»

ASRock kupil Fatal1ty-ja

Dvojna doza smrtnosti - Jonathan Wendell - Fatal1ty z modelom plošče Fatal1ty

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Jonathan Wendell, eden izmed najbolj znanih profesionalnih igričarjev ter internetu bolj znan pod vzdevkom Fatal1ty, je dobil novega partnerja za izdelavo matičnih plošč, ki bodo nosile njegovo ime - ASRock. V preteklosti je to vlogo že imel Abit, ki pa je pred časom žal končal svoje popotovanje po izdelovanju matičnih plošč. Med drugim Jonathana Wendella sponzorirajo še podjetja kot je OCZ (pomnilniki in napajalniki z njegovim psevdonimom), XFX (grafične kartice) ter Creative (zvočne kartice, slušalke), za nekaj izdelkov pa se je povezal tudi npr. z Zalmanom.

Prva...

11 komentarjev

Leteči glodalec

Crazy PC - Brez skrbi, ne govorim o letečih vevercah, ki bi bile za to stran popolnoma neprimerne, temveč o, za nas računalničarje (ter predvsem igralce streljačin), veliko bolj zanimivi novosti.

Le-ta je lebdeča miška. Prototip, ki so ga izdelali pri Crazy PC, tako popolnoma odpravi trenje, saj s pomočjo elektromagnetov lebdi približno centimeter nad podlago. Povsem igračarski je senzor premikanja, ki lahko zazna kar 6000 točk na palec. Miška ima standardno število gumbov (torej tri) in kolešček, za bling faktor pa poskrbi modra osvetlitev z LED diodami ter priložena podloga iz brušenega aluminija (ki tudi omogoča lebdenje).

Zaradi lahkote premikanja pa miška ni primerna le za igračarje, temveč tudi za obolele za artritisom.

Poraja pa se vprašanje, kaj se bo zgodilo nam uporabnikom katodnih monitorjev - se bomo počutili, kot da jemo mušnice?

15 komentarjev

ZEN Vision W

vir: Neowin
Neowin - Navdušenci nad jabolčnimi proizvodi so nestrpno pričakovali predstavitev, ki se je odvila prejšnji teden, saj so krožile številne govorice o posodobitvi iPod-ov, do katere je potem res prišlo, žal pa ne v takšni meri, kot bi si želeli, saj nismo videli novega širokozaslonskega modela, temveč zgolj majhne popravke starih. A konkurenca ne počiva, eden boljših proizvajalcev MP3 predvajalnikov, Creative, je izdal ZEN Vision W, ki ponuja natanko to, kar se je pričakovalo od novih iPod-ov. Izdelek je opremljen s 4.3-palčnim widescreen zaslonom (od tu tudi naziv W), ki prekriva večino njegove površine, na voljo je v 30- in 60-gigabajtnih različici po ceni 300 in 400 dolarjev, v izvorni novici na Neowin pa obljubljajo celo, da nam gizmo ne bo grenil življenja z DRM-jem.

15 komentarjev

Abit odpoklical matične plošče

Hartware.net - Zaradi napak, ki so se pokazale pri nadaljnjem testiranju, in ki negativno vplivajo na zmogljivosti in stabilnost, bo Abit odpoklical matične plošče serije AN9 32x, s serijskimi številkami AN932UDC000001 ~ AN932UDC001407 in AN932UDD000001 ~ AN932UDD001000 ter serije Fatal1ty AN9 32x, s serijskimi številkami FAN93UDC000001 ~ FAN93UDC002713 in FAN93UDD000001 ~ FAN93UDD001648, poroča Hartware.de.

Ostale plošče iste serije so brezhibne. Abit bo strankam s prizadetimi ploščami kril vse stroške, ki bodo nastali z zamenjavo, in jim priporoča, da se čim prej obrnejo na predstavnika Abit v svoji državi.

29 komentarjev

Creative "Fatal1ty" igračarska miška

techPowerUp! - Creative je na CES 2006 predstavil zanimivo novost. V sodelovanju z najslavnejšim FPS gamerjem Jonathanom “Fatal1ty” Wendelom so razvili novo igračarsko lasersko miš, ki so jo poimenovali Creative Fatal1ty 2020, ter manjšega bratca le-te Creative Fatal1ty 1010. Prvi se ponaša s kar 2400 DPI-ji ter z 5.8 Mpixel senzorjem. Poleg tega ima tudi dodatne uteži, s katerimi lahko variiramo pri stabilnosti miške s spreminjanjem njene teže ( podobno kot Logitechov G5). Model 1010 ima ''le'' 1600DPI.


Obe miški nudita vse, kar se najde pri konkurenčnih proizvodih, torej nastavljanje DPI med igro (pri Creative-u so to poimenovali RapidRes), teflonske nogice za lažje drsenje ter veliko natančnost.
...

47 komentarjev

Dočakali smo Zalman Fatal1ty

Zalman - Skoraj vsi računalniški poznavalci poznamo korejsko podjetje Zalman, ki slovi po svojih elegantnih in tihih rešitvah hlajenja prevročih računalniških komponent.

Serija njihovih procesorskih hladilnikov je tako dobila še enega novega člana - Fatal1ty FS-C77. Gre za naslednika že tako velikega in uspešnega hladilnika CNPS 7700-cu.

Hladilnik je v celoti narejen iz bakra in ima nekoliko močnejši, prosojen ventilator premera 120 mm, v katerem se nahaja rdeča LED. Cel hladilnik tehta 918 g, kar je precej več od priporočil proizvajalcev procesorjev, pritrdilni mehanizmi pa so na voljo za podnožja 754/939/940 in 478/775. Podpora za podnožje A je...

16 komentarjev

Dve desetletji virusov

News.com - Termin virus, ki bi ga danes moral poznati sleherni uporabnik računalnikov, je v računalništvu prvi uporabil Fred Cohen leta 1984 v svojem članku o programih, ki so sposobni samopodvojevanja. Zaradi svojih podobnosti z botaničnimi bratci jih je poimenoval virusi in tako je ostalo še danes. Razlika je le v tem, da danes porabljamo milijarde dolarjev boju proti virusom, Cohenu pa je leta 1984 NSF (ang. National Science Fundation) zavrnila denarno pomoč za raziskovanje. Za to napako tako plačujemo še danes. Več o virusih pa si preberite v članku na News.com, ki predstavi njihovo zgodovino.

4 komentarji

Kreditni digitalec!

vir: ZDNet
ZDNet - No ja, skoraj. Podjetje Logitech je namreč na trg lansiralo nov izdelek, ki so ga poimenovali "Pocket Digital". Gre za digitalni fotoaparat v velikosti malenkost večje kreditne kartice. Zadevica premore 1.3 milijona pikslov, shrani pa lahko več kot 50 fotografij. Njega mere so 89 x 57 x 10 mm, cenovno pa rangira okoli 130 zelencev. Slika? Spodaj! [:D] Kliken! - upam, da vas ne moti nemščina.

3 komentarji