» »

Izšel je Internet Explorer 7.0 beta 3

1
2
»

darkolord ::

No pri IE pa lahko uporabiš poljuben debugger, ki je "prijavljen" v sistem. 8-)

[BISI] ::

Aha, moderatorji se obstajajo na Slo-Techu... Se opravicujem za linkanje, podcrtavanje, neprijaznost in se kaj.

Hm, External debugger in Visual Studio. Tudi tako gre, pac obstaja vec pristopov. Seveda lahko debuggiras preko vs, ampak je kar nekaj ljudi navajenih debuggirat preko brskalnika - ne nazadnje ponuja Firefox ze v osnovi (no ja, custom namestitev ali zip file) dokaj sposobna orodja, predvsem pa se v Firefoxu poklopi vec orodij hkrati. Javascript console (po novem Error console) je, ceprav ni eksplicitno orodje za debuggiranje, povsem zadostno za enostavnejse napake v sintaksi (tako pri javascriptu, kakor tudi pri css) - se zlasti pa ga v ozadju dopolnjuje dom inspector (ponuja seveda celoten pregled dokumenta - torej tudi css in javascript). Za naprednejse pogruntavscine v javascriptu je na voljo stari dobri venkman, ce pa tudi to ni dovolj, pa se lahko spustis v avanturo s Firebugom, kjer lahko spremljas tudi xmlhttprequeste.

Seveda nam Microsoft ni ostal popolnoma nic dolzan... Ja, na veliko zalost mnogih, so prisluhnili ljudem, ki so vsepopvprek hvalili razvijalsko okolje v Firefoxu in se kje drugje. Leta 2005 so kar presenetili, sedaj pa je kar naenkrat potihnilo vse skupaj. Torej, kaj imamo pri IEju? IE developer toolbar je najbrz vecini znan. Nadomestek za Firefoxov web developer toolbar, po domace. Hem, tukaj pa je se Web Development Helper, ki je se bolj uporabna zadevscina (na nivoju Firefoxovega Firebuga). Za spremljanje http prometa priporocajo pri Microsoftu tudi Fiddler (ce pac ne uporabljas Web Development Helperja), ki je dosegljiv tudi za druge brskalnike.

No, imamo pa tudi povsem drugacen pristop, ki ga uporablja darkolord. Seveda je povsem logicen pristop, v primeru, da snujes svoje programerske aktivnosti izkljucno okoli Microsoftove platforme (katere glavni clen pac ni brskalnik).
And then I saw her face... Mozilla Firefox


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pri Mozilli zgroženi nad Appleovim korakom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
648788 (6340) roli
»

Internet Explorer 7 na voljo tudi v slovenščini

Oddelek: Novice / Brskalniki
4210452 (9119) Matevžk
»

Firefox pospešuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
808859 (6892) Antares88
»

Internet Explorer 7 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
10117222 (13192) 3p
»

Microsoft IE 7.0 in https, Exchange 5.5 gre v pokoj, prihaja MSN Book Search

Oddelek: Novice / Brskalniki
213473 (2837) ahac

Več podobnih tem