, od česa bi pa živel pro gamer :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Fly.MaCh!nE ::

če že nardijo neko ""gamer"" miško:O bi lohk sj 2000DPI nardil, ne pa 1600 :D , oblika ni nikakršna (kratko-nabito-nasekana) on gumb gor je pa tut bljah ( po neki urah cs bi se mi verjetn na napestju poznal krogec;( )

Logitech über alles, no pa razor je tut ql, ne pa krneki8-O 8-O

Roadkill ::

Aja BTW: LOL @ 5mpix senzor.
Podatki o megapixlih pri miškah so en velik marketinški nateg. :)
Ü

BluPhenix ::

Flymachine, če se ne motim je tisto utež. In dvomim, da bi se ti kaj poznalo na dlani >:D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

nsane ::

RAZER TOTAL OWNAGE>:D >:D >:D

BluPhenix ::

U, kaj si to novo čudo že sprobal? Bi napisal kakšen hiter testič?

Eh...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Keki ::

Fatal1ty NI najbolši FPS igralec, je samo najboljši quaker in painkiller igralec medtem ko pa o najbolj zastopani-nagrajeni igri CS 1.6 nima pojma :D

Kakorkoli, miška mi ni všeč.
http://www.alfakan.si/
http://mihajerot.si/

PrimozR ::

V bistvu je tip verjetno najbolj nadrkan igralec ki ima še malo business žilice. And the rest is hstory :)

gunserman ::

Jah mi jo mogu v rok držat da bi reku, mogoče je pa dobra oblika....

BluPhenix ::

Jaz ne vem, če bi CS uvrstil med FPS. Ker to ni shooter, ne kr neki streljaš, je bolj prvoosebna pseudo-taktična igra.

Kako misliš da je CS najbolj zastopana? Da je najbolj široko igrana?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Chronoboy ::

bi lohk sj 2000DPI nardil, ne pa 1600
Ce uredi preberes, vidis da ima "taprava" miska 2400DPI (edino, ce niso vsi tisti smajli pomenili sarkazem:D ).

nsane ::

Eh naj pride tip COD igrat. Tok bi ga owno da bi pozabu na vse svoje proizvode;( >:D. MRŠ kok to služjo. Na koncu še pa zalman:'(

Super Sonic ::

"Eh naj pride tip COD igrat. Tok bi ga owno da bi pozabu na vse svoje proizvode . MRŠ kok to služjo."

:D :D :D

Sicer pa počakte še mal in bodo tele vaše igrce na olimpiskih! Mi je pa čudno, da se noben tega ni spomnil že prej in verjetno tudi on ni eni kvaliteten igrač tam na okoli...

Bi blo zanimiv met ene tri "tabore".
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Nerdor ::

Ko se zagledal slikco, sem mislil, da se je dobri stari TrackBall vrnil nazaj... posebej una velika rdeča značka,... se misli, da je kugla...
Sam zakaj, noben več ne izdeluje TrackBallov!? (za nepučene: narobe obrnjena miša, premikal si kuglo. Zaščitni znak Atari ST in Falcon računalnikov)
... for lifetime!

NoUse4AName ::

Fatal1ty NI najbolši FPS igralec, je samo najboljši quaker in painkiller igralec medtem ko pa o najbolj zastopani-nagrajeni igri CS 1.6 nima pojma :D

Je igral CS 1.6 in ja bil je dober. Vendar nima smisla igrat kot član ene ekipe če pa lahko kot posameznik veliko več zasluži.

Kami ::

Ah nena dam 50$ za miško.

Za tudi manjši dnar že dobiš zelo dobro miško :)

B-D_ ::

Tud z navadno mitsumi miško za 1500 sit boste lahko fragali kot "l33tneži" s takimi igračami.

p.s.: Pozabil sem omenit en detajl: tko kot vsi "kao" dobri z dragimi miškami boste tudi z mitsumi miško rabili en mini dodatek, ki namesto vas v trenutku ko pritisnete sprožilec samodejno flawless nacilja 500 virtualnih metrov oddaljeno tarčo na drugi strani megle. :\

BluPhenix ::

Eh, brez komentarja... očitno nisi toliko igral iger, da bi opazil rezlike med miškami. Ali pa si tako nesposoben igralec, da ni bilo nobene razlike, če si igral z boljšo miško.

Kaj to pomeni, da vsi ki so dobri uporabljajo pomagala, al da ti tako igraš in se ti zdi zato brezveze dati toliko denarja za miško?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Matek ::

Oblika mi je nenormalno všeč. Končno malo svežine, Logitech že nevemkolk generacij poriva tisto obupno MX obliko, ki sploh ni optimalna za dobro gejmanje...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

EvilDare ::

PA tudi če bi bila najboljša, najbol prilagodljiva super miška je nebi kupil. Na moji miški pa že ne bo psevdonim nekega domnevno najboljšega igralca. Naj bo še tako inovativna, moja že ne bo. Naj naredijo navadno miško z normalnim imenom potem bom pa razmislil. Samo tako ali tako je grda kot smrt in čez razorbacka in logitech g serijo ne pride. Vedno je konkurenca dobra ampak to je pa že preveč. Mene bi bilo sram priti s tako miško na kakšen lan.

ahac ::

Glede na to, da je Fatal1ty z Quake z lahkoto prešel na Painkillerja in tud dam naredu štalo.. mislm, da ne bi imel problema v nobeni fps igri pa naj bo to CS ali COD ali katerakoli druga kamperska igra.

Glede imena je pa tko.. mogoče par folku ni všeč, ampak vseeno se bo zarad imena full prodajala. Tko kot recimo Air Jordan čevlji ali še miljon drugih produktov.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Tr0n ::

Fatal1ty Loses Challenge at CES

Njegov prvi velik poraz. :)

BluPhenix ::

Opa.

NEkaj pa ne štekam Je Nordic prav nick človeka, al hoče samo povedati da je severnjak (če je to, je lousy, kako bodo prodajali opremo brez cool nicka)

Zdej če je tip kaj podjetniški bo to izkoristil (čeprav zgleda Ubergeek proti Fatal1tiju). JE pa zanimiv opis. Očitno je Fatal1ti dober kot strelec, a slabši taktično. Ga bodo še tako prodajali sedaj?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Matek ::

Fatal1ty Loses Challenge at CES

Njegov prvi velik poraz. :)


A ni par mescev nazaj bla podobna situacija proti Rocketboyu, ko so bli nekje na Kitajskem?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Roadkill ::

>>Očitno je Fatal1ti dober kot strelec, a slabši taktično.

Kot sem jaz videl s parih njegovih fragmovijev je ubistvu obratno. Saj AIM ima odličen, ampak je njegova prednost v poznavanju map "v nulo", kempanje in ostale stvari, za katere je predvsem potrebno odlično poznavanje map in pa "psihe" nasprotnika.
Mi pa ni všeč točno zaradi tega, ker je preveč kemperski in "vzvišen".

Pa ni mi všeč, da ima nick "narobe" napisan. Vsak geek bi lahko vedel, da v leet haxorščini "1" ni enako "i" ampak "l". :))
Ü

NoUse4AName ::

Oblika mi je nenormalno všeč. Končno malo svežine, Logitech že nevemkolk generacij poriva tisto obupno MX obliko, ki sploh ni optimalna za dobro gejmanje...

Zelo veliko top igralcev uporablja logitechove miši (MX,G5). Do nedavnega tudi fatality skupaj z skoraj vsemi top PK igralci. Baje je ta miš bila najboljša za igranje PKja. Vem da je Vo0 enkrat govoril o tem in mislim da je za fatality-a rekel da se je njegova igra zelo izboljšala ko je šel iz MS IntelliMouse Explorer na logitecha.
Njegov prvi velik poraz. :)

Fatality je že precejkrat izgubil v teh njegovih shootoutih.

Glede te creativove miške. Baje je zadeva precej podobna stari logitech wingman miški, ki je bila precej popularna pri quakerjih. Vem da jo je fatality uporabljal v svojih q3 dnevih. Meni je osebno bila zelo neudobna in je nisem dolgo uporabljal.

Veliko je odvisno od velikosti dlani in osebnih preferenc. Večina top gamerjev uporablja: MX310, MX510, G5, MS IntelliMouse Explorer ali razer copperhead.

Pithlit ::

Nerdor: dej nehi une gobe jest no :P :P Logitech? Trust (m drugim izdelujejo tudi laserski trackball)? OMG it's Microsoft? Kensington? Pa še kaj se najde. Sam si lastim Logitechov Marble Mouse.

Glede novice pa... tist k je reku da je cena zasoljena... $70 je nekje v sredini (14000SIT).
Life is as complicated as we make it...

NoUse4AName ::

Kot sem jaz videl s parih njegovih fragmovijev je ubistvu obratno. Saj AIM ima odličen, ampak je njegova prednost v poznavanju map "v nulo", kempanje in ostale stvari, za katere je predvsem potrebno odlično poznavanje map in pa "psihe" nasprotnika.

Ne gre se za poznavanje mape. To itak vsi poznajo. Da si dober v duelih moraš biti dober v vseh vidikih igre. Kar pa razločuje dobre od najboljših je njihova sposobnost analize nasprotnikove igre in izrabljanje njegovih slabosti. Torej taktike.
Fatality vloži zelo veliko časa v treninge in je zaradi tega zelo celovit igralec. Vendar še zdaleč ne najboljši, ker mu manjka talent. To se je vidlo pri koncu njegovih q3 časov, kjer ni proti takrat najboljšim igralcem imel šans.

ricola78 ::

Fatal1ty se je nasmehnil in si mislil "I let you win". :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ricola78 ()

Nerdor ::

Će bi kak Starcraft, Warcraft III ali kakšno podobno strategijo igral.. nebi potreboval tako horunsko dragih in preciznih mišk. Poleg tega so men RTS prave gamer-ske igre/spopadi in ne to neko spretnostno instinktivno miškanje v 3D pucačinah. V RTS je potrebno uporabiti še možgane(tm), poleg klikanja in tipkanja.

PS: osebno preferiram igranje legende Starcraft, ki je kljub letih še vedno izjemno uživantsko igrabilna. Pa še 3D pospeševalca ne potrebujete, kot precizne miške.. pa kljub temu zna biti igranje nadvse kakovostno.
... for lifetime!

Tr0n ::

Mozno, da je ze prej izgubil na teh "Try to Beat Fata1ity” izzivih (ne spremljam), ampak tale je bila objavljena na vseh vecjih news straneh.

BluPhenix ::

Nerdor po tukaj napisanem je tudi v FPS potrebno uporabiti kar nekaj možgan. Predvsem tisti del za spoznavanje kvalitet in hib nasprotnikov in hitro taktiziranje. Se pravi isto kot v strategijah, le da je drugačen pristop reševanja problema.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

snow ::

Sem slišal da je Q4 en velik timing game :)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

snow ::

Drugače ma pa Logitech tud eno podobno miš ampak MX 500 oblike. G5 al M5.. al nekaj5. Iste funckije(sens med igranjem štelaš), pa velik DPI, pa razne uteži... kolk že.. 18 al 19ksit.

Ampak lepša! :D
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

WTF? ::

Omg, a rocket scientist !

Mavrik ::

Tožite me, toda jaz v FPSih nisem med generično Genius optično, mojo MX510 ter MX518 opazil nič razlike. Nikakor dovolj da bi opravičil prav absurdne cene novih mišk.
The truth is rarely pure and never simple.

Roadkill ::

Razlike se opazijo tako med mišmi, kot med podlagami. Pa lahko magari kdo toži koga zaradi tega.
Ü

Road Runner ::

ma to je pomoje tko nekak kot pr audiofilih, opazš razliko če jo hočš opazt ;)
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

BluPhenix ::

Ma po moje pa niti ne. Saj več dpijev pomeni boljšo resolucijo, torej večjo natančnost. Tudi prava obtežitev miške povzroči pravilno vstrajnost in zato so lahko gibi preciznejši in manj utrujajoči.

Ne vem, jaz sem prehod iz navadne logitech optical na MX 510 kar fanj opazil, pri delu in tudi pri igrah.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

bluefish ::

res se bolj opazi. Imam MX 518 in v nekaterih igrah je večja natančnost izrazita, prav tako pa veliko pomagata gumba za nastavitev občutljivosti.

Miš o kateri govori novica mi je sicer dobra iz tehnološkega vidika, ni pa mi najbolj všeč njen izgled.
Sicer pa vsak ima svoj okus. :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

maticna 1155 z priklopom PATA/IDE

Oddelek: Pomoč in nasveti
81317 (1207) Dr_M
»

Katero zvočno kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
526163 (4735) __Devil__
»

Vista in nedelovanje 5.1 zvočnikov ...

Oddelek: Operacijski sistemi
111485 (1485) mihax00
»

Zvočna kartica s konzolo

Oddelek: Kaj kupiti
11911 (829) Fatboyslim
»

Creative "Fatal1ty" igračarska miška

Oddelek: Novice / Ostale najave
474204 (3058) bluefish

Več podobnih tem